|
|
||||
|
||||
![]()
πηγαινε παρε ενα μεγαλο πλαστικο ταπερ γυρο στα 60 λιτρα και μια μικρη αντλια μπολιασε τη με υλικο απο το αλλο φιλτρο και φτιαξε μια καραντινα.
και κανε εκει την αγωγη με αλατι |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, έβαλα άνθρακα ανέβασα θερμοκρασία στους 29 και έβαλα και λίγο ακόμα αλάτι. Στο σύνολο το ενυδρείο έχει 0.06% αλάτι. Πήρα άλλη τροφή της σερα, και δεν έχω δει κάποιο σύμπτωμα από τότε. όλα τα ψάρια είναι σε καλή κατάσταση, ειδικά τα γκάπι σήμερα ήταν πολύ ενεργητικά σε σχέση με άλλες μέρες. Στα γατόψαρα δεν έχω δει κάποια διαφορά. Διάβασα για τα γατόψαρα, ότι αντέχουν άνετα μέχρι 0.1 % αλάτι, αλλά για 1 μήνα το πολύ, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει???
Τέλος να πω ότι αν είναι εξωπαράσιτο που μάλλον είναι, αν δεν έχει εκδηλώσει κάποιο εξωτερικό σύμπτωμα, δεν μπορείς να δώσεις κάποιο φάρμακο, γιατί δεν ξέρεις τι και αυτά είναι αρκετά εξειδικευμένα... Θα σας πω περισσότερα εν καιρό. |
|
||||
|
||||
![]()
βγαλε τον ανθρακα την περιοδο θεραπειας!
τα κορυ ετσι κ' αλλιως πρεπει να δωθουν...
|
||||
|
||||
![]()
απο τη στιγμη που εβαλες αλατι δεν μπορεις να βγαλεις κανενα ψαρι απο το ενυδρειο και να το βαλεις σε νερο χωρις αλατι αποτομα.θα πεθανουν ακαριαια.
θα αφησεις να φυγει το αλατι σιγα σιγα με τις αλλαγες νερου. παντως εχει παρει μεγαλο ρισκο με τα κορυ........ |
|
|||
|
|||
![]()
οι απόψεις για το θέμα των γατόψαρων είναι πολύ διχασμένες στο ιντερνετ... δε θα βάλω άλλο αλάτι σε καμία περίπτωση, αν δε φτιάξουν τα γκάπι έτσι, τότε θα ρίξω κάποιο φάρμακο και αλλαγές νερού, για να φύγει το αλάτι. θα δείξει... μέχρι τώρα πάντως, κανένα ξύσιμο!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για να δουμε τι μπορει να σου πει κανενας πιο παλιος. |
|
|||
|
|||
![]()
Νιτρώδη δεν έχει το ενυδρείο, έκαναν μέτρηση όταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα, και ήταν 0. το ξέρω ότι το 0.06 είναι λίγο, αλλά από τη στιγμή που δεν έχουν εξωτερικά σημάδια μου είπαν ότι έχω χρόνο, αν δεν πιάσει αυτό, θα πρέπει να βάλω κάποιο φάρμακο...
Δεν ξέρω για το φάρμακο των παρασίτων, αλλά σίγουρα τα αντιβακτυριδιακά την καταστρέφουν. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Fin Rot σε Guppy- θεραπεία με Omnipur σε ξεχωριστό ενυδρειάκι-"νοσοκομείο" | Iren66 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 28 | 14-08-12 01:01 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |