|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
θα μετρας αμεσσως μετα την αλλαγη για να δεις την μεταβολη.
Δεν ειναι τοσο κρισιμο το ph του νερου οσο το μεγεθος της μεταβολης. Διαφορα 0,2 δεν ειναι τιποτα σημαντικο μην σε προβληματιζει. Η σοδα δεν θα ανεβασει το pH. |
|
||||
|
||||
![]()
Απο 8,2-8,4 στο 7,8 δεν ειναι 0,2 μεταβολη (και να ηταν τοσο παλι ειναι αποτομη, το safe ειναι πτωση 0,2 ανα ημερα, οχι ανα μιση ωρα που διαρκει η αλλαγη). Και εδω μιλαμε για μεταβολη 0,5 που σημαινει 5 φορες ποιο οξινο νερο (λογαριθμικη)
Εγω μενω στην αλλαγη υποστρωματος, καλυτερα να μην ειναι οι ιδανικοτερες συνθηκες αλλα σταθερα, παρα να παλευουμε για ιδανικες συνθηκες και να αλλαζουν συνεχεια μεσα στη βδομαδα. |
|
||||
|
||||
![]()
αλλοι παρακαλανε και μετανιωνουν που δεν το βαλανε απο την αρχη αυτο το υποστρωμα και εσυ του λες να το βγαλει ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαφωνεις σαυτο που λεω οτι οι μεταβολες του ειναι επικυνδυνες; Γιαυτο το λεω. Μπορει να ειναι ιδανικο υποστρωμα αλλα προκαλει μεγαλη μεταβολη. Η πρεπει να φερει το πεχα της αλλαγης στο 8,2-8,4 με κατι (εδω προτεινεις εσυ αν οερεις γιατι δεν εχω κατι υποψην μου) η αν πραγματι το υποστρωμα προκαλει τετοια μεταβολη, να κανει κατι για να μην το αλλαζει. Δεν ειμαι απολυτος στο να το αλλαξει αλλα θα σταθεροποιουνταν το πεχα ευκολα. Εσυ του λες να μην αλλαξει τιποτα. Διαφωνεις οτι 0,5-0,6 μεταβολη στο πεχα τοσο αποτομα ειναι επικυνδυνη;
|
|
||||
|
||||
![]()
εδω σου λεει 8.2-8.4 εσυ εκατσες νταν στο 8.4 και λες διαφορα 0.5 τεραστια εεε?
εγω σου λεω οτι δεν εχει παραπανω απο 8.2 με τον αραγωνιτη. εσυ θα επιμενεις να λες οχι βγαλτον μπορει να εχεις παραπανω πειρα στης αφρικανες απο εμας που του λεμε τα αντιθετα οποτε πασο. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξέρεις οτι το pH μόνο του μέσα στην μέρα έχει διακυμάνσεις από πάρα πολλούς παράγοντες;;;
Το ενυδρείο του έχει 8,2-8,4pH..ίσως και με μεγαλύτερη απόκλιση..και το νερό στο βαρέλι του έχει 8pH... Με μία αλλαγή της τάξης του 30% πόσο πιστεύεις οτι μπορεί να αλλάξει το pH του ενυδρείου;; Μην είμαστε υπερβολικοί... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προετοιμασια νερου σε βαρελι | tsagod | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 21-10-12 17:57 |
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΑ.... | CONAN77GR | Malawi | 14 | 28-03-12 21:27 |
τυρφη σε βαρελι προετοιμασιας νερου. | manos_samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 20-01-11 22:27 |
Προετοιμασια νερου για αλλαγες | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 26-10-06 22:21 |