|
|
||||
|
||||
![]()
g81gr κλωτσας την τυχη σου.
Ησουν περιπλανομενος στην ερημο και τρεφοσουν με ακριδες (οπως ολοι οσοι βρεθηκαν με ενυδρειο αλλα χωρις γνωσεις επ΄αυτου) και βρεθηκες σε μια οαση με τεντες που εχουν απο κατω ολων των ειδων τα εδεσματα (GAB), κι αντι να πεσεις με τα μουτρα πανω στους μεζεδες, ψαχνεις να βρεις μια σως να ριξεις πανω στις ακριδες, μπας και γινουν πιο νοστιμες και καταπινονται. Ανοιξε το θεμα ΄αρθρογραφια του GAB΄ που ειναι στα καρφιτσωμενα ψηλα ψηλα, θεματα στην κατηγορια ΄αρχαριοι γλυκου νερου΄ και πεσε στους μεζεδες. It's free. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και νάχεις υπόψιν σου, ότι γιατρός ψαριών δεν είμαι, και αν σου έδειχνα μία φώτο από μία φουσκάλα στο δέρμα μου, όσο κι αν διάβαζες, δε θα ήξερες τι είναι ούτε πως να το αντιμετωπίσεις. Η θεωρεία από την πράξη έχουν τεράστια απόσταση. |
|
||||
|
||||
![]()
Η σως ειναι τα αλατια, τα φαρμακα, τα φλασιγκ γκαπι, οι φουσκαλες κλπ και ο μεζες ειναι να ξερουμε τι θελει ενα ψαρι (νερο βασικα, παραμετρους, σταθεροτητα παραμετρων, καθαριοτητα νερου, φιλτρου, βυθου κλπ σωστων αλλαγων, συμβατων συγκατοικων, διαθεσιμου χωρου και ΄διακοσμησης΄ και σιτησης).
Και φυσικα πως να τα παρεχουμε αυτα. Μετα καλο ειναι να μαθουμε και λεπτομεριες οπως τι σημαινει το καθε πραγμα απο αυτα (πχ τι ειναι το πεχα, η GH KH, θερμοκρασια, τι ρολο παιζουν στη ζωη του ψαριου, τι συμβαινει σε πιθανη εκθεση του ψαριου σε μη ιδανικες τιμες ή σε τιμες τελειως εκτος οριων, ή σε αποτομη αλλαγη τους, τι συμβαινει οταν δεν εχουμε σωστη οξυγονωση, ιχνοστοιχεια, βιταμινες, φως κλπ κλπ)
|
|||
|
|||
![]()
Οκ, θα μπορούσες να το έχεις πει έτσι εξ αρχής, το να μιλάς ενιγματικά δε νομίζω ότι βοηθάει κανέναν.
Στο τι θέλει ένα ψάρι έχουμε ένα θέμα καθώς τα γκάπι δεν ταιριάζουν ακριβώς με τα γατόψαρα, αλλά έτσι προέκυψε η "ψαρόσουπα". Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν είδα τα συμπτώματα ήταν να πάω και να μετρήσω το νερό. Πήγα ένα δείγμα σε ένα πετ σοπ και μου βρήκε τα εξής νούμερα. ph 7,2 kh 8 gh 14 no2 0 no3 10 nh4 0 θερμοκρασία 28. Οπότε υπέθεσα ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι χάλια και για τα δύο ψάρια. Τα φίλτρα τα έχω καθαρίσει, αλλάζω νερό κάθε εβδομάδα, φωτο του ενυδρείου ![]() για θέματα διαθέσιμου χώρου και διακόσμησης. Όσων αφορά το φαγητό τρώνε 2 φορές τη μέρα φυλαράκι για τροπικά ψάρια (και είναι και πολύ λαίμαργα). Εδώ και 2 εβδομάδες ψάχνω να βρω απάντηση στο θέμα του ξυσίματος των γκαπι, και πουθενά δεν έχω βρει απάντηση. Μόνο θεωρίες... και φυσικά ο κάθε ένας που ρωτάω λέει το μακρύ του και το κοντό του. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εννοείται πως η αγωνία σου είναι δεδομένη...αλλά εξ αποστάσεως ο καθένας απαντά με βάση τα δεδομένα που του δίνεις και με βάση όσα γνωρίζει από την εμπειρία που ήδη έχει. ![]() Ελπίζω να βρεις σύντομα τι φταίει με τα ψάρια σου...το σίγουρο είναι πως όλοι έχουν καλή διάθεση και θέλουν να βοηθήσουν Υπάρχει κάτι που να έκανες τις τελευταίες 2 εβδομάδες, πριν δλδ αρχίσουν τα συμπτώματα, το οποίο αξίζει να μας αναφέρεις και το οποίο μπορεί να βοηθήσει?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Για το άλλο θέμα του νερού που λες, έβαλα από το σάββατο αυτό άνθρακα μπας και πιάσω καμιά περίεργη ουσία... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη g81gr : 30-10-12 στις 18:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κάθε πότε τα τέστ? | Sandrea | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 26-11-11 21:03 |
Λάμπες Αλλαγή Κάθε Πότε | gaster | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 03-10-11 20:29 |
Κάθε πότε; | sailim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 14-02-10 17:06 |
Aλλαγή κεραμικών φίλτρου κάθε πότε? | vassilis23 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 30-12-09 14:49 |
13.9L και betta κάθε πότε αλλαγή? | spirosta | Bettas | 3 | 14-10-05 01:39 |