|
|
|||
|
|||
![]()
για τα φιλτρα της Elite μπορω να σου πω τα καλυτερα λογια. δεν θυμαμαι να σου πω μοντελο (ειναι εσωτερικο για 200 λιτρα, νομιζω το πιο μεγαλο εσωτερικο της εταιρειας) και χωρεσε μεσα στον καδο του κατι παραπανω απο μισο λιτρο σιποραξ! εννοειτε με σφουγγαρι πανω-κατω και περιμετρικα του καδου μεχρι ενα σημειο.
ολα αυτα με 18 ευρω. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραια, εντος εβδομαδας λοιπον παμε για ψωνια! Θα κανω update, ελπιζω με στημενο το ενυδρειο κ φωτος!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν πας σε μη-ενυδριακά led, θα ήταν καλύτερο να προτιμήσεις cool white(7000K) γιατί συνήθως έχουν καλύτερο φάσμα όσον αφορά τα φυτά...αν δε σου αρέσει το χρώμα που βγάζουν μπορείς να δοκιμάσεις 2:1 cool/warm.
Για θερμαντήρα εγώ θα προτιμούσα κάτι σε 75w για να είμαι σίγουρος ότι θα πιάνει τη θερμοκρασία που θέλω όσο κρύο και να κάνει(έχω σχετικά κρύο σπίτι). Μια καλή επένδυση είναι και ένας temperature controller...ίσως όχι και τόσο χρήσιμος το χειμώνα, αλλά σχεδόν απαραίτητος το καλοκαίρι(ψάξε για stc-1000 στο forum). |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια βρηκα εναν φιλο που ασχολειται καιρο με ενυδρειακα κ μου ειπε εχει εναν θερμαντηρα hagen 50w καθως δεν τον χρησιμοποιει. Εχει μια μπιλια πανω με +-.
Να τον χρησιμοποιησω η να παρω καινουριο τον ξερει κανενας? Φανταζομαι βλεποντας το θερμομετρο τον αυξομοιωνεις. Διαβασα καποια αρθρα για φιλτρανση χθες και τελικα ο nick μαλλον εχει δικιο κ σκεφτομαι σοβαρα να παρω ενα εξωτερικο τελικα... Το θεμα ειναι οτι μαλλον θα γινει παραγγελια καθως δεν βρισκω για τα λιτρα μου στα pet shop εδω Δεν θελω να ξεπερασω τα 80 ευρω για ..... φιλτρο + οτι βαλω μεσα του + θερμαντηρα + υποστρωμα(7,5 ευρω 1 σακουλακι θα παρω και θα το mixarw με παλιο χαλικακι που εχω.+ κοστος για λαμπτηρες που υπολογιζω ενα 20αρι + 10 για την 15αρα. + 5 θερμομετρο. Πρακτικα μενουν αν κρατησω τον hagen θερμαντηρα μενει κοντα στο 35αρι αντε να το κανω 40αρι φτανει για εξωτερικο αξιοπιστο? Για τις λαμπες εχω ψιλομπερδευτει... Χθες διαβαζα οτι απο 5000 -10000 kelv ευνοουν αναπτυξη φυτων.. grolux sylvania δεν βρηκα στα εδω μαγαζια, παραγγελια κ αυτο? Η εχουμε κατι αντιστοιχο? Φιλε cogarg ας το αφησουμε για καΛοκαιρακι το temp controller ! ![]() Μετα μπορω να διαθεσω ενα 30αρι για φυτα ψαρακια κ οτιδηποτε αλλο, πιστευετε θα τα καταφερω με αυτο το budget ,γενικοτερα? *ειμαι λιγο στριμωγμενος γιατι μετακομισαμε προσφατα και εχουμε προτεραιοτητα σε αλλα πραγματα αλλα θελω παρα πολυ να κανω ενα αξιολογο ενυδρειακι εστω και φθηνο* Ευχαριστω για την υπομονη σας (κυριως ο nick)* |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο εδω το φιλτρο http://www.petsupermarket.gr/3093/%C...-model-20.html εγγυημενα ειναι μια χαρα, και απο capacity εχει αρκετο και απο χωρητικοτητα ειναι μεγαλυτερο απο πολλα που τα δινουν για διπλασια λιτρα. Αν επιπλεον βαλεις σωστα υλικα μεσα (ακομα και η απλη ελαφροπετρα ειναι μια χαρα) τοτε θα εχεις τουμπανο φιλτρο.
Ο 50ρης θερμαντηρας ειναι οκ για τα λιτρα σου για τις συνηθισμενες θερμοκρασιες σπιτιων. Στο θεμα του φωτισμου δεν ειναι μονο η θερμοκρασια λευκου που μας ενδιαφερει, αλλα το κατα ποσο το φασμα εχει ενισχυση (καρυφες) στα κοκκινα. Τα φυτα ευνοουνται απο την κοκκινη περιοχη και απο τη μπλε, αλλα τη μπλε καλο ειναι να την αποφευγουμε γιατι ευνοουνται ακομα περισσοτερο οι αλγες, οποτε αναγκαστικα μας νοιαζει η κοκκινη περιοχη. Η gro lux θα δεις οτι καπως μωβιζει, και αν δεις το φασμα της εχει πολυ μεγαλη κοιλια στις υπολοιπες περιοχες, και δινει πολυ καλες κορυφες στην κοκκινη περιοχη, και εχει και καποιες νορμαλ κορυφες στη μπλε περιοχη, αλλα οχι υψηλες, ετσι ειναι τελικα μια απο τις καλυτερες λαμπες για την αναπτυξη των φυτων. Αν δε μπορεις να τη βρεις στην περιοχη σου μπορεις να την παραγγειλεις απο καποιο ιντερνετικο μαγαζι online
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφα τοτε γλίτωσαμε και καποια χρήματα απο θερμαντήρα που ευχαρίστως θα τα δώσω για καλύτερο φίλτρο.
Να παραγγείλω κατι τέτοιο σε φίλτρο καθώς μου φαίνεται παρα πολυ καλό αλλα φοβάμαι τα μεταφορικά στο συγκεκριμένο καθώς θα τους ζητήσω αποστολή με κτέλ για Λάρισα. Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 50 με μεταφορικά για κανενα λόγο! ψάχνω και σε αλλα site αλλα δεν βρίσκω φθηνά εξωτερικά. Αν ξέρεις κάποιο απο Θεσσαλονίκη θα ήταν ακόμα καλύτερα!! Να παραγγείλω και κατι ακόμα μαζί με το φίλτρο τωρα που ειναι ευκαιρία η θα είναι comple μανίσιο? (δεν εχω ιδεα απο εξωτερικά , ενα link με βασικές πληροφορίες θα ήταν οτι καλύτερο) grolux δεν βρίσκω πουθενα internetika εκτος απο κάποια εκτός ελλάδας που θα πάρει καιρό να έρθουν, πήρα και 3-4 τηλέφωνα σε μαγαζια τώρα αλλα τίποτα ( αν και ειχα δει παλίοτερα σε ενα pet θεσσαλονίκη) τι να πώ ολο αλλαζω πλάνα ![]() Αν δεν γνωρίζεις απο που να παραγγείλω εχεις καμια δεύτερη γνώμη για το τι λάμπα να βάλω για να δέσει με τα ledakia που θα ειναι κατα πάσα πιθανότητα daylight!!? ------------------------- Aκυρο! Βρήκα gro-lux στην ηλεκτρονική! ![]() Οπότε προχωράμε στο πλάνο , το μείζον θέμα ειναι το φίλτρο και ειμαι έτοιμος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Grimo : 30-10-12 στις 13:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σχεδον ολα τα φιλτρα που πουλιουνται εχουν μαπα υλικα (σφουγκαρια που οκ, ειναι χρησιμα σα μηχανικο φιλτρο, ανθρακα που ειναι χρησιμος μονο μετα απο θεραπειες και καμια φορα βιομπαλες που ειναι το πλεον αχρηστο υλικο για τετοιες ποσοτητες) Μια πολυ συνηθισμενη σειρα υλικων απο την εισοδο προς την εξοδο ειναι σφουγκαρι (χοντροτρυπο) > βιολογικο υλικο (σιποραξ συνηθως αλλα και η απλη ελαφροπετρα αν ειναι χαμηλης κοκομετριας ειναι τουμπανο και δεν αποκλειεται και καλυτερη) > filterwool Οποτε παραγκελνεις κι ενα πακετακι filterwool (δυο-τρια ευρω εχει και με ενα μεγαλο πακετο θα τη βγαλεις κανα χρονο) και παιρνεις απο το praktiker η απο κανα φυτωριο ενα σακι ελαφροπετρα (2.5 ευρω) κι εισαι κομπλε. Πριν βαλεις την ελαφροπετρα στο φιλτρο ριχτης πολυ καλο ξεβγαλμα για να μην εχεις μεσα στο ενυδρειο "πυρηνικο χειμωνα"
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Bubblenest σε Colisa lalia | Rigel | Άλλα λαβυρινθόψαρα | 19 | 23-11-09 15:01 |
αρρωστο colisa lalia | smartcdi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 14-07-09 00:09 |
αναπαραγωγη colisa lalia | antonis15 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-05-09 20:37 |
Colisa lalia σε 30L ?? | mafia | Άλλα λαβυρινθόψαρα | 7 | 31-08-08 01:52 |
ασθένεια colisa lalia | dim | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 25-10-04 13:35 |