|
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον, αλλα με μια προσπαθεια δεν εχει κανεις να χασει τιποτα, αντιθετα ακομα και αν δε γινει τιποτα τουλαχιστο να ζησει πιο ανετα οσο γινεται εστω και στα τελευταια του.
Ειναι κριμα να βλεπουμε ενα ψαρι σε τετοια κατασταση γιατι καποιος ανευθυηνος το ειχε οπως να ναι...
|
||||
|
||||
![]()
παιδια θα δω τι μπορω να κανω!!! παντος το ψαρι ειναι ετσι πανω απο μηνα και αυτο που μου κανει τρελη εντυπωση ειναι που οταν του ριξει φαγητο ανεβαινει κανονικα και τρωει και μετα γυριζει παλι στην ιδια κατασταση!!!!
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς να τραβίξεις ένα βίντεο στο τάισμα??? Εμένα από πλευράς φυσιολογίας ανθρώπου μου φαίνετε ότι έχει περάσει εγκεφαλικό από το στρες της χαμηλής θερμοκρασίας. Αυτό μπορεί να συμβεί στα θυλαστικά, αλλά δεν ξέρω από ψάρια. Αν το δω να κινείτε κατά το τάισμα μπορώ να σου πω αν έχει περάσει εγκεφαλικό ή όχι. Το ψάρι είναι σα να έχει σπαστικότητα στη μία μεριά, π.χ. από εγκεφαλικό ή ότι αντίστοιχο παθαίνουν τα ψάρια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() αν μπορεσω παντος γιατι οχι...
|
||||
|
||||
![]()
θαναση μην ξεχναμε οτι εκτος απο τη θερμοκρασια αυτο το ψαρι καθως και η συγκατοικοι του ηταν σε αυτη την στρογλυλη κρεμαστη φυλακη με ανωτερο μηκος για κολυμβηση 80 εκ. και ολη μερα να τα χτυπαει ο ηλιος.
θελω να πω οτι ζημια δεν του εχει προκαλεσει μονο η μεγαλη πτωση της θερμοκρασιας,γιατι και καποιες φορες που ειχα περασει απο τη συγκεκριμενη ταβερνα το ψαρι ηταν συνεχεια ακινητο στο βυθο..... |
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως αν είναι όντως εγκεφαλικό, θέλει λίγο χρόνο για να αποκατασταθεί η ζημιά (αρχικά μπλοκάρει όλο το ημισφαίριο, και μετά αρχίζει η αποκατάσταση) Σίγουρα θέλει κάτι σε αντι στρες και ηρεμία. Ισως και να σβηστεί εντελώς το φως (για να ηρεμήσει ο εγκέφαλος).
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οταν λες λιγο χρονο ??? ειναι πανω απο μηνα ετσι?? χρειαζεται παραπανω λες??? το ρωταω για να δω μηπος μπορεσω και κανω κατι!!! αν ειναι οντως εγκεφαλικο να φανταστω οτι εκτως απο καλη τροφη και βιταμηνες δεν χρειαζονται αλλα φαρμακα???
|
|||
|
|||
![]()
g81gr δεν ξερω αν εισαι γιατρός αλλά μαρέσει πολύ που πας να εφαρμόσεις ιατρικές γνώσεις που αφορούν τον άνθρωπο σε ψάρι....Μ'αρέσεις φίλε!
![]() Και για να συμπληρώσω στον βαθμό που ξέρω και μπορώ.....Η διαγνωση των ιχθυοπαθολογων σε νοσήματα ιχθύων ανά τον κόσμο γίνεται εκτός ελαχίστων εξαιρέσων με Παθολοανατομική εξέταση από ψάρι που είναι ετοιμοθανατο - ποτέ νεκρά από ώρας (γιατί αναπτύσσονται διάφορα μικρόβια που αλλαζουν την εικόνα) και παρατήρηση ιστών στο μικροσκόπιο για παρατήρηση μικροβίων παρασίτων ή λοιπών παθολογοανατομικών βλαβών. Γενικά όπως και όλοι θα ξερετε στο ενυδρείο μεσα υπαρχει πληθώρα μικροοργανισμών που με την παραμικρή διαταραχή της ομοιοστασίας του περιβάλλοντας π.χ. stress στο ενυδρειο, αλλαγή θερμοκρασίας σε μια ανεκτά όρια, από ευκαιριακά μικρόβια μετατρεπονται σε παθογόνα γιατί εξασθενεί η άμυνα του οργανισμού του ψαριου απέναντι σε αυτους τους νοσογόνους παράγοντες. Δεν ειναι το ψάρι ανθρωπος να βήχει και να λες έχει ίωση. Αν δεν τσεκάρεις στο μικροσκόπιο και να έχεις επιστημονικές γνώσεις για το τι βλέπεις, δεν μπορεις να είσαι σίγουρος για τίποτα..... Παρακαλώ, να μη θεωρηθεί το σχόλιο μου προσβολή για κάποιον....απλά την άποψη μου εξέφρασα! |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες, το ίδιο ισχύει γενικά με τα ζώα... Πας στην τύχη βασικά και κρίνοντας από τη συμπεριφορά. Στα ψάρια, θές και μικροσκόπιο, ίσως να πάρω ένα... Πλάκα θα έχει!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με oscar!!!!sos | tsarky | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 18 | 24-07-11 16:49 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ OSCAR? | aris2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 18-02-09 17:00 |
oscar | neki1986 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-02-08 15:29 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ OSCAR | angelos7577 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 8 | 10-11-07 10:57 |
Προβλημα με Oscar | yamas | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 16 | 13-03-06 09:47 |