|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι να μάθεις σε ποια υλικά μπορούν να δημιουργηθουν περισσότερες αποικιες βακτηρίδίων. Οσο μεγαλύτερη αποικία βακτηριδίων δημιουργηθεί τόσο ποιο σωστό θα γίνεται το βιολογικό φιλτράρισμα. Οσο μεγαλύτερη βιολογική επιφάνεια διαθέτουμε τόσο καλύτερα μπορεί να κρατάει τις βιολογικές ισορροπίες ενα φίλτρο. Ας κάνω λίγο ποιο λιανά την σκέψη μου. Εστω οτι έχουμε πολλά ψάρια. Απαιτείτε περισσότερα βακτηρίδια τα οποία χρειάζονται ενα εύλογο διάστημα για να δημιουργηθουν. Αν μειωθεί η ποσότητα των ψαριών τότε με τον καιρό ελατώνονται και τα βακτηρίδια. Βγαίνει ενα πρόχειρο συμπέρασμα οτι για δεδομένο αριθμό ψαριών δημουργειτε και η κατάλληλη ποσότητα βακτηριδίων. Τώρα αν το φίλτρο δεν έχει αρκετό χώρο για την δημιουργία αρκετών βακτηριδίων δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σωστά ο κύκλος του αζώτου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμμωνία. Αυτό που μας ενδιαφέρει σε ενα βιολογικό φίλτρο ειναι να μετατρέπει την αμμωνία σε Νιτρικά άλατα σε όσο ποιο σύντομο διάστημα μπορεί. Εφόσον έχουμε πολλά ψάρια που σημαίνει περισσότερη αμμωνία η αναγκαιότητα ενός βιολογικου φίλτρου με μεγάλη επιφάνεια αποίκησης βακτηριδιων κρινετε απαραίτητη. Το μακαρόνι έχει λίγες δυνατότητες αποικίας βακτηριδίων. περισσότερες απο το μακαρόνι έχει το σφουγγάρι και περισσότερες απο το σφουγγάρι έχει το αστεράκι. Το σφουγγάρι ειναι πολύ ικανό για μεγάλη αποικία βακτηριδιων στις περισσότερες περιπτώσεις. Οταν το βιολογικό φορτίο αυξηθεί τότε πάμε σε ποιο δραστικές και ακριβές λύσεις όπως το αστεράκι ή και υλικά σαν το efisubstrat. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|