|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο τα ενυδρεια αναπαραγωγης τους:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παντως την αποφαση την πηρα εφ'οσον σιγουρευτηκα οτι μπορω να κρατησω την θερμοκρασια του νερου του ενυδρειου στους 25 βαθμους, ακομα και στους καυσωνες. Σε αλλη περιπτωση δεν θα το επιχειρουσα, και δεν πειραματιστηκα σε καμια περιπτωση εις βαρος τους.
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 22-09-12 στις 19:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και τα ενυδρεια σου τελεια!καταπρασινα!!! να σου υπενθυμισω οτι δεν ειναι μονο η θερμοκρασια...αφου εγω τις εχασα με 25 βαθμους....και τα μικρα και τις ενηλικες... ποιο σημαντικο απο την θερμοκρασια πιστευω ειναι το πεχα! ![]() καλη συνεχεια! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι τελευταιες φωτο που εβαλα ειναι απο τα ενυδρεια του μελους που μου τις εστειλλε (Yiannis) απο την παρουσιαση του στο shrimpnow!. Οι πρωτες ειναι δικες μου αυτες μαζι με τις red cherry. Tωρα για το ph εχω συνεχη ενδειξη στο ενυδρειο, και ειναι στο 6.8. Ευτυχως λογω των αλλαγων με φουλ οσμωση + traces, η kh επεσε στο 0, και την gh την κραταω στο 5. Το tds που επισης ειναι σημαντικο για τις crs το κραταω στο 140. Νιτρικα επισης "κυνηγαω" συνεχεια να ειναι κοντα στο 0. Πιστευω απο πλευρας χημειας νερου και μετρησεων ειμαι στις ενδυκνειομενες για αυτες τις γαριδες.
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικες και καλη επιτυχία...
![]() Τις έχω κρατησεις και με 280 tds , και kh 2 , μιας και η οσμωση δεν μου βγαζει μηδεν kh λογω του πολύ σκληρου νερου που εχουμε εδω, αυτο απλα που θελουν είναι οξινο νερό και χαμηλη θερμοκρασία.. εγω τις εχω στο 6.4 περίπου. Το καλοκαιρι μιας και πρωτη φορά ασχοληθηκα με αυτές δεν εχω χάσει ακόμα καμια, η θερμοκρασια τις ζεστές μέρες μου εφτασε και τους 28 , αλλα με αλλαγες και πάγο καθε μέρα την παλεψανε , και γεννησανε 3 φορες μεσα στο καλοκαιρι... Ελπιζω να έχεις aircodition στο χώρο που τις έχεις , γιατί αλλιως ειναι ταλαιπωριά το καλοκαίρι.. Το co2 το έχεις ανοιχτό όλη μέρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω.
Το co2 το επεστρεψα στο φυτεμενο, το ph απαξ και επεσε κρατιεται εκει μονο με τις αλλαγες. Καθολου co2 δηλαδη. Το μονο που παρατηρω ειναι οτι με τα φωτα ανεβαινει το ph στο 7 και χωρις φωτα πεφτει στο 6,7 το πολυ. Παλιοτερα που ειχα kh στο 2 ηταν πιο σταθερο (για ευνοητους λογους) Ναι ευτυχως εχω a/c στον χωρο αλλα ηθελα να τρεξω το ενυδρειο αυτο το καλοκαιρι μονο με τους ανεμιστηρες να δω τι κανουν. Ευτυχως που δεν εχω προβλημα με τον θορυβο... ![]() Το επομενο καλοκαιρι πρωτα ο θεος θα το αναβω στα δυσκολα γιατι οντως ειναι μεγαλη η ταλαιπωρια. Το equilibrium το προσθετεις στο νερο της αλλαγης, η στο ενυδρειο;
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν πέρνεις ενα spliter για το co2 ? Να εχεις και στα 2 ενυδρεία?
Το equilibrium το προσθετω στο νερό της αλλαγής , αλλα δεν διαλυεται ευκολα.. και φευγουν κοματια μεσα με την αντλια... Και μέσα να το ρίξεις το ίδιο είναι μην σε ανυσυχεί.. ![]() Ενα προβλημα που παρατήρησα ειναι με τους ανεμιστηρες το καλοκαίρι , εριχνα περισότρο co2 γιατι δεν σταματουσαν σχεδον , οπότε εχε στο νου σου την αυξηση του ph... |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι σε αλλο χωρο το φυτεμενο με το co2, και πρεπει να περασω σωληνακι απο το ενα δωματιο στο αλλο, κατι που θελω να αποφυγω.
Αλλα για την ανοδο του ph το καλοκαιρι, μαλλον θα πρεπει να το κανω...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετακομιση απο 80 λιτρα σε 400!!! | ababapanos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 41 | 05-07-09 15:29 |
ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ | floridis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 04-09-08 08:06 |
μετακομιση | dinos99 | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 30-06-08 01:25 |
Μετακομιση | netblues | Greek Aquarist's Boards | 7 | 12-02-08 14:02 |