|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απο αυτον ειχα παρει και δεν επιασε.. αρρωστια δεν νομιζω,εκτος κ αν κολλησα το ick απο αυτον. υπαρχει πιθανοτητα?τα ψαρια του φαινοταν υγιη παντως.. αν βαλω τελικα ξεκινω να ταιζω αμεσως? το οτι εχει βιολογια φαινεται απο το ΝΟ3? οσο πιο μεγαλη η τιμη τοσο περισσοτερα βακτηρια? και τι πρεπει να κανει για να πεσει η τιμη? πολλες ερωτησεις..αρχαριος γαρ! |
|
||||
|
||||
![]()
πρεπει οποσδήποτε να αρχίσει αλλαγές νερού καθημερινά ώστε να τα ρίξει κάτω από 20. το περιβάλλον είναι τοξικό για τα ψάρια
|
|
||||
|
||||
![]()
σημερα θα ξαναβαλω μπολι!
να ξεκινησω να ταιζω τελικα? ------------------------- τελικα δεν πηρα το μπολι.. εκανα αλλαγη στις 7 το απογευμα (2 γρ/λιτρο αλατι το νερο της αλλαγης) εχει ανεβει το ph στα 7,8 η αμμωνια ειναι στα 0,5. το ψαρι ειναι στο πατο κ ειναι νωχελικο ενω εχει ακομα ick.. τοσες μερες με τις αλλαγες νερου για να πεσει η αμμωνια μαλλον καθυστερησε η θεραπεια.. ------------------------- παει και τελευταιο... ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alchemist : 22-11-12 στις 10:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν μπορεις να βαλεις μπολι αμεσα,καλο θα ητανε να κοιταζες να παρεις λιγο ζεολιθο εστω προσωρινα να καθαρισει το νερο απτην αμμωνια.επιβαρυνεται πολυ το ψαρι τωρα.βεβαια η θεραπεια παλι θα περιμενει και δε θα μπορεις να βαλεις ουτε αλατι,αλλα τουλαχιστον να φυγει η αμμωνια.μπορει και μονο μαυτο ναρχισει να συνερχεται το ψαρι...
παρε κιαλλη γνωμη,αλλα η γνωμη μου ειναι να κανεις αμεσα κατι για την αμμωνια.ειτε με ζεολιθο,ειτε με τακτικες συχνες αλλαγες ειτε με μπολι που ειναι και το καλυτερο. |
|
||||
|
||||
![]()
δε νομίζω να έχει άλλο ψαρι ο φίλος μέσα. από οτι κατάλαβα ήταν το τελευταίο
![]() οπότε για μένα διάλεξε μέθοδο στρωσίματος και στρώσε από την αρχή |
|
||||
|
||||
![]()
πεθανε τελικα? εγραψε παει και τελευταιο αλλα δεν το καταλαβα.κριμα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια τελικα πεθαναν ολα..
μετα απο διαβασμα μαλλον εγιναν τα εξης.. ειχα βαλει για αρχη και ενα ζευγαρι ραμιρεζι.. τα οποια εβαλαν στο ματι το θυληκο πλατυ, το τσιμπουσαν για 2 μερες μεχρι που τα γυρισα πισω.. το πλατυ επαθε glossatella?(χνουδι στις πληγες),το απομονωσα και το εβαλα μετα κακως στο ενυδρειο.. μπολιασα το ενυδρειο αλλα πεθανε ωστοσο.. μετα μαλλον δεν επιασε το μπολι ανεβηκε η αμμωνια, στρεσσαριστηκαν τα ψαρια επαθε ick το θυληκο γκαπυ το αρσενικο fin rot! πεθανε το αρσενικο γκαπυ.. εβαλα αλατι να σωσω το θυληκο αλλα μετα μου ηρθαν τα τεστ εκανα μετρησεις κ βρηκα αμμωνια 8ppm!! εκανα αλλαγες νερου να σωσω τη κατασταση αλλα πεθανε και το θυληκο! ωστοσο δεν θεραπευτηκε το ick που ειχε το αρσενικο πλατυ και τελικα απεβιωσε και αυτο!! δηλαδη μηδεν ψαρια... ![]() ![]() ειχατε δικιο δεν επρεπε εξ αρχης να παρω τοσο μικρο ενυδρειο αλλα το θετικο ειναι οτι μπηκα κακην κακως στο νοημα του ενυδρειου και στο επομενο θα ειμαι ετοιμος(οσο γινεται)!! παρελαβα ενα 54ρι κ μαζευω γνωσεις και υλικα!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια επειγον!!! γκαμπυ. | NICKMAN | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 04-04-11 23:17 |
ΕΠΕΙΓΟΝ!ΒΟΗΘΕΙΑ | babis100nx | Ζωοτόκα | 15 | 18-09-10 00:59 |
ΕΠΕΙΓΟΝ | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-09-07 13:37 |
ΚΑΤ ΕΠΕΙΓΟΝ SOS | msigouros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 06-12-06 23:53 |