Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-10-12, 01:02
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

μαλλον, αλλα με μια προσπαθεια δεν εχει κανεις να χασει τιποτα, αντιθετα ακομα και αν δε γινει τιποτα τουλαχιστο να ζησει πιο ανετα οσο γινεται εστω και στα τελευταια του.
Ειναι κριμα να βλεπουμε ενα ψαρι σε τετοια κατασταση γιατι καποιος ανευθυηνος το ειχε οπως να ναι...

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 07:16
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Προεπιλογή

παιδια θα δω τι μπορω να κανω!!! παντος το ψαρι ειναι ετσι πανω απο μηνα και αυτο που μου κανει τρελη εντυπωση ειναι που οταν του ριξει φαγητο ανεβαινει κανονικα και τρωει και μετα γυριζει παλι στην ιδια κατασταση!!!!
Παλιά 30-10-12, 08:18
g81gr Ο χρήστης g81gr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: heraclion crete
Προεπιλογή

Μπορείς να τραβίξεις ένα βίντεο στο τάισμα??? Εμένα από πλευράς φυσιολογίας ανθρώπου μου φαίνετε ότι έχει περάσει εγκεφαλικό από το στρες της χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να συμβεί στα θυλαστικά, αλλά δεν ξέρω από ψάρια. Αν το δω να κινείτε κατά το τάισμα μπορώ να σου πω αν έχει περάσει εγκεφαλικό ή όχι. Το ψάρι είναι σα να έχει σπαστικότητα στη μία μεριά, π.χ. από εγκεφαλικό ή ότι αντίστοιχο παθαίνουν τα ψάρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 11:02
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από g81gr Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορείς να τραβίξεις ένα βίντεο στο τάισμα??? Εμένα από πλευράς φυσιολογίας ανθρώπου μου φαίνετε ότι έχει περάσει εγκεφαλικό από το στρες της χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να συμβεί στα θυλαστικά, αλλά δεν ξέρω από ψάρια. Αν το δω να κινείτε κατά το τάισμα μπορώ να σου πω αν έχει περάσει εγκεφαλικό ή όχι. Το ψάρι είναι σα να έχει σπαστικότητα στη μία μεριά, π.χ. από εγκεφαλικό ή ότι αντίστοιχο παθαίνουν τα ψάρια.
ναι κι εμενα κατι τετοιο μου κανει. το μαγαζι δεν ειναι κοντα για να πηγαινω συνεχεια για να καναπαω!!! εχω και ενα μαγαζι...
αν μπορεσω παντος γιατι οχι...
Παλιά 30-10-12, 18:46
Το avatar του χρήστη leandros69
leandros69 Ο χρήστης leandros69 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: syros
Προεπιλογή

θαναση μην ξεχναμε οτι εκτος απο τη θερμοκρασια αυτο το ψαρι καθως και η συγκατοικοι του ηταν σε αυτη την στρογλυλη κρεμαστη φυλακη με ανωτερο μηκος για κολυμβηση 80 εκ. και ολη μερα να τα χτυπαει ο ηλιος.
θελω να πω οτι ζημια δεν του εχει προκαλεσει μονο η μεγαλη πτωση της θερμοκρασιας,γιατι και καποιες φορες που ειχα περασει απο τη συγκεκριμενη ταβερνα το ψαρι ηταν συνεχεια ακινητο στο βυθο.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 18:49
Senior Member

Προεπιλογή

Πάντως αν είναι όντως εγκεφαλικό, θέλει λίγο χρόνο για να αποκατασταθεί η ζημιά (αρχικά μπλοκάρει όλο το ημισφαίριο, και μετά αρχίζει η αποκατάσταση) Σίγουρα θέλει κάτι σε αντι στρες και ηρεμία. Ισως και να σβηστεί εντελώς το φως (για να ηρεμήσει ο εγκέφαλος).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 19:46
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Πάντως αν είναι όντως εγκεφαλικό, θέλει λίγο χρόνο για να αποκατασταθεί η ζημιά (αρχικά μπλοκάρει όλο το ημισφαίριο, και μετά αρχίζει η αποκατάσταση) Σίγουρα θέλει κάτι σε αντι στρες και ηρεμία. Ισως και να σβηστεί εντελώς το φως (για να ηρεμήσει ο εγκέφαλος).
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας αλλα θελω να μεινω λιγο εδω!!!
οταν λες λιγο χρονο ??? ειναι πανω απο μηνα ετσι?? χρειαζεται παραπανω λες???
το ρωταω για να δω μηπος μπορεσω και κανω κατι!!! αν ειναι οντως εγκεφαλικο να φανταστω οτι εκτως απο καλη τροφη και βιταμηνες δεν χρειαζονται αλλα φαρμακα???
Παλιά 30-10-12, 19:02
Mikevet1984 Ο χρήστης Mikevet1984 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Smile

g81gr δεν ξερω αν εισαι γιατρός αλλά μαρέσει πολύ που πας να εφαρμόσεις ιατρικές γνώσεις που αφορούν τον άνθρωπο σε ψάρι....Μ'αρέσεις φίλε!

Και για να συμπληρώσω στον βαθμό που ξέρω και μπορώ.....Η διαγνωση των ιχθυοπαθολογων σε νοσήματα ιχθύων ανά τον κόσμο γίνεται εκτός ελαχίστων εξαιρέσων με Παθολοανατομική εξέταση από ψάρι που είναι ετοιμοθανατο - ποτέ νεκρά από ώρας (γιατί αναπτύσσονται διάφορα μικρόβια που αλλαζουν την εικόνα) και παρατήρηση ιστών στο μικροσκόπιο για παρατήρηση μικροβίων παρασίτων ή λοιπών παθολογοανατομικών βλαβών. Γενικά όπως και όλοι θα ξερετε στο ενυδρείο μεσα υπαρχει πληθώρα μικροοργανισμών που με την παραμικρή διαταραχή της ομοιοστασίας του περιβάλλοντας π.χ. stress στο ενυδρειο, αλλαγή θερμοκρασίας σε μια ανεκτά όρια, από ευκαιριακά μικρόβια μετατρεπονται σε παθογόνα γιατί εξασθενεί η άμυνα του οργανισμού του ψαριου απέναντι σε αυτους τους νοσογόνους παράγοντες. Δεν ειναι το ψάρι ανθρωπος να βήχει και να λες έχει ίωση. Αν δεν τσεκάρεις στο μικροσκόπιο και να έχεις επιστημονικές γνώσεις για το τι βλέπεις, δεν μπορεις να είσαι σίγουρος για τίποτα.....

Παρακαλώ, να μη θεωρηθεί το σχόλιο μου προσβολή για κάποιον....απλά την άποψη μου εξέφρασα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 19:50
Senior Member

Προεπιλογή

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες, το ίδιο ισχύει γενικά με τα ζώα... Πας στην τύχη βασικά και κρίνοντας από τη συμπεριφορά. Στα ψάρια, θές και μικροσκόπιο, ίσως να πάρω ένα... Πλάκα θα έχει!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 19:53
Mikevet1984 Ο χρήστης Mikevet1984 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Smile

Παράθεση:
Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες, το ίδιο ισχύει γενικά με τα ζώα... Πας στην τύχη βασικά και κρίνοντας από τη συμπεριφορά. Στα ψάρια, θές και μικροσκόπιο, ίσως να πάρω ένα... Πλάκα θα έχει!!!
Πας στην τύχη βασικά και κρίνωντας από την συμπεριφορά??? Ωραίος..... Η κτηνιατρική επιστήμη μάλλον δεν πρέπει να σου λεει τίποτα γιατί δεν αναφέρει τέτοια πράγματα χαχα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές