Κοιτα...τα εχω λιγο-πολυ γραψει και στο θεμα που ανοιξα για το καινουργιο μου ενυδρειο αλλα θα τα ξαναπω για να μαθαινω κιολας...
Το ενυδρειο το λειτουργησα στις 16 οκτωβριου αφου για 3 μερες ειχα βαλει ανθρακα να μαζεψει οποια καταλοιπα. Στις 16 λοιπον μπολιασα. Το εσωτερικο του φιλτρο το ειχα ηδη γεμισει με siporax substrat και 2 σφουγγαρια. Αμεσως εβαλα το ψαρακι.
Ξεκινησα να κανω μετρησεις, με υγρα τεστ salifert (αμμωνια) tetra (νιτρωδη) api (νιτρικα) Στις επομενες 2 μερες δεν εμφανιστηκαν νιτρικα καθολου. Ξεκινησα να ριχνω βακτηρια για μια βδομαδα οπως ακριβως αναγραφεται στην δοσολογια. Μεχρι και χτες οι μετρησεις ηταν ως εξης: αμμωνια 0 νιτρωδη 0 και νιτρικα δεν ειμαι ακριβως σιγουρος, γιατι ειχαν λιγο πιο σκουρο κιτρινο (το διαυγες κιτρινο ειναι το ο) οποτε ισως να ηταν λιγο πανω απο 0
Αυτα...
Οι δικες μου εκτιμησεις ειναι οι εξης: ή δεν επιασε το μπολι ή... η βιολογια που ειχε μεσα ηταν μη...επαρκης. Το μπολι που πηρα απο το πρηγουμενο φιλτρο ηταν ελαχιστο, αφου ηταν ενα μικρο φιλτρακι. Σε συνδυασμο και με τις ανουμπιες που ειχα μεσα, αυτα συνετελεσαν στο να μην εμφανιστουν νιτρικα. Θεωρω πως δεν αναπτυχθηκε αμμωνια. Πολλα λιτρα νερου (160) με ενα και μοναδικο ψαρακι. Δεν πιστευω βεβαια οτι πηγε απο αμμωνια. Εφυγε απο δικη μου καθαρα βλακεια.
|