|
|
||||
|
||||
![]()
κατ αρχην αν θες τα γκαμπυ οπως λεει ο platy πρεπει να δωσεις τα υπολοιπα η να στησεις και αλλο ενυδρειο τα γκαπυ θελουν σκληρο νερο κατω απο gh 15 γινονται ευαισθητα και αντεχουν σε ph οριακα απο 7,5 μεχρι και 8,5 και ιδανικη θερμοκρασια 25. τα υπολοιπα ψαρια σου αντιθετα θελουν μαλακο και οξινο νερο.και σε ελαχιστες περιπτωσεις το νερο της βρυσης εχει τετειες παραμετρους.οποτε θελει επεξεργασια με αντιστροφη οσμωση η τυρφη σε δοχειο πριν την αλλαγη.οπως θα δεις εδω http://www.seriouslyfish.com/species...irodon-innesi/ τα νεον αντεχουν σε θερμοκρασιες 21 ως 26 αρα ιδανικη ειναι 23-24 ποτε δεν εχουμε τις παραμετρους του νερου οριακα για τα ψαρια
τωρα για τα μωρα θεωρητικα μπορεις να τα βαλεις μεσα οταν δεν χωραν στο στομα κανενος.περιπου στις 6 εβδομαδες τα γκαμπυ. |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια κ τωρα γεννιουντε αποριες......... πως κανω αντιστροφη οσμοση? κ δηλαδη τα γκαπυ μου στο 8.2 που ειναι τωρα το ph δεν αντεχουν?
|
|
||||
|
||||
![]()
με συσκευη αντιστροφης οσμωσης.
αντεχουν οριακα το ιδανικο ειναι περιπου στο 7,8. το ph θα πρεπει αν το κατεβασεις να γινει σταδιακα με τις αλλαγες αν το κατεβασεις αποτομα μπορει να ειναι θανατηφορο. |
|
|||
|
|||
![]()
Εσεις ποια συσκευη μου προτηνετε για την αντιστροφη οσμωση?
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω δεν εχω ασχοληθει το νερο της βρυσης μου ειναι αρκετα μαλακο.και οταν ανεβαινει το ph κανω προσαρμογη με τυρφη......
|
|
||||
|
||||
![]()
το τεστ του πεχα το εχεις κάνει και στο νερό της βρύσης..ή μονο στου ενυδρείου/?..υπάρχει πιθανότητα να εχεις χαμηλότερη σκληρότητα στο νερο βρυσης και να εχεις κατι στο ενυδρειο (χαλικι-πετρα) που να σου ανεβάζει το πεχα και τη σκληρότητα...τα γκαπυ δεν εχουνε πρόβλημα σε πεχα 8..τα ψάρια που εχεις δώστα..βάλλε μια αγγελία εδω στο site και χάρισε τα ή αντάλλαξε τα με κάτι...κράτα τα γκαπυ....τα μωρά τους αν εχεις αρκετό κερατόφυλλο και γενικά φυτακια ,θα τα αφήνεις στο κυριως ενυδρείο..τα πιο γερα θα επιβιώνουν και ετσι θα κρατάς και ισορροπίες ...τωρα αν το 15λιτρο εχει φιλτράκι και καθαρό νερο...μεγάλωσε τα εκει..απλα να κάνεις σωστές αλλαγες για να μην επιβαρύνεται το νερο...για την θερμοκρασία θα χρειαστείς ενα θερμαντικό σώμα (αν δεν εχεις ήδη)...ενα στα 100w ειναι ότι πρεπει για τα λίτρα σου...το ρυθμίζεις στους 26...επίσης αλλαγές με αντιχλώριο(ελπιζω να κανεις) ,και ταισμα καντο 3 φορες τη μερα..πρωι μεσημερι βραδυ
προς το παρόν για εμένα...ασε την αντίστροφη οσμωση....και κοιτα να διαβάσεις τα υπομνήματα που βρίσκονται στις κατηγορίες ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ κ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΓΕΝΙΚΑ. |
|
||||
|
||||
![]()
απο τη στιγμη που εχεις απανωτους θανατους στο ενυδρειο μην βιαστεις να βαλεις τα μικρα μεσα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΓΚαπυ με cpd | aNe | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 13 | 30-09-10 08:28 |
γκαπυ SOS | αλεξανδρα | Ζωοτόκα | 5 | 18-06-10 10:41 |
γκαπυ | asteris_veroia | Ζωοτόκα | 15 | 14-03-08 01:45 |
Γκαπυ | Θεοδωρος | Ζωοτόκα | 3 | 01-10-07 17:49 |
γκαπυ | jimfytakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 15-04-07 23:09 |