|
|
||||
|
||||
![]()
Sorry driver ηθελα να πω..
![]() Ναι στους 60 πόντους ύψος θέλει φακούς για να φτασει σωστά το φως κάτω.. Εαν δεν βαλεις φακους το φως θα αντανακλάται απο το γυαλί του ενυδρειου πριν φτάσει κάτω..
|
||||
|
||||
![]()
Φακοί 60 μοίρες είναι καλά? http://www.ebay.com/itm/20x-Led-Lens...item3376d874e3
αυτοί πως κουμπώνουν? κολητοί μπαίνουν?? ντραιβερ με τις τιμες που βλεπω θα φτιαξω μόνος μου..
|
||||
|
||||
![]()
Πως θα φτιάξεις μονος σου driver; ( με ενδιαφερει)
Δεν εχω μεγάλη εμπειρία περι φακών αλλα αν δεν το βάλεις ψηλά επάνω απο το ενυδρειο 80-90αριδες που ειπε ο Κώστας θα ειναι μερβεγιε.. Τους φακούς τους κόλλας με μια σταγόνα απο την κόλλα που θα βάλεις τα λεντ για να μπορείς να τους βγάλεις αν χρειαστεις..
|
||||
|
||||
![]()
Με pwm λέω.. αυτοί στο ιμπει πως ειναι??
|
||||
|
||||
![]()
καλοι αλλα μη ντιμαριζομενοι.. και αν δεν τους τερματιζεις σε λεντακια δεν καινε τοσο..
Παράθεση:
οταν αγωραζεις ενα ακριβο λεντ τα λεφτα που δινεις πανε περισσοτερο στιε με τρισεις και στις πιστοποιησειςμπαρα σε κατι αλλο.. επισεις αφου φτιαχνουμε μονοι μας το επιθιμιτο φασμα του φωτιστικου μας η χρωματικη ακριβεια των λευχων πχ ειναι λιγοτερο σημαντικη αφου προσθετουμε μονοι μα τις μπαντες που χρειαζομαστε.. τωρα αμα μου ελεγες να διαλεξω για εσενα αναμεσα σε cree και φθηνα απο ebay θα σου ελεγα τα πρωτα, ενω απο brigelux και φθηνα απο ebay θα σου ελεγα τα δευτερα(παρομοιες γραμμες προιοντων.. εαν ενα πακετο driver πχ maxwellen εχει σπεκς (τυχαια νουμερα) 30-50volt στα 700μΑ μπορεις πανω του να βαλεις πρακτικα οτι λεντ ταιριαζει σε αυτα τα σπεκς πχ σε αυτον τον driver εαν θες να βαλεις λεντ που εχουν forward voltage=3,8v στα 700mA θα εβαζες 50/3,8=13,16 και 30/3,8=7,89 απο τα 8-13 που επιτρεπονται θα εβαζες το πολυ 10-12 λεντ οπιοδηποτε τυπου που δουλευουν μεσα σε αυτες τις παραμετρους λειτουργειας.. την ποσοτητα των λεντ που μπορεις να βαλεις σε καθε driver την βρισκεις με αυτον τον τροπο(ασχετα εαν λεει ηδη ενα νουμερο..
|
||||
|
||||
![]()
PWM ειναι εξορισμού ντιμαρισμα..
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επιδη εχω κάνει το ίδιο πράγμα να ξέρεις οτι το pwm δεν ειναι constant current παρά ε αφήνει να ρυθμίσεις το RMS current δηλ οι παλμοί που θα τρώνε τς λεντ θα ειναι ανάλογοι της τάσης τροφοδοσίας..
Για να πετύχει σε εμένα εβαλα λεντ με Vf=4V και τα τρέχω 3 σε σειρά.. Εαν βάλεις λεντ με Vf=3,8V η τάση του παλμου του pwm θα πρέπει να ειναι11,4 εαν έχεις 3 λεντ σε σειρά.. Εαν ειναι παραπανω θα εχεις μείωση του χρόνου ζωής των λεντ..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
???φωτισμος??? | manos_samos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-01-11 17:23 |
φωτισμος | dimis_george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-09-10 19:22 |
Φωτισμος | Satriani | Φωτισμός | 5 | 05-03-09 06:49 |
φωτισμος | tak660x | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 20-09-07 07:11 |
φωτισμος?? | dinos99 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 11-09-07 17:04 |