|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΙΣΩΣ οχι, αλλα στα δικα σου χερια το οτι δε θα εχει καλη ζωη ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ. (δεν το λεω προσωπικα, κι εμενα αν μου διναν ενα πανγκασιους θα το εδινα σε πετσοπ ξεροντας πως 99% θα καταληξει να πεθανει σε λαθος ενυδρειο αλλα εστω εκει υπαρχει μια ελπιδα 1% -ισως λεω και πολυ για το συγκεκριμενο ειδος- να το παρει καποιος που εχει τις καταλληλες δεξαμενες, ενω στα δικα μου ενυδριακια θα ηταν 100% σιγουρο πως θα ειχε κακο τελος)
|
||||
|
||||
![]()
καταλαβα.οποτε τα δινω ελπιζοντας για κατι καλυτερο.και τωρα δλδ τι θα μπορουσα να βαλω δεν εχω βαλει υποστρωμα,εχει ψιλο ενυδρειακο χαλικι,και θα βαλω 2 ανουμπιες.μπορω να βαλω και καποιο αλλοφυτο που δεν χρειαζεται υποστρωμα?οκ ξερω πως υπαρχουν καποια ειδη για μικρα ενυδρεια αλλα θα ηθελα προτασεις για ποια ειναι πιο ανθεκτικα και καλυτερα στα 54λτρ.ευχαριστω και για τις συμβουλες!
|
|
||||
|
||||
![]()
ξεχνα τα ειδικα υποστρωματα, ελαχιστοι τα χρησιμοποιιουν και μαλλον δεν πολυχρειαζονται κι ολας.
Ολοι φυτεμενα εχουμε χωρις τετοια (ειχα χρησιμοποιησι στο παρελθον και περισσοτερο προβλημα ειναι παρα τα οποια θετικα τους). Οι ανουμπιες εξ αλλου που θες να βαλεις δε φυτευονται καν, αλλα δενονται πανω σε ξυλα ή πετρες... Οι ριζες τους πρεπει να ειναι ελευθερες στο νερο κι οχι στο χωμα γιατι θα σαπισουν. Μπορεις να φυτεψεις επισεις καμια βελισνερια
|
||||
|
||||
![]()
και μια τελευταια απορια που εχω.πηρα αυτο που πηρα για αρχη μικρο συμφωνω αλλα μαθαινω και αργοτερα θα παω σε μεγαλυτερο!οσον αφορα τα ψαρια τωρα.αν βαλω γκαπυς ας πουμε με τις γεννες τι κανω?με τοσο μικρο ενυδρειο?διαβασα οτι η αναπαραγωγη τους ειναι στο φουλ!καποιο αλλο ειδος ειναι πιο μαζεμενες οι ορμονες του????:P
|
|
||||
|
||||
![]()
ο υπερπληθυσμός είναι το κλασσικό θέμα αυτών των ψαριών.
μπορείς να τα βάζεις σε αγγελία εδώ στο forum, ή να τα δίνεις σε κάποιο πετ σοπ. κάποιοι βάζουν μόνο αρσενικά για να το αποφύγουν αλλά δεν το προτείνω γιατί δεν θα δεις φυσικές συμπεριφορές |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστω ειλικρινα!κατι τελευταιο επειδη εχω πλεον και 2 μηλοσαλλιγκαρα ταιριαζουν γκαπυς με αυτα?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσον αφορά τα υποστρώματα θεωρώ ότι είναι απαραίτητα για όποιον σκέφτεται για φουλ φυτεμένο ενυδρείο μιας και βοηθούν τα φυτά στην αρχή να μπορέσουν να πάρουν τα πάνω τους και αποτρέποντας τις εξάρσεις άλγης. Μόνο για "εύκολα" φυτά μπορούμε να αποφύγουμε τα ειδικά υποστρώματα χρησιμοποιώντας μόνο κάποιο γενικό λίπασμα αν είναι απαραίτητο. Τα σαλιγκάρια σου προφανώς είναι τα Pomacea canaliculata και είναι φυτοφάγα.
|
||||
|
||||
![]()
Pomacea canaliculata εχω με βαση αυτα που διαβασα και φυσικα το ενυδρειο μου που τσακισαντα φυτα!τι αλλο θα μπορουσε να ειναι???αλλωστε αταιστα δεντααφησα και ποτε....οποτε ακυρο το φυτεμενο ενυδρειο που σκεφτομουν προφανως!
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν διαβαζεις καλα.... Στο λινκ που σου εδωσα εξηγει την διαφορα Pomacea Bridgesi & Pomacea canaliculata. Κανε αναγνωρηση και πες μας
Pomacea Bridgesi: ![]() Pomacea canaliculata ![]() Μπορεις να τα επιστρεψεις στο κατστημα η να τα δωσεις σε αλλο χομπιστα με ξερακιανο...
|
||||
|
||||
![]()
Μα εκανα!τα δικα μου μηλοσαλιγκαρα δεν κανουν ουτε στο κελυφος αλλα ουτε στην εξοδο του κορμου 90 μοιρες γωνια οταν βγαινει εξω το σωμα καλυπτει το κελυφος!τα εβγαλα κιολας για να δω καλυτερα!τωρα σαν ασχετος που ειμαι να εκανα τοσο λαθος???
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μακροστενο Ενυδρειο-Εξοπλισμος και αποριες | Tzane | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 04-11-12 15:31 |
ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ...ΑΠΟΡΙΕΣ | lionor | Χρυσόψαρα | 85 | 08-09-12 12:10 |
Αποριες αρχαριου για 80lt κοινωνικο ενυδρειο.. | aivas80 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 24-12-11 00:59 |
νεο ενυδρειο 60 λιτρων , πολλες αποριες !!!! | PANOSLUCKY3 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 25-09-11 10:54 |
Αποριες για DIY ενυδρειο.. | Raven | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 20-07-07 23:12 |