|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Στρωσιμο ενυδρειου εννωουμε να τρεχει το φιλτρο και να αναπτυχθουν μεσα σε αυτο τα καταλληλα νιτροποιητικα βακτηρια. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656
Για να γινει αυτο πρεπει να υπαρχει η τροφη τους (αμμωνια) ωστε να ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 Αφου στρωσει το φιλτρο και οι μετρησεις μας ειναι σωστες (ριχνοντας μεσα 2-3 ppm αμμωνιας να εχουμε σε 24 ωρες 0 αμμωνια, 0 νιτρωδη και η ποσοτητα της αμμωνιας να εχει μετατραπει σε νιτρικα) τοτε το φιλτρο θεωρειται στρωμενο. (Με τη κλασσικη μεθοδο η διαδικασια κραταει περιπου 3 βδομαδες). Επειτα οταν λεμε για στρωσιμο βυθου εννωουμε ο βυθος να αποικηθει με μια καλη ποσοτητα ετεροτροφων βακτηριων (ειναι διαφορετικο ειδος). Επειδη εδω δεν εχουμε τροπο μετρησεων ενα ασφαλες διαστημα ειναι γυρω στους 2-3 μηνες. Και οι δυο κυκλοι μπορουν να επισπευθουν με χρηση μπολιου (με στρωμενα υλικα απο ενυδρειο που τρεχει καιρο) ------------------------- τελος τα πλαστικα διακοσμητικα απαγορευονται στα ενυδρεια, μονο φυσικα πραγματα (φυτα, ξυλα πετρες κτλ)
__________________
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 28-09-12 στις 10:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο βυθό είναι πολύπλοκες για να τις αναλύσουμε, αλλά κι εδώ βασικά τα αυτότροφα μας νοιάζουν πιο πολύ.
__________________
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Οχι αν το κανει γαριδαδικο.
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Για το γαριδάδικο μιλάω και για οποιοδήποτε άλλο.
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Αν το κανει γαριδαδικο δεν τον ενδιαφερει πιο πολυ ο βυθος? Δεν ειναι ειδε αμμωνια 0 στα τεστ, αντε εβαλε γαριδες. Πιο πολυ τον ενδιαφερει ο βυθος. Ετσι δεν ειναι? Αυτο λεω.
|
#6
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μα για το βυθό λέω κι εγώ! ¶μα δεν έχει στρωθεί ο βυθός, δηλαδή να έχει αποικιστεί από νιτροποιητικά βακτήρια τότε ο κίνδυνος βρίσκεται στις μικρές ποσότητες αμμωνίας που θα βγαίνουν από εκεί από τις τροφές, από ενεργά υποστρώματα πιθανώς κλπ, παρόλο που όταν κάνει μετρήσεις δε θα βλέπει αμμωνία, γιατί μετά αναλαμβάνει το φίλτρο. Απλά επειδή οι γαρίδες κινούνται ακριβώς εκεί μπορεί να δημιουργηθεί θέμα και ομοίως και για τα κόρι ή γενικά για τα βυθόψαρα. Kick start στο βυθό δίνουμε μπολιάζοντάς τον είτε με χαλίκι ανακατεμένο είτε κανονικά με μούργα από το φίλτρο ανάμεσα σε δύο στρώσεις χαλικιού. Βέβαια, ακριβώς επειδή τα πράγματα στο βυθό είναι πιο πολύπλοκα είναι πιο σωστό να περιμένουμε.
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
να βαλω?????????? | gianniwpopi | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 21-05-12 00:09 |
NEO 55 ΑΡΙ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ; | tzortzisj | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 30-06-10 15:49 |
Να βαλω η να μη βαλω?? | alex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 22-01-10 23:21 |
τι να βαλω; | μελινακι | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-03-08 02:27 |
Τι να βαλω?? | skorpion | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 25-02-03 21:25 |