|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πειραματησου με την ποσοτητα τις μαγιας που ριχνεις στο μειγμα.Εγω κατεληξα μετα απο διμηνο ψαξιμο οτι ενα κουταλακι φρεσκιας μαγιας και ενα κουταλακι ξηρης,με 3 ποτηρια ζαχαρης εχουν καλυτερο αποτελεσμα σε μπουκαλι εναμιση λιτρου.Το μειγμα το αλλαζω καθε εβδομαδα για να ειναι ποιο σταθερο.
Προσεχε με το διοξειδιο γιατι αμα εχεις σκαμπανευασματα θα γεμισεις αλγη. Την πατησα και εγω και τωρα κανω αμαν να φυγει. |
|
||||
|
||||
![]()
1.κατ'αρχην δες αν χανεις απο καπου το αεριο.π.χ.σπειρωμα του μπουκαλιου το οποιο ειναι το συνηθεστερο.εκει βαζουμε ταινια τεφλον ωστε να σφιξει καλα το καπακι πανω στο σπειρωμα και να μην εχουμε διαρροες.Την ειχα πατησει αρκετες φορες ετσι.η απο εκει εχανε η απο το σωληνακι στο σημειο που βγαινει απο το μπουκαλι.2.την ζαχαρη οπως και την μαγια πριν την βαλεις στο μπουκαλι την διαλυεις καλα σε χλιαρο νερακι.Τωρα για μεγαλυτερο δοχειο δεν εχω δοκιμασει για να ξερω αν και το ειχα σκεφτει κι εγω
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπική μου άποψη, με περισσότερο νερό δεν καταφέρνεις κάτι. Με περισσότερο μίγμα (ποσότητα ζάχαρης - μαγιάς) το πιο πιθανό να έχεις μεγαλύτερη διάρκεια. Ίσως κερδίσεις και σε απόδοση βέβαια αλλά από την στιγμή που δεν το έχω δοκιμάσει (φοβάμαι να σου πω την αλήθεια) δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.
|
||||
|
||||
![]()
10λιτρο θα βαλω να δουλευει απο βδομαδα εγω, ναι σε "αποδοση" θα κερδισεις αλλα μονο λογο ογκου. Δηλαδη παιζει ρολο ποσος μυκητας υπαρχει για να φαει ζαχαρη, το 1/4-1/3 του κουταλιου x 5 θεωρητικα θα βγαλει 5 φορες περισσοτερες φυσαλιδες, αλλα αν βαλουμε 3 φλυτζανια(600gr) χ 5 παλι, την ζαχαρη θα την φαει στον ιδιο χρονο με το 2λιτρο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 24-11-12 στις 11:49 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η ιστορία ενός υφάλου | Μάριος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 23 | 09-11-09 11:30 |
Προετοιμασία ενός φυτεμένου!! | Neoklis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 02-11-08 14:49 |
¶ρρωστο coco worm | floridis | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 7 | 06-10-07 00:15 |
Aνασφάλειες ενός αρχάριου | joncal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 26-02-07 23:22 |
Η ιστορία ενός Oscar.. | soulmate | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 21-05-04 00:10 |