|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε μου σου επαναλαμβανω πως σε ολα τα μηκη και τα πλατη της γης τις μερες που ξεκιναει η περιοδος των βροχων ειναι κοντα στο 8ρι να μη πω και παραπανω. (εχω παρει ο ιδιος μετρησεις εξ αλλου, και εχω επισκευτει παμπολες φορες βιοτοπους τετοιων ψαριων) Οταν λοιπον λεμε 4-8 δε σημαινει πως το ph που μπορει να ζησει ειναι απο τεσσερα εως οκτω, αλλα οτι αυτες οι τιμες εχουν μετρηθει. Απο κει και περα το 8 συμβαινει μολις μερικες μερες το χρονο. Αν λοιπον βλεπεις οπως λες για τα pearl 5.5-8 (ουσιαστικα και 4.5 εχει καταγραφει) να εχεις στο μυαλο σου οτι ειναι ψαρι που θελει οξινο νερο, και στη φυση ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ (οπως συμβαινει σε ολα τα ψαρια) εκτειθεται και σε 8ρι. Ουτε ανθεκτικα ψαρια υπαρχουν, ουτε σκληρα ουτε που να ζουν σε τετραστιο ευρος. Υπαρχουν ψαρια που θελουν σκληρο αλκαλλικο νερο και αλλα που θελουν οξινο και μαλακο (και καποιες πολυ ιδιετερες περιπτωσεις μαλακου και αλκαλλικου). Τα γκουραμια οπως και να χει ειναι ψαρια οξινου μαλακου νερου. Αν θες να τα διατηρησεις σωστα θα φτιαχνεις το νερακι σου τουλαχιστο στο 6,6 βια 6.7 και κατω (οσο κατω θες, ειδικα τα pearl ζουν σε πολυ οξινα περιβαλλοντα) διαφορετικα πας στους ξιφοφορους αφου σου αρεσουν και δε θα εχεις ουτε προβλημα ουτε θα σκας για την ποιοτητα του νερου ------------------------- Παράθεση:
ΕΝΑ ναι, σιγουρα μπαινει, αλλα αν θελει χαρεμι (που ετσι πρεπει να διατηρουνται) τοτε θελει λαβυρινθο φυτων σα να στηνεις χαρεμι μονομαχοενυδρειου. (οποτε παμε για 150ρι και πανω) Απ τη στιγμη που θελει κοινωνικο ομως -οπως το χα κι εγω- δεν πας με τιποτα σε κατω απο 250-300 για τον απλουστατο λογο οτι εκει μεσα θα γινει Σαραγιεβο
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 26-09-12 στις 21:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
110 λιτρα συνδιασμος ψαριων ? | zweet | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 16 | 27-09-10 00:33 |
συνδιασμος ψαριων | dimitrios | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 3 | 23-09-10 16:29 |
Συνθεση ψαριων-Ασια | Raven | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 21-10-08 14:12 |
συνδιασμος ψαριων | mixalis | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 19-09-08 13:08 |
ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΨΑΡΙΩΝ | Efi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 18-01-07 14:32 |