|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πες ότι δεν εχω καθολου τυρφη στο βαρελι. Αν ειναι χαμηλες οι σκληροτητες μου λες, ότι μολις σταθεροποιηθουν οι τιμες το kh θα παρασυρει προς τα κάτω και το ph. καταλαβα σωστα? Αν ναι θα αφαιρεσω την τυρφη (γιατι φοβαμαι οτι θα μου ριξει και αλλο τις σκληροτητες) και θα περιμενω 2-3 μερες να μετρησω το ph. Λογικα στο βαρελι παντα, θα πρεπει να ειναι χαμηλοτερο απο της βρυσης. |
|
||||
|
||||
![]()
σωστα
![]() ξεκινα χωρις τυρφη και ασε το νερο 3 μερες μονο με αεραντλια και μετρα τοτε να δεις που βρισκεσαι.και αποκει συνεχιζεις "παιζοντας" με την ποσοτητα τυρφης που χρειαζεσαι. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Σε ευχαριστώ για ολες τις πληροφορίες... ------------------------- επανερχομαι στο θεμα... Εχθες προετοιμασα το νερο στο βαρελι, με μιξη νερου βρυσης και οσμοσης και όλη μερα ειχα σε λειτουργία και το φιλτρο με την τυρφη. Το αποτελεσμα στις μετρησεις του νερου του βαρελιου ήταν ΚΗ 4 GH 5 και PH 7. Είναι ακριβως οι τιμες που έχω και στο ενυδρειο. Οπότε εκλεισα το φιλτρο με την τυρφη (για να μην κατεβασει και άλλο τις σκληροτητες στο βαρελι) και εβαλα να δουλευει μόνο ενας κυκλοφορητης. Σημερα το πρωι μετραω και βρίσκω τις ιδιες σκληροτητες αλλα το PH στο 7,60. Γιατί? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsagod : 21-10-12 στις 12:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κανε μια δοκιμη να βαλεις το φιλτρο με την τυρφη να δουλευει και ξαναμετρα το βραδυ η αυριο το πρωι.εμενα μου φαινεται οτι κατι παιζει με το νερο σου οπως βγαινει απτη βρυση.οι σκληροτητες δεν αλλαξανε αρα δεν νομιζω να ειναι λογω εξατμισης.αν ειχες και μετρηση tds θα ημουνα πιο σιγουρος ομως.δοκιμασε να μειωσεις την ποσοτητα τυρφης και βαλτο φιλτρο να δουλευει.για ποσο νερο αλλαγης μιλαμε;
νομιζω πως ισως η αναταραξη που εχεις προκαλει απωλεια διοξειδιου και ισως και αλλων αεριων απτο νερο, που κρατανε το ph στο 7 οπως βγαινει απτη βρυση.δηλαδη ισως να θελει περισσοτερο χρονο για να παρασυρθει χαμηλοτερα απτις σκληροτητες που εχεις στο βαρελι, και η αυξηση που μετρας να ειναι προσκαιρη.περιμενε ομως να παρεις κιαλλη γνωμη μηπως μου ξεφευγει εμενα κατι και κανω λαθος γιατι δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα. αν το δει ο delta και απαντησει καλα θαναι,να μαθω κιεγω αν λεω κατι λαθος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ
![]() αλλα απανταει ο "δοκτωρ" τωρα οποτε θα μαθω κιεγω αν σου λεω μα...ες ![]() ------------------------- κατοπιν συνομιλιας με το "γιατρο" ![]() αυτο ητανε που μου ξεφευγε... αρα πρεπει να κανεις αυτο που σου ειπα αρχικα.υπολογισε την ποσοτητα τυρφης που βαζεις ωστε να κατεβαζει το ph εκει που θες,αλλα χωρις να σου ριχνει τις σκληροτητες.ολα αυτα με δεδομενο οτι οι μετρησεις σου ειναι σωστες και τα τεστ σου αξιοπιστα(δε μας ειπες με τι μετρας)...επισης παιζει ρολο και το τι τυρφη χρησιμοποιεις. επισης την τυρφη δεν θα τη βγαζεις απτο νερο καθολου.κανονικα θα πρεπει να κατεβαζει και να σου κραταει τις παραμετρους εκει που τις θες,σταθερες μεχρι την αλλαγη.πρεπει να κανεις δοκιμες.δεν γινεται αλλιως. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 21-10-12 στις 16:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() ![]() επισης αν καταλαβαινω καλα θα πρεπει να αλλαξω και το ποσοστο της μιξης του νερου , ωστε να εχω περιθωριο να κατεβουν και οι σκληροτητες με την τυρφη!!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΑ.... | CONAN77GR | Malawi | 14 | 28-03-12 21:27 |
πλαστικο βαρελι, που? | vaspiou | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 16-02-11 14:38 |
τυρφη σε βαρελι προετοιμασιας νερου. | manos_samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 20-01-11 22:27 |
Προετοιμασια νερου για αλλαγες | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 26-10-06 22:21 |