|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι το ειχα προσπαθησει κατα το παρελθον και ειχα φουλ bga... προτειμω να δινω λεφτα και να εχω κατι καλο.... παρα αυτο.... αλλωστε στο 100αρι δεν ειναι και τρελα εηοδα με τα μπουκαλια των 500μλ παιρναω 1 χρονο και πανω....
η αληθεια ειναι οτι εχω λιγη spot στα τζαμια.... να ρωτησω απο τα φυτα απο τη στιγμη που η αναλογια ειναι 1/12-15 νιτρικα φωσφορικα... καταωαλλωνονται και στην ιδια αναλογια???? γιαι αν ειναι ετσι κι εμενα θελουν 1μλ νιτροτζεν την ημερα τοτε θα πρεπει να ριχνω και φωσφορο καθε μερα.... |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι καταναλώνονται με αυτην τηναναλογία.. Απλα στο πρότεινα γιατι αν παρουσιασεις έλλειψη σε ενα συστατικό μια μερα δυσχεραίνεις την ανάπτυξη των φυτων σου και επωφελείται η αλγη...
Με την Μεθοδο αυτη μαζι με εξελ ξεκινάνε σωστους βιολογικούς ρυθμούς τα φυτά σου και το εξελ εμποδιζει τθν αλγη μεχρι ξαγινει αυτό..
|
||||
|
||||
![]()
ο λογος που δεν θελω ειναι οτι το εξελ...λιωνει καποια φυτα... οπως την bacotta μου και καποια αλλα που μπορει να τα καψει και να νομιζω οτι φταιει κατι αλλο και τελικα να ειναι το εξελ....
δηλαδη αν καταλαβα...να δοκιμασω να ριχνω φωσφορικα καθε μερασε ιδια αναλογια με το νιτροτζεν???? αν ριχνω 1μλ νιτροτζεν την ημερα? ποσο phosphorus να ριχνω καθε μερα??? |
|
||||
|
||||
![]()
Το 1/12 η 0,08 ml χαχαχαχα
Σα φαντάζομαι πρωι να ξυπνάς να βαζεις στολη χημικού και να πιανεις τα σταγονόμετρα χαχαχα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλα ενταξη ειπαμε οχι κι ετσι....
![]() κατι ασχετο... η λιπανση ποτε ειναι καλο να γινεται με ανοιχτα ή σβηστα τα φωτα???ή δεν εχει σημασια???? |
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν πολλες απόψεις επι του θέματος.. ¶λλοι λενε πρωι πριν τα φωτα γιατι οξειδωνονται οι χειλικες ενώσεις αμα τα ριξεις απο το βραδυ αλλοι λενε δεν υπάρχει προβλημα και αποτέλεσμα βλεπουν και οι 2 πλευρες.. στο μπουκαλακι βαζουν πχ τον χειλικο σιδηρο μαζι με αντιοξειδωτικο(ασκορβικο οξυ) και οταν πευτει στο νερο ξεκιναει και οξειδωνεται.. Πρωτιμω πάντος το πρωί ριχνω λιπασματα και ανοιγω τη μπουκάλα(την κλεινω το βραδυ πριν κοιμηθω).. Τις μερες που κοιμαμαι μεχρι το μεσημέρι τα ριχνω απο το βραδυ και δεν κλεινω την μπουκάλα
|
||||
|
||||
![]()
απλα να σου πω την περιεργια μου , βασικα ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες!!!
συμφωνα με το εβδομαδιαιο προγραμμα της seachem.... λεει να ριχνουμε την πρωτη ημερα 2,5μλ νιτροgen σε καθε 160λιτρα νερο....το ιδιο ακριβως λεει και με το phosphorus.... το θεμα ειναι οτι εμενα η καταναλλωση ειναι 1μλ και τα λιτρα ειναι 90 του ενυδρειου μου...δηλαδη απο 1,4ml 2 φορες την εβδομαδα εμενα θελουν...1μλ καθε μερα.... ακριβως ομως το ιδιο λεει και για to phosphorus... ειναι λογικο αυτο? να ριχνεις δηλαδη την ιδια ποσοτητα νιτροτζεν και φωσφορο? συν οτι εγω απο φωσφορο μεχρι στιγμις ριχνω 0,5μλ 2 φορες την εβδομαδα... γιατι φοβηθηκα αλγη και δεν τολμισα να τον αυξησω, και ετσι σε σχεση με τα νιτρικα δεν ριχνω την ποσοτητα που λεει(δηλαδη ριχνω το 1/3)... για να μην μακριγορω και μπερδευτειται.... η seachem στα 90 λιτρα λεει 1,4μλ νιτροτζεν και 1,4μλ φωσφορο καθε 1 και 4 ημερα κι εγω ριχνω 1μλ νιτροτζεν καθε μερα και 0,5μλ φωσφορο καθε 1 και 4 ημερα... ΥΓ: οταν ξεκινησα να λιπαινω χρησιμοποιυσα το 1/3 της ποσοτητας που λενε τα λιπασματα... τωρα εχω φτασει κοντα στο 1/2 και ισως λιγω παραπανω... ομως τα φωσφορικα τα τρεμω για κυανο και ετσι δεν τα εχω πειραξει.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα | kostass | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-10-11 16:05 |
προβλημα? | corsar7 | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 18-04-11 10:43 |
Προβλημα η οχι? | sonic | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 21-12-10 11:31 |
προβλημα | gutsi | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 05-09-07 14:27 |