|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
- τρωνε μονο κατεψυγμενη ή ζωντανη τροφη. Ξεχνα τροφη τυπου flakes (φυλλαρακια), οποτε και αυτοματες ταϊστρες οταν λειπες. Καποιος πρεπει να μπορει να τα ταϊζει σε τετοια περιπτωση. - απαιτουν πολυ καλες συνθηκες νερου, δηλαδη πολυ καλη φιλτρανση και οπωσδηποτε εβδομαδιαιες αλλαγες νερου με σκουπα βυθου. - δεν ξερεις αν θα ειναι θυλικα ή αρσενικα οταν τα παρεις, γιατι το φυλλο τους το εμφανιζουν μετα απο καιρο, οποτε σε πετσοπ που ειναι ακομα μικρα, θα τα παρεις με ερωτηματικο. - αν ειναι δυο αρσενικα, πολυ πιθανο να μαλωνουν μεχρι θανατου ακομα, ειναι πολυ κτητικα με την περιοχη τους. - θελεις πολλα φυτα και πολλες κρυψωνες για να μην εχουν οπτικη επαφη και να μη κυνηγιουνται. - σε 30 λιτρα πολυ βαρια δυο. Εγω τα δυο δικα μου θα τα μεταφερω σε 48 λιτρα εντος των ημερων. Θα σου συνιστουσα μονομαχο προσωπικα, γιατι γινεται κατοικιδιο. Σε γνωριζει, τρωει απο το χερι σου ακομα και ειναι απλα πανεμορφος και σχεικα ευκολος για αρχη.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξερω αν θελω να βαλω μονομαχο.. θα ειναι μονος του και ειναι κριμα...
------------------------- Απο οσο καταλαβα τα 30 λιτρα ειναι λιγα. Παρ'ολα αυτα παιζει ρολο το μηκος του ενυδρειου.. αμα παρω ενα τετοιο με μηκος 50εκ θα μπορω να κρατησω 2 puffer (θυληκα απτη στιγμη που τα αρσενικα τσακωνονται) ή 2 guppy ? (ιδιου φυλου) Οσο αφορα το στρωσιμο, εννοειται πως θα κανω ερευνα απλα θελω να καταληξω στο μεγεθος του ενυδρειου και το ψαρι.. Επισης, σχετικα με τα φυτα, διαβασα πως αμα ειναι ζωντανα φυτα κανουν τη διαδικασια πιο δυσκολη και περιοριζουν και σημαντικα το χωρο οποτε 2 ψαρια + φυτα = μεγαλυτερο ενυδρειο... οχι? ------------------------- Εαν τα 30 λιτρα ειναι μεγαλος περιορισμος ειμαι διατεθημενη να παω σε κατι μεγαλυτερο γυρω στα 40-45 λιτρα. Μονο μου προβλημα ειναι οι διαστασεις. Θελω κατι στα 55εκ x 30 ..ειναι περιορισμενος ο χωρος βλεπετε...... Το ενυδρειο που μου εστειλε ο dimis1978 (37.5 λιτρα ειναι στις διαστασεις που θελω και η τιμη του ειναι ενταξει.. ) οποτε αν πουμε σε αυτα τα λιτρα θα ηταν ενταξει τα 2 guppie ή τα 2 puffer ?? φυτα χωρανε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη danaek : 10-10-12 στις 18:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον...κοιταξε να δείς..αν μπορείς να πας στα 45-50 λιτρα πηγαινε ασυζητητί..ενυδρείο θα βρείς μιας και βγαίνουν σε πληθώρα διαστάσεων....τώρα οι απορίες σου
1)τα πάφερ οπως σου ειπανε πιο πάνω δεν θα μπορεσεις να τα αναγνωρίσεις,για να πάρεις 2 θυληκά και συν των αλλων θα πρεπει να ταίζεις κατεψ ή ζωντανες τροφες ή σαλιγκαρακια...για αρχάριο ειναι λίγο κάπως ολα αυτα οποτε προσωπικα προτείνω να τα αφήσεις για αργότερα.. 2) στα 40λιτρα μπορείς να κρατήσεις 5-6 αρσενικα γκαπυ(και λεω αρσενικά διότι δεν θα γεννάνε και θα εχεις και χρώμα κια κίνηση *εν αντιθέση με τα θυληκά που ειναι πιο αχρωμα* ...).... 3)φυτα υπάρχουν πολλά...ευκολα δυσκολα μετρια κ.ο.κ...ναι..κανουν πολύ καλό σε ενα ενυδρείο γιατι βοηθούν να υπάρχει ισορροπία σε νιτρικα και και και....μην ανυσηχείς..δεν περιορίζουν τον χώρο..ίσα ισα τα ψάρια σου θα κρύβονται μεσα σε αυτα κ θα νιώθουν ανετα..αν δε ,δεις οτι μεγαλώνουν πολύ μπορείς και να τα κλαδεύεις με ενα ψαλίδι....για αρχή σου προτείνω κατι ευκολο οπως anubia barteri ή vallisneria ή hygrophilla difformis το πολλά φυτα δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγαλο ενυδρείο..υπαρχουν νανο φυτεμένα τιγκα στα φυτα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια..νομιζω πως κατεληξα... ενα ενυδρειο 35-40 λιτρων με 4-5 αρσενικα guppy...
Τωρα, ψαχνουμε για φυτα... 'Η ειναι προτιμοτερο 2 guppy και περισσοτερα φυτα ή και γαριδουλες? |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να βάλλεις οσα φυτα θέλεις...δεν σε περιορίζουν τα λίτρα....γαρίδες μετα τους 2 μηνες .....για να στρώσει ο βυθός...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μη φοβασαι τα φυτα, μονο καλο κανουν. Δεν τρωνε χωρο οπως νομιζεις, μικρα ψαρακια θα βαλεις μεσα. Αντιθετως νοιωθουν οικεια με πολλες κρυψωνες.
|
||||
|
||||
![]()
παρατηρώ ότι πολλοί προτείνουν μόνο αρσενικά ζωοτόκα για να αποφευχθούν οι γέννες και ο υπερπληθυσμός.
άποψή μου είναι ότι με αυτό τον τρόπο στερούμε στα ψάρια τη μόνη φυσική και ενδιαφέρουσα συμπεριφορά που έχουν, την αναπαραγωγή. και ερωτώ πως θα διοχετεύσουν τις ορμές τους τα ψαράκια, που όταν μιλάμε για ζωοτκα δεν είναι και λίγες, μήπως θα τις βγάλουν μεταξύ τους και θα έχουμε τσακωμούς, φαγώματα και τελικά θανάτους; γιατι να πάμε κόντρα στη φύση; όλα αυτά είναι απορίες μου και παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος που έχει κρατήσει μόνο αρσενικά |
![]() |
Tags |
γλυκό νερό |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία Ενυδρείου Τροπικού Υφάλου (Reef) Συμβουλές Τεχνικές Λύσεις | accnt | Reef | 9 | 10-04-17 08:49 |
Δημιουργία Ενυδρείου για Pearlscale | Diabolist23 | Χρυσόψαρα | 13 | 21-06-12 11:57 |
βοήθεια για δημιουργία Sump | jimmis1974 | Φίλτρανση | 22 | 14-10-11 23:49 |
Δημιουργία μίνι υγροβιότοπου | Manty | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 34 | 20-07-11 17:56 |
συμβουλές για δημιουργία ενυδρείου για μονομάχο | sira | Bettas | 21 | 25-02-07 21:19 |