|
|
||||
|
||||
![]()
θα ηταν οκ αν ειχες λιμνη ή βαρια βαρια καποιο τεραστιο ενυδρειο, σε ενυδριακια common, commet, koi κτλ δεν μπαινουν. (μιλαμε για ψαρι τελικου μεγεθους 30+ cm)
fancy ειναι οκ
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά ψαράκι αύριο θα βάλω.. Ξαναμέτρησα πριν λίγο. 6 ώρες μετά την αλλαγή νερού.
ΝΗ4 = 0 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 = Πρόβλημα!! = 25! Όπως και την πρώτη μέρα που γέμισα το ενυδρείο τα νιτρικά είναι υψηλά. Προφανώς το νερό της βρύσης μου έχει πολλά νιτρικά (ευτυχώς δεν το πίνουμε). Τι να κάνω τώρα; Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που να βοηθάει την κατάσταση; Καλού κακού θα ρίξω 4 καπάκια nitrivec πριν την προσθήκη του ψαριού αύριο.. Ακούω προτάσεις! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκευασματα δε χρειαζονται... Παράθεση:
Παράθεση:
Αν εχει νιτρικα δε βαζεις ψαρια βεβαια και βλεπουμε πως θα φτιαχτει. Αν ειναι οκ, τοτε κανεις κανονικα αλλαγη νερου να πεσουν τα νιτρικα και βαζεις ψαρια
|
|||
|
|||
![]()
Μετράω το νερό της βρύσης και επανέρχομαι σε λίγα λεπτά
------------------------- Νερό ενυδρείου: ΝΟ3 = 25 Νερό βρύσης: ΝΟ3 = 25 Και τώρα;; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atthess : 23-09-12 στις 22:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα...
χμμμ... το νερο της βρυσης σου απ οτι καταλαβα δεν ειναι ποσιμο. εχεις προσβαση σε ποσιμο νερο ωστε να προμηθευτεις απο καπου? Αν οχι η μονη λυση που μου ερχεται στο μυαλο και που εγω θα εκανα ειναι η αποσταξη και μετα συμπληρωμα αλατων και ιχνοστοιχειων με καποιο σκευασμα απο αυτα που πουλανε για αφρικανες η κατι τετοιο
|
|||
|
|||
![]()
Μάλιστα!! Ναι, θα κάνω μια μέτρηση σε γειτονικό δίκτυο ύδρευσης για να δω τι συμβαίνει, αλλιώς θα καταφύγω στην πιο πολύπλοκη λύση που προτείνεις. Αν μπει αύριο ψάρι, θα έχει πρόβλημα; ¶λλος τρόπος να πέσουν τα νιτρικά άμεσα δεν υπάρχει;
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου μην καιγεσαι να βαλεις ψαρι αν δεν εχεις πιστοποιησει πως θα μπει σε σωστο νερο.
Μακαρι να βρεις τη λυση με το γειτονικο δικτυο που λες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι στα 112 λιτρα δεν θα ειναι οκ ενα common καi δυο fancy.για την ακριβεια δεν ειναι οκ ουτε για ενα Common.για τα δυο fancy κατι γινεται αλλα κιαυτα οριακα θαναι.καταλαβαινω τη χαρα και τον ενθουσιασμο,αλλα αυτα δεν αλλαζουν τις απαιτησεις των ψαριων σε λιτρα αλλα και διαστασεις ενυδρειου.εκτος αν σκοπευεις να τα κρατησεις σε αυτο για κανα χρονο(πολυ βαρια)και μετα να παρεις αρκετα μεγαλυτερο ενυδρειο.
βασικα αν τα ταιζεις σωστα και εχουν σωστες συνθηκες κλπ σε εξι μηνες εγω νομιζω θα θες αλλο ενυδρειο. |
|
|||
|
|||
![]()
Η σκέψη είναι το Common να μεταφερθεί σε DIY ενυδρείο περίπου 700 λίτρων, αλλά όχι πριν το τέλος του ερχόμενου έτους. Για τους περιορισμούς στις διαστάσεις έχω μελετήσει αρκετά και έχω πειστεί πως το μέγεθος του ενυδρείου δε θα είναι οκ σε λίγο καιρό, η ερώτησή μου αφορά περισσότερο τις απαιτήσεις των ψαριών. Θα τρέφονται με τον ίδιο ρυθμό για παράδειγμα;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ανάλογα με το ποιό funcy θα πάρεις, μπορεί να μην προλαβαίνει να φάει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πριν επιλέξω θα σας πω.. Για το πότε μπορεί να μπει τι λέτε;
SOS: Ήρθε το φίλτρο που είχα παραγγείλει από το eBay και θα το βάλω σήμερα σε λειτουργία. Θα βάλω Siporax mini ανάμεσα στα σφουγγάρια και για κανένα μήνα, μέχρι να στρώσει το νέο θα λειτουργούν και τα δύο φίλτρα μαζί. Ο προβληματισμός μου είναι ο παρακάτω: Το νέο φίλτρο είναι 880l/h και η ροή του δε ρυθμίζεται. Θα είναι οκ σ'αυτό το ρυθμό φιλτραρίσματος ή θα μου κάνει το ενυδρείο πλυντήριο; Το φίλτρο είναι αυτό: http://viewitem.eim.ebay.gr/880LH-12...d=896630237007 Ποιο σφουγγάρι να κόψω για να χωρέσει το Siporax? Το μπλε ή το μαύρο; ------------------------- Μάλλον το μαύρο θα κόψω λίγο και ενδιάμεσα θα βάλω το διχτάκι με το βιολογικό υλικό ------------------------- Παρατηρώντας τα είδη σε διάφορες φωτογραφίες στο ίντερνετ νομίζω πως το ψαράκι μου είναι Comet!!! Η ουρίτσα του στο τελείωμά της είναι διάφανη όπως και τα πτερύγια σαν τα Comets που βλέπω στο google. Δείτε αν μπορείτε τις φωτογραφίες που ανέβασα πριν και πείτε μου τη γνώμη σας. Μωρέ λέτε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atthess : 26-09-12 στις 09:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κομήτης είναι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος (25λ ενυδρείο) απορίες | Stergios90 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 26-04-12 18:45 |
Γενικές απορίες αρχάριου | Dracula | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 25-08-11 14:17 |
απορίες ενός αρχάριου | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 20-09-10 17:18 |
Απορίες αρχάριου | stratosxios | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 07-12-07 22:38 |
Αρχάριος+Στρώσιμο=Απορίες! | LeeHook | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 01-10-07 12:08 |