|
|
|||
|
|||
![]()
Τα σαλιγκαράκια βρίσκονται πάνω στην άμμο, θαμένα, ή στο τζάμι αλλά συνήθως αποφεύγουν το φως και τα επιφανειακά μέρη. Θα κοιτάξω να πάω δείγμα σε κάποιο πετ σοπ. Να πω επίσης, ότι τα γκάπι αυτό που περιγράφω δεν είναι ξύσιμο... αλλά χτύπημα η ακριβής περιγραφή είναι όπως πετάς μία πέτρα στο νερό και κάνει 2 3 χτυπήματα πριν βουλιάξει, κάτι τέτοιο κάνουν αλλά το κάνουν πολύ σπάνια δηλαδή πρέπει να τα κοιτάω πολύ ώρα για να δω μία τέτοια αντίδραση.. Δεν έχω δει τίποτα πάνω σε κανένα ψάρι. Επίσης να αναφέρω πως αυτός που μου έδεινε το μπόλι είχε μέσα και melafix καθώς έκανε αγωγή για fin rot. Τέλος είναι αδύνατον να βγάλω το ένα ή το άλλο είδος ψαριού. Διάβασα πως υπάρχει ένα gh, που ζουν και τα δύο μαζί και ελπίζω να το κρατήσω εκεί.
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγνωμη, εκανε θεραπεια και εδωσε μπολι?
![]() ![]() ![]() ΗΜΑΡΤΟΝ! Καλα βρε παιδι μου, κι εσυ οσο αρχαριος και να σαι δε σου κοψε πως δεν παιρνουμε μπολια η οτιδηποτε απο ενυδρειο που ο αλλος κανει θεραπειες? Δε λεω τι εχεις καποιο προβλημα, αλλα οπως και να χει... Αν ηθελες αιμα θα επαιρνες απο καποιον που εχει συφιλη? (χωρις βεβαια να ειναι ο μοναδικος αιμοδοτης του πλανητη γιατι οκ, τοτε βεβαια θα το παιρνες, αλλα δε νομιζω και το μπολι να ηταβν το μονο που μπορουσες να βρεις) ενα ενα μας τα λες... Ακομα δε λεω κατι και σκεψου μηπως εχεις να μας πεις τιποτα περισσοτερο ------------------------- Τριχες κατσαρες και "αστικοι μυθοι"! Αλλο πραγμα ο Αμαζονιος κι αλλο οι λιμνες της Κ. Αμερικης... εντελως διαφορετικα πραγματα, χωρια που τα κορυ δε θελουν καθολου αλατι ενω τα γκαπυ θελουν συχνα
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 23-10-12 στις 16:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ποιο ειδος κορυ εχεις?
δεν μπορεις να βρεις τη χρυση τομη και για τα δυο ειδη, τα γκαπυ θελουν σκληρα νερα με πεχα 8 και παραπανω και τα κορυ μαλακο νερο και οξινο. τα σαλιγκαρια γενικοτερα λειτουργουν και σαν δεικτης ποιοτητας νερου. οταν ειναι ακινητα στο βυθο η βρισκονται συνεχεια στην επιφανεια του νερου τοτε κατι παει στραβα. τα σαλιγκαρια πρεπει να σουλατσαρουν σε ολα τα μηκη και πλατη του ενυδρειου σε σωστο νερο. στην περιγραφη που εκανες για το ξυσιμο των ψαριων χτυπησες διανα, ετσι ακριβως ξυνονται ![]() μπολιασε το φιλτρο σου με τη βρωμα που θα παρεις απο ενα υγειες ενυδρειο (τη βρωμα που θα βγαλει οταν στυψει τα σφουγγαρια). εγω θα σου προτεινα να κανεις μια καλη αλλαγη νερου σημερα και να βαλεις στο φιλτρο σου ανθρακα για να μαζεψεις τα υπολειμματα του φαρμακου. υ.γ. γιατι διαλεξες ενυδρειο που τα ψαρια ειχαν fin rot? προσωπικα πιστευω οτι εχεις βρωμικο νερο με ανεβασμενα νιτρωδη και νιτρικα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλα το συγκεκριμενο δεν ειναι φαρμακο, τσαι ειναι αλλα ανθρακα συμφωνω να βαλει γιατι δεν ξερουμε τι αλλο τοξικο μπορει να εχει εκει μεσα... μετα απο αλλαγη φυσικα
|
|||
|
|||
![]()
ok, οπότε, κάνω αλλαγή νερού, και μετά βάζω άνθρακα και βλέπουμε έτσι??? Θα κοιτάξω να κάνω μέτρηση του νερού σε πετ σοπ και βλέπουμε...
εχει σημασία αν όταν ξύνονται όταν είναι νυστικά??? ας πούμε από το μεσημέρι που έφαγαν, δεν έχω δει κανένα να ξύνεται... Για την υπεράσπισή μου πάντως για το μπόλι, εγώ δεν ήξερα κάν ότι έκανε αγωγή με melafix, συν ότι δεν έχω καμία γνώση πάνω στο θέμα του ενυδρείου. Ναι τώρα που το ξέρω μου φαίνεται απόλυτα λογικό αυτό που λέτε, αλλά έτσι κι αλλιώς, δεν είχα κάποια άλλη επιλογή. Μπόλι δεν ξέρω από που μπορώ να βρω πλέον... Μίλησα με το πετ σοπ που πήρα τα γατόψαρα, και μπορεί να μου κάνει μετρήσεις για νιτρώδη και νιτρικά, οπότε θα έχω απάντηση μέχρι το βράδυ αν συμβαίνει κάτι από αυτά. κοιτάζω το ενυδρείο εδώ και ώρα... πάνω από 1 ώρα... αν υπήρχε πρόβλημα, δε θα έπρεπε να είχαν ξυστεί??? κινούνται σα να μην συμβαίνει τίποτα... ------------------------- λοιπόν. no3 10 no2 0 ph 7,2 gh 14 kh 8 αυτά από το πετ σοπ. Μου έδωσε ένα αλάτι της api (10¤) και μου είπε να ρίξω λίγη ποσότητα (4 κουταλάκια του γλυκού) γιατί τα γκάπι χρειάζονται λίγο αλάτι. Μου είπε ότι σε αυτή την ποσότητα δε θα έχουν πρόβλημα τα γατόψαρα. Τέλος μου είπε να μη βάλω άνθρακα, γιατί κρατάει τα ιχνοστοιχεία από τα λιπάσματα που βάζω (δεν του είπα ότι έχω εύκολα φυτά) και μου πρότεινε το renew της seachem αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι κι έτσι δεν το πήρα. Τι λέτε??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη g81gr : 23-10-12 στις 19:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οκ δεν ξερω ποσο αλλοιωνονται οι μετρησεις αλλα αυτα που δειχνεις δειχνουν κανονικα στρωμενο ενυδρειο
Λιγο χαμηλο ειναι μονο το ph σου για τα γκαπυ και υψηλο για τα κορρυ (ειπαμε, δεν ταιριαζουν) επισεις οι σκληροτητες ειναι υψηλες για τα κορρυ, και για τα γκαπυ σχετικα καλες Παράθεση:
Τα γκαπυ οντως που και που θελουν αλατι, αλλα για τα κορρυ απαγορευεται. Οι δοσολογιες του αλατιου ειναι εξ αλλου πολυ συγκεκριμενες, πρεπει λοιπον να γνωριζεις ακριβως τα λιτρα σου και βαζεις συγκεκριμενες ποσοτητες κι οχι 4 κουταλακια στην τυχη. Η δοσολογια προληψης που μπαινει σα ρουτινα σε ζωοτοκα ειναι 0.3 - 0.6 γρ/λιτρο και η κλασσικη δοση θεραπειας 3 γρ/λιτρο. Παράθεση:
Παράθεση:
Γενικα μην εμπιστευεσαι τους μαγαζατορες, το 99.9999% ειναι εντελως ασχετοι και εκτος οτι θα σε φορτωσουν ασχετα πραγματα που δεν τα χρειαζεσαι θα παθεις και ζημια στο συστημα.
|
||||
|
||||
![]()
φιλε το ph ειναι οριακα χαμηλο για τα guppy και η θερμοκρασια οριακα προς τα πανω δες εδω.....
http://www.seriouslyfish.com/species...ia-reticulata/ |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ, ευχαριστώ για τις συμβουλές... 2 ώρες μετά πάντως, τα γκάπι φαίνονται πολύ καλύτερα, κολυμπάνε πιο ψηλά στο νερό γενικά αλλά όπως είπα και πιο πάνω εδώ και ώρα δεν ξύνονται...
Για τη δοσολογία μου είπε γραμμάρια, αλλά μόνο το κουταλάκι του γλυκού είναι κοινός παρανομαστής... Το αλάτι κάνει κακό στο κερατόφυλλο??? omg!!! παλεύω με νύχια και με δόντια να το κρατήσω σε ζωντανή κατάσταση!!! οπότε θα πάρω και άνθρακα να βάλω. έχει δοσολογία αυτός??? Θα πάρω τον απλό της σερα, έτσι??? ή υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω??? Δεν τους εμπιστεύομαι ούτε εγώ, αλλά αυτά που μου είπε και πήρα δηλαδή (το αλάτι συγκεκριμένα) ήταν κάτι που είχα ήδη διαβάσει... Τώρα αν τα γατόψαρα δεν την παλεύψουν, θα δούμε... υπάρχει κάποιο γατοψαροειδές μου να πηγαίνει με το νερό των γκάπι??? Ο βυθός μου έχει άμμο, και φαντάζομαι ότι χωρίς κάποιο ψάρι να σκαλίζει εκεί θα γίνει εστία μόλυνσης!!! Όσων αφορά το renew, δεν το ήξερα κι έτσι δεν το πήρα, και τώρα το ψάχνω και βλέπω τη τρόμπα επιλογή είναι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα γατοψαρα ειναι ψαρια οπως ολα οχι καθαριστριες. Αν εχεις βρωμα στο βυθο βαλε σκουπα η κυκλοφορητες η φτιαξε σωστο οικοσυστημα με σαλιγκαρια, δεν ισχυουν αυτα που λεγαν καποιοι παρακμιακοι πετσοπαδες οτι βαζουμε γατοψαρα και "γλυφτες" για να καθαριζουν (ασε δηλαδη που δεν υπαρχουν ψαρια που καθαριζουν κατι, συνηθως βρωμιζουν) Παράθεση:
καραντινα η δευτερο ενυδρειο εστω και μικρο υπαρχει η τεσπα ενα μεγαλο πλαστικο κουτι? Καλυτερα να κενεις εκει μεσα τη θεραπεια με τα αλατια και να βρεις καποιον να δωσεις τα γατοψαρα η δωστα στο πετσποπ που τα πηρες
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει σκουπα βυθου τα ψαρια δεν ειναι καθαριστριες..........
|
|
|||
|
|||
![]()
τα κορυ καλυτερα να τα βγαλεις απο τωρα, μην κανεις πειραματα, κριμα ειναι. δεν ξερω αν υπαρχουν γατοψαρα σκληρου νερου, ισως καποιος συνοδοντις.
ο βυθος δεν γινεται εστια μολυνσης αν δεν υπαρχουν γατοψαρα, δηλαδη τα γατοψαρα πως καθαριζουν το βυθο? και αυτα ψαρια ειναι και κανουν και αυτα ρυπους. αν κανεις σκουπα, μια στο τοσο, δεν θα εχεις ποτε προβλημα. το κερατοφυλλο θελει φως για να μην μαδαει, κοιτα τις λαμπες σου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
περίεργη συμπεριφορά ΣΑΕ | aquaman | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 21-01-11 10:13 |
περίεργη συμπεριφορά | harris samos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 22-10-09 20:03 |
Περίεργη συμπεριφορά.. | lucky13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 22-07-09 09:12 |
Περίεργη συμπεριφορά guppy | gmanes | Ζωοτόκα | 9 | 08-03-09 22:57 |
Περίεργη συμπεριφορά guppy | moogy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 29-04-04 13:03 |