|
|
||||
|
||||
![]()
οκ, κοιτα, το συγκεκριμενο κολπακι με τα δαχτυλιδια το εχω δει, αρα υπαρχει. Το αν το εχει ο Καυκας η οχι δεν το ξερω, αλλα υποθετω θα εχει μια και λογικα σε ενα μεγαλο ηλεκτρολογειο θα βρισκεται.
Ουσιαστικα ειναι κρικοι που δενουν μια λαμπα πανω σε μια αλλη (δε μπορεις βεβαια να βαλεις 10 λαμπες, εχει και ορια αλλα 3 μπαινουν σιγουρα)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- φιλε Νick! Πηγα σημερα και εψαξα σε pet shop αλλα και σε ηλεκτρολογικα ειδη. Εχω τις εξής παρατηρησεις : -Οi pet shopades επεμεναν οτι σε 50λιτρο μπορώ να βάλω και πάνω απο 2 ζεύγη dwarf gouramakia ![]() Aquael την 11αρα και μου λεει θα εισαι comple! Την εχεις ξαναδεί την παραπάνω? Πηγα σε ηλεκτρολογικα είδη και ρώτησα ενα παιδι που μου είπε μπορεί να μου δώσει φτηνότερη και καλύtερη λύση. Να πάρω 2 ταινίες με ledakia ( μπορει να μου παραγγείλει μεχρι και 5.6κ Κελβιν) και αφου μονοθούν κατάλληλα (γνωρίζει ο ίδιος) να τις τοποθετήσουμε , τοσο απλο... + δεν θα αναπτύσσει θερμότητα. Μου φαίνεται σαν η καλύτερη λύση ενω ειναι παρα πολυ οικονομική! ετσι θα φτάσω στα 30+ w που θα είναι αρκετά καλά . Ανησυχω ομως λιγο για την μόνωση. Δεν εχω δοκιμάσει τιποτα απο τα παραπάνω εσυ τι θα μου πρότεινες? Να του πώ στα 5.000 kelvin θα ειναι καλά για τα φυτα μου έτσι? **Για την λύση που μου πρότεινες εσυ μυ είπε γίνεται αλλα ειναιδύσκολο να το συγκρατήσεις με γωνία ωστε να ειναι 100% ωφέλιμο το φώς του** Κάτι ακόμα τον ρώτησα για υπόστρωμα που ενδιαφέρομαι και μου πρότεινε ενα χαλικακι που ειναι πανάλαφρο παει 7,5 ευρώ το σακουλάκι δεν θυμάμαι λεπτομέρειες δεν σημείωσα ![]() ![]() Συνεπώς μαλλον θα καταλήξω σε φυτεμένο τελικα που θα εχει γενικά σκληρό νερό και ουδέτερο ph , κοντα στις τιμές του νερού δικτύου ![]() Υ.Γ. Το θέμα που μπορώ να το μεταφέρω καθώς εχουμε ξεφύγει απο τα λαβυρινθόψαρα , αυτο που ενδιαφέρει ειναι να κανώ ενα σωστα στρωμενο 50αρι , με αρκετά φυτά εχοντας ως βάση τις παραπάνω συνθήκες. Εκτιμώ αφάνταστα την βοήθεια του nick αλλα θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη, ευχαριστώ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Grimo : 29-10-12 στις 12:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικα με τις συνθηκες των ψαριων, στο seriuslyfish που σου εβαλα λινκ μπορεις να δεις ακριβως τι θελουν, και φυσικα ξερουν καλυτερα απο εναν εμπορα.
Τωρα σχετικα με τις λαμπες, απο αυτα που λες η λυση των leds ειναι σιγουρα η καλυτερη. Το σιγουρο ειναι πως τα led ειναι το μελλον στο θεμα του φωτισμου (και πολυ αργησαν με ολα τα εμπορικα παιχνιδια που παιζονται, αν αναλογιστεις οτι ως υλικο υπαρχει απο το 1962) αλλα προσωπικα ακομα δεν εχω βρει λεντοταινιες που να αντικαθιστουν επαξια καποιες συγκεκριμενες λαμπες που χρησιμοποιω. Δεν αποκλειεται να υπαρχουν, αλλα μεχρι τωρα τα φασματα που εχω δει δεν ειναι εφαμιλα. Απο κει και περα αν δεν εχεις τελειομανια, μαλλον ακουγεται σαν την καλυτερη λυση (το να γινει υδατοστεγη ειναι πανευκολο ακομα και με απλο αλφαδολαστιχο και σιλικονη) και καλο ειναι να τη δεις σοβαρα, αλλα το ιδανικο ειναι πριν κανεις την αγορα να μας εδινε τα φασματα να δουμε πως εχουν καταννομημενες τις κορυφες τους αυτες οι λεντοταινιες μελετησε λιγο αυτο http://assets.sylvania.com/assets/do...418b551e6a.pdf για να δεις λιγο πως ειναι μια καλη λαμπα για αναπτυξη φυτων, κι απο κει και περα αν βρεις λεντοταινιες που να ταιριαζουν δεν το συζηταμε καθολου.
|
||||
|
||||
![]()
Νικο το έψαξα λιγο το θέμα και τελικά αποφάσισα να κάνω κατι διαφορετικό.
Για να πιάνω ενα καλο φάσμα θα βάλω μια sylvania grolux 15w που ειναι τεσταρισμενη απο πολλες πλευρές και δεν εχω ακούσει πουθενά αρνητικά σχολια. ενω θα τοποθετήσω 2 σειρές απο ledoταινίες η μια θα ειναι κοντα στα 5.5κ κελβιν ενω η άλλη κοντα στα 3κ κέλβιν . Θα μπορούν να λειτουργουν ανεξάρτητες θα ρυθμίσω με χρονοδιακόπτη την φωτοπερίοδο μεχρι να βρώ την χρυσή τομη, ενω θα φτασω σχεδον τα 0,7w/l κατα αυτον τον τρόπο. Νομίζω θα ειμαι υπερκαλυμμενος για οτιδήποτε εύκολο φυτο και ίσως αρκετα μέτρια . Αν βάλω και DIY co2 που έχω έτοιμο το setup απο παλιότερα τα φυτα μου θα μου λεγαν ευχαριστώ αν μπορουσαν! Ποια ειναι η γνώμη σου? ![]() Τελικα δεν θα προχωρήσω σε αγορά εξωτερικού αν και θα ήταν πολυ καλύτερο(θα κάνω υπομονή για το επόμενο μεγάλο ενυδρειο που σκέφτομαι για το μέλλον) αλλα θα πάρω ενα αξιόπιστο εσωτερικό. Αν ξέρεις καποια που εχετε testarei εσεις οι έμπειροι να το παρω και με κλειστα ματια να ξεκινήσω αυριο τη διαδικασία. **Για το υπόστρωμα μηπως γνωρίζεις που σε ρώτησα στο πιο πάνω post? ευχαριστώ ** Δώσε το ok να το βάζω μπρος σιγα σιγα! εχουμε δουλεια μπροστα μας !! ^_^ |
|
||||
|
||||
![]()
οκ, δεν μου φαινεται κακος συνδυασμος, απλως θα κοκκινιζει ακετα γιατι η λαμπα θα υπερκαλυπτει τις λεντοταινιες μαλλον...
Καλυτερα να δεις τα lux που βγαζουν μηπως θελει παραπανω led (μπορει και οχι) η gro lux οντως ειναι απο τις καλυτερες λαμπες πιστευω και για αναπτυξη φυτων, αλλα και για σωστη ανατολη και δυση
|
||||
|
||||
![]()
νικο επειδη δεν ειμαι πολυ σχετικός με ορολογίες lux smd κτλπ, αλλα ειμαι σίγουρος θα τα ψάξω στην συνέχεια οταν θα βάλω και τα φυτά , λεω να κανω την πατέντα αυτη με αλφαδολαστιχο και σιλικόνη μ ειπε και αυτος γινεται μπαμ μπαμ και αν δώ οτι δεν με καλύπτει ειτε ο χρώματισμός ειτε οτιδήποτε αλλο ( που δεν νομίζω μαλλον θα ειναι ωραιο σαν απαλό κόκκινο,ετσι το φαντάζομαι ) απλα προσθέτω αλλη μια σειρά και ειμαι comple!
Συνοψίζοντας - κάνω το καπάκι με τα ledakia , - προμηθέυομαι καποιο υπόστρωμα να υποβοηθήσω τα φυτα που θα αγοράσω σύντομα (περιμένω να ερθουν οι παραγγελίες του εντώς των ημερών στο pet shop) - αγοράζω εναν θερμοστάτη 50w - ενα φιλτράκι εσωτερικό ( να εχει χαμηλή ροή με ενδιαφέρει μονο και χώρο φυσικα για σφουγγαρι κτλπ ) - ξεκινάω το στρώσιμο... Ειμαστε comple για πρώτο στάδιο?? ![]() Κατι τελευταίο που πρέπει να προσέξω? *Στα κόκκινα αν εχεις καποια συγκεκριμένη εταιρια να προτείνεις σε παρακαλω , να εχω μια ιδεα αν και θα κάνω και μια τελευταια ερεύνα διαδικτυακη πριν παω αυριο* |
|
||||
|
||||
![]()
θερμαντηρες οι jager υποτειθεται ειναι οι καλυτεροι, αλλα τοσα χρονια που ασχολουμαι δεν ξερω καν τι μαρκα ειναι οι θερμαντηρες μου, και ποτε δεν επαθα καποια ζημια (εχω καμια δεκαπενταρια κι ολοι ειναι οκ)
Απο φιλτρο θα προτεινα εξωτερικο αν ειναι δυνατον. Τα εσωτερικα ειναι ολο προβληματα (παλια που ειχα τετοια ποσες φορες ηθελα να τα πεταξω απ το παραθυρο) μπουκωνουν συνεχως, δεν εχουν χωρο κτλ κτλ κτλ... Αν η επιλογη εσωτερικου ειναι για οικονομικους λογους μπορεις να παρεις τα Elite (που στην τελικη Hagen ειναι και μαλιστα τα θεωρω πλεον τα καλυτερα φιλτρα που υπαρχουν απ ολες τις αποψεις) Αν παλι οι λογοι ειναι αλλοι, προσπαθησε να βρεις καποιο να μπορει να χωρεσει κανενα υλικο γιατι συνηθως μονο κατι σφουγκαρια εχουν μεσα Στο θεμα των λαμπων νομιζω εισαι σε καλη επιλογη (μη φοβασαι τη μονωση, πανευκολη ειναι)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Bubblenest σε Colisa lalia | Rigel | Άλλα λαβυρινθόψαρα | 19 | 23-11-09 15:01 |
αρρωστο colisa lalia | smartcdi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 14-07-09 00:09 |
αναπαραγωγη colisa lalia | antonis15 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-05-09 20:37 |
Colisa lalia σε 30L ?? | mafia | Άλλα λαβυρινθόψαρα | 7 | 31-08-08 01:52 |
ασθένεια colisa lalia | dim | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 25-10-04 13:35 |