|
|
||||
|
||||
![]()
Εαν δεν εχεις βαλει ψαρι ριχνε λιγη τροφη για να "ταιζεις" τα βακτηρια.
Που μενεις Θεσσαλονικη και εχεις τοσα νιτρικα; -------------------------
ΣΤΑΥΡΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stav : 24-09-12 στις 09:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Παπάφη
------------------------- Το πρόβλημα πιθανότατα εντοπίστηκε! Ο κεντρικός αγωγός της οικοδομής είχε διαρροή και μέσα έκαναν πάρτυ οι αρουραίοι!!! Η βλάβη επιδιορθώθηκε σήμερα!!! Θα κάνω αλλαγή σε λίγο, γιατί μόλις γύρισα σπίτι και θα μετρήσω ξανά.. Είμαι χαρούμενος.. Μακάρι να διορθωθεί η κατάσταση!! Αναμείνατε νέα.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atthess : 24-09-12 στις 14:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
παναγια μου.....
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το πρόβλημα πιθανότατα εντοπίστηκε! Ο αγωγός της οικοδομής είχε διαρροή και μέσα έκαναν πάρτυ οι αρουραίοι!!! Η βλάβη επιδιορθώθηκε σήμερα!!! Έγινε νέα αλλαγη νερού πριν λίγο:
Το νερό αποχλωριώθηκε για περίπου 20 λεπτά, μπήκε στο ενυδρείο (περίπου 60% αλλαγή), μετρήθηκε και έχουμε τα παρακάτω: ΝΗ4 = 0 ! ΝΟ2 = 0 ! ΝΟ3 = 10 !!!! PH = 7,6 Όλες οι μετρήσεις έγιναν με υγρά τεστ και τα έκανα 2 φορές για να σιγουρευτώ! Πριν γεμίσω τους κουβάδες άφησα τη βρύση να τρέξει κανένα 5λεπτο για να είμαι σίγουρος και ω του θαύματος, το ενυδρείο μοιάζει στρωμένο.Σήμερα θα βάλω τον 1ο κάτοικο. Πήγα στο pet και είδα κάποια πολύ χαριτωμένο bubble eye και θέλω να βάλω ένα, όπως ήταν άλλωστε στις αρχικές μου σκέψεις. Θα συμβιώσει καλά με Common που σκέφτομαι να βάλω σε κανένα 10ήμερο ή και σήμερα αν μου πείτε με σιγουριά πως μπορώ να βάλω ταυτόχρονα 2 ψαράκια; Ξέχασα να αναφέρω πως μετά τις μετρήσεις έριξα και 3 καπάκια nitrivec, έτσι καλού κακού. ![]() Να βάλω σήμερα 2 ψαράκια, τι λέτε; |
|
||||
|
||||
![]()
ok, αλλα μ τα τυχον παθογονα τι κανεις?
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ αν ειχα τετοια φαση θα τραβαγα μια γενικη απολυμανση (με βρασιμο, χλωρινες κτλ) στα παντα και θα ξαναστρωνα. Αν παλι βιαζεσαι υπαρχει και η περιπτωση να μπολιασεις απο καποιο συγχομπυστα. Οπως και να χει βρηκες το προβλημα και γλυτωσες τα χειροτερα, (και τη δικη σου υγεια βεβαια) αλλα δεν ξερεις τι μικροβια μπορει να καλλιεργεις στο συγκεκριμενο νερο. Καταλαβαινω απολυτα τη βιασυνη του αρχαριου να δει ψαρια αλλα το θεμα ειναι να τα χαρει κι ολας κι οχι να τρεχει για ερυθρομυκινες
|
||||
|
||||
![]()
συγνωμη,ο αγωγος που λες,ειναι αυτος που φερνει το νερο στη βρυση και το πινετε?
|
|
||||
|
||||
![]()
για να γραφει ακομα, μαλλον δεν το πινουν.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Λίγες φωτογραφίες από τον πρώτο κάτοικο του ενυδρείου μου..
Πώς σας φαίνεται; Από υγεία;; Διάβασα για το ick και φοβάμαι πάρα πολύ.. Νομίζω πως ο συγκάτοικός του στο pet ήταν γεμάτος στην ουρά. ![]() Στο ενυδρείο μου, στην αρχή πήγαινε διστακτικά από τη μια γωνία στην άλλη (κατα πλάτος), μετά από λίγη ώρα πάλι χαμηλά, σε όλο το μήκος του ενυδρείου και ύστερα από κανένα μισάωρο που ανέπνεε και αισθητά πιο αργά μιας και μάλλον ξε-αγχώθηκε εξερευνούσε (μέχρι και τώρα) τη νέα του κατοικία πότε πάνω, πότε κάτω..!! Κολυμπάει γρήγορα γενικά και ορισμένες στιγμές απότομα σα να τρομάζει από κάτι. Είναι λογικό; Μια χαζή ερώτηση. Κάτι σαν σκουλικάκια που το πέτυχα 2 φορές να βγάζει είναι περιττώματα;; Από αύριο θα αρχίσω και τάισμα http://img831.imageshack.us/i/imagexicj.jpg/ http://img255.imageshack.us/i/imagesez.jpg/ http://img138.imageshack.us/i/imagerkf.jpg/ http://img196.imageshack.us/i/imagevvr.jpg/ http://img441.imageshack.us/i/imagebdn.jpg/ |
|
||||
|
||||
![]() για το ισκ διαβασες, αυτα που γραφουμε εκανες κανενα κοπο να τα διαβασεις η τα γραφουμε απλα για μας? Αφου φοβασαι τις αρρωστιες γιατι τον εβαλες σε νερο που ουτε κι εσυ ξερεις τι ειχε? Μακαρι να μην συμβει τιποτα βεβαια και ολα να πανε μια χαρα αλλα να ξερεις ειναι ρισκο να βαζεις ψαρι (που ετσι κι αλλιως ειναι ευαισθητος οργανισμος) σε νερο που ουτε εσυ ο ιδιος θα το επινες.
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω σου απάντησε πιο πάνω ο Nick (όπως και για το nitrivec), δε μπορείς να βάλεις common σε αυτά τα λίτρα, μεγαλώνει πολύ. Εκτός αν σκέφτεσαι για καμιά λίμνη σε 1-2 χρόνια. Μπορείς να επιλέξεις έως 2 fancy.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος (25λ ενυδρείο) απορίες | Stergios90 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 26-04-12 18:45 |
Γενικές απορίες αρχάριου | Dracula | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 25-08-11 14:17 |
απορίες ενός αρχάριου | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 20-09-10 17:18 |
Απορίες αρχάριου | stratosxios | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 07-12-07 22:38 |
Αρχάριος+Στρώσιμο=Απορίες! | LeeHook | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 01-10-07 12:08 |