|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πως γίνεται να τα ανεβάσω και εγώ λιγάκι; Με μικρότερες αλλαγές νερού να φανταστώ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω η ασφαλεστερη μεθοδος ειναι αυτη.
Εγω ακολουθω αλλη μεθοδο αλλα ολα εξαρτωνται απο το ποσο "πληρεστερο" οικοσυστημα εχεις φτιαξει. Χωρις να σε παροτρυνω να κανει το ιδιο φυσικα γιατι το καθε ενυδρειο εχει τις δικες του ισορροπιες, πληροφοριακα εγω το πετυχαινω με λιγο τσιμπιμα βυθοτροφων που καταναλλωνονται απο τα σαλιγκαρια, αλλα ολη η φιλοσοφια στηριζεται στο οτι εχω οντως ΠΟΛΛΑ σαλιγγαρια στο βυθο μου οποτε ειναι οκ.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ ευχαριστώ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Όπως είπατε παραπάνω όντως θέλουν λίγο αύξηση τα νιτρικά σου για να τρέφεται, πέρα από αυτό μήπως έβαλες και καμμιά υπερδοσολογία excel ή γενικώς πολύ διοξείδιο του άνθρακα? Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά παλαιότερα που έριχνα αρκετό διοξείδιο του άνθρακα (για να φύγουν κάποιες άλγες) μάλλον είχα πάθει κάτι τέτοιο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν έκανα τίποτα από αυτά που λες. Μόνο που επειδή έκανα μια σχεδόν ολόκληρη αλλαγή νερού πριν λίγες μέρες (επειδή είχε ξεμείνει λίγη αμμωνία με τα νιτρικά να έχουν πάει στο 20+ από το στρώσιμο του ενυδρείου), με ένα σφουγγαράκι έτριψα την άλγη στα τζάμια που είχε λίγο...
|
|
||||
|
||||
![]()
με την αλλαγη λογικα μηδενισες τα νιτρικα σου και δεν εχει φαγητο.. ετσι μου ηταν το κερατοφυλλο οταν ειχα τιγκα κλαδοφορα και μου μηδενιζε τα νιτρικα στην στλγ νερου.. τα υπολοιπα φυτα με ριζες τρεφοντουσαν απο το DIY υποστρωμα..
|
||||
|
||||
![]()
Όχι τα νιτρικά δε μου έχουν μηδενίσει ποτέ μα ποτέ. Είμαι σίγουρος για αυτό. Πάντα είχα πάνω από 20 (μη σου πω 40) καθώς το ενυδρείο είναι πρόσφατα στρωμένο και έχω κάνει δυο ολικές αλλαγές νερού και δυο μισές αλλαγές για να καταφέρω τελικά να μην έχω καθόλου αμμωνία και τα νιτρικά να είναι γύρω στο 10-15 όπως μου είπαν τα παιδιά. Μετρήσεις έκανα καθημερινές και πριν και μετά τις αλλαγές νερού για να μη μηδενίσω τα νιτρικά!
Όταν λες DIY υπόστρωμα τι εννοείς; Δεν έκανα τίποτα εγώ στο υπόστρωμα, το είχα πάρει έτοιμο από μαγαζί το έπλυνα και το έβαλα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρόβλημα με κερατόφυλλο | george1995 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 08-09-11 21:30 |
Κερατόφυλλο! | G.GEORGIA | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 22-10-10 09:37 |
Όπως το κερατόφυλλο | sailim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 13-02-10 00:12 |
πρόβλημα με κερατόφυλλο - χανει τα φύλλα του | cpapakon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 04-11-09 09:34 |
Πρόβλημα με κερατόφυλλο... | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 29-04-06 11:04 |