|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
αν στρωνεις με αμμωνια (με το γρηγορο τροπο εννοω) η δευτερη λυση ακουγεται καλη αλλα θελει και προσοχη... και οχι ολα αλλα αν εχεις καποια καραντινα καλυτερα βαλτα σε 2 δοσεις
Πρεπει οντως να εισαι βεβαιος οτι θα εχεις βιολογια τουμπανο (τα νιτρικα περα απο το τερμα) Επισεις με αυτο τον τροπο απ οτι ακουγεται χαλανε μερικα ειδη φυτων... Εμενα δε μου εχει τυχει (μαλλον αναπτυξη ειδα) αλλα απο τη στιγμη που ειναι φαινομενο που συμβαινει δεν αποκλειεται να επεσες σε τετοια περιπτωση
|
||||
|
||||
![]()
αν και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο στην ουσια,εγω "ψυχολογικα" και μονο θα φοβομουνα να ριξω καθαρη αμμωνια σε ενυδρειο με ψαρια.κιαυτο γιατι αν εκανα μαλ...α δεν θα μπορουσα να την παρω πισω παρα μονο με μεγαλη αλλαγη.οσων αφορα το στρωσιμο δεν θα ειχα καμια εννοια φυσικα,αλλα με ψαρια μεσα,δεν ξερω μου φαινεται καπως επικινδυνο λογω της αμεσοτητας...μπορει να κανω και λαθος βεβαια,αλλα νομιζω οτι σε τετοια περιπτωση η τροφη ειναι πιο ασφαλης.βεβαια και ετσι ακομα,αν ριξεις μισο κιλο τροφη και την παρατησεις παλι μ...κια θα γινει
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οχι βρε με τα ψαρια μεσα αλλα για προετοιμασια ακριβως πριν βαλει ψαρια...
το να αρχισει να ριχνει αμμωνια με τα ψαρια δεν ειναι τοσο καλη ιδεα, το ιδιο και τροφες η οτιδηποτε αλλο... Απλα μπορει να τουμπανιασει τη βιολογια του (γι αυτο ειπα με τη γρηγορη μεθοδο, δηλαδη με πολυ αμμωνια) και μετα βαζει θεωρητικα αρκετα ψαρια, πολυ περισσοτερα απ οσα θα εβαζε με οποιαδηποτε αλλη μεθοδο. Βεβαια 60 ψαρια σε νεοστημενο ΠΑΡΑ-ειναι πολλα, γι αυτο τουλαχιστο -και παλι πολυ τραβηγμενα- καλυτερα σε δυο δοσεις ...ωπα... εχει δηλαδη ηδη ψαρια μεσα ε? (τωρα το καταλαβα) χμμμ.... καραντινα υπαρχει?
|
||||
|
||||
![]()
Εχει ηδη ψαρια μεσα και απ'οτι καταλαβα θα μεινουν στο ενυδρειο.
Σπυρο, μη ρηξεις αμμωνια με ψαρια μεσα. Ή τα βγαζεις και αυτα για να ρηξεις αμμωνια ή ακομα καλυτερα, αν υπαρχει δυνατοτητα να σπασεις την προσαρμογη των καρδιναλιων σε ακομα μικροτερες δοσεις (π.χ. δεκαδες)ωστε να αναπτυχθει ομαλα η βιολογια σου.
|
||||
|
||||
![]()
Χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις. Oποτε ακολουθω την 3η μεθοδο. Στρωνω του φιλου το ενυδρειο, εχει ενα εσωτερικο φιλτρο με σιποραξ μεσα (θυμασαι τη φωτο Νικο? Την μονομαχιερα που στηνουμε που ειχα ανοιξει θεμα) βαζω τα δυο ανκιστρακια μου μεσα, και ριχνω αμμωνια στο μεγαλο μπολικη και οχι σε αραιες δοσεις 10 φορες τη μερα ας πουμε οπως ελεγα αν ηταν τα ψαρια μεσα. Μετα 80% αλλαγη οταν μουρθουν και προσαρμογη τους καρντιναλς και μεσα. Και μετα ναι φειδωλο ταισμα και καθημερινες μετρησεις. Εχω εμπιστοσυνη στα φιλτρα θα αντεξουν πιστευω, θα ριχνω αρκετη αμμωνια. Τα φυτα ναι ειναι ενα θεμα, δεν πρεπει να ξεφυγω. Εχω μερες μπροστα μου, καποια στιγμη μεσα στη βδομαδα θα μου τα στειλει, μολις βρει χρονο, προς το τελος της βδομαδας.
Ναι θοδωρη, θα βαλω αν ειναι 10-15 στο ενυδρειο που θα βαλω τους ανκιστρους, να εχω να βαλω μονο τους 35 στο μεγαλο, και μετα απο καμια βδομαδα αν πανε ολα καλα, τους μεταφερω και αυτους. Μαζι με τους ανκιστρους. Τι λετε? ΥΓ καραντινα υπηρχε....μια 60λιτρη αλλα εσπασαν οι σιλικονες....:S εχω και μια λεκανη 40λιτρη και ενα μικρο εξωτερικο και εναν θερμοστατη...μπορω να στρωσω και αυτο. Ναι ετσι θα κανω. Απτο ναχουμε κανα peak αμμωνιας καλυτερα ας τρεξω λιγο παραπανω να ετοιμασω το εδαφος. |
|
||||
|
||||
![]()
ε ναι καλο ειναι να προετοιμαστεις.ειναι πολλα ψαρια για να τα βαλεις με τη μια.τρεξε τωρα για να μην τρεχεις μετα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Άντε ρε! τώρα το είδα
![]() ![]() Ωραίο ![]() Πού είναι τα πλαστικά μου τα φυτά?? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι βρε
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρειο 60 λιτρα φυτεμενο | alexkoun18 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 17-10-12 21:36 |
βοηθεια!τι αλλο ειδος ταιριαζει με tiger barbs?εχω 10 σε ενυδρειο 125 λιτρα φυτεμενο | nikossar | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 30 | 27-06-12 10:27 |
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 30 ΛΙΤΡΑ | xristaras | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 15 | 20-02-12 03:43 |
Το πρωτο μου ενυδρειο φυτεμενο , με γκαπυ | tepe | Αρχάριοι γλυκού νερού | 46 | 16-06-10 21:06 |