Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-09-12, 13:17
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giannakis Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ισχυουν παντα αυτα που λες......
ελαχιστα πραγματα ισχυουν ΠΑΝΤΑ!
εγω γραφω την εμπειρια μου απλως....λες οτι ειδες σκαλαρια να περνανε καλα σε 250 λιτρα...ειδες τα ιδια ψαρια σε 600 να παρατηρησεις τη διαφορα???
εγω ειδα τη διαφορα στα ιδια ψαρια που ειχα απο ενυδρειο σε ενυδρειο. και μαλιστα τη διαφορα απο 400 σε 800 λιτρα. και δεν ηταν αγρια αλλα περουβιανα αναπαραγωγη χομπιστα.
ναι μπορει να κρατησει καποιος σκαλαρια σε μικροτερο ενυδρειο....απλα εγω ΔΕΝ θα το ξανακανω..γιατι εχω δει τη συμπεριφορα τους σε πολλα λιτρα και δε συμβιβαζομαι με κατι λιγοτερο πλεον. υπαρχουν ενα σωρο αλλα ειδη να βαλω σε 200λιτρο.
Παλιά 20-09-12, 13:26
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Προεπιλογή

βρε παιδια ολα τα ψαρια μπορουν να ζεισουν απο μικρα ενυδρεια μεχρι μεγαλα, το θεμα ειναι που θα νιωσουν πιο καλα και που θα μπορουν να αναπτυχθουν σωστα και να κανουν ανετα οτι θελουν.
κι εμενα αν με βαλεις σε ενα δωματιο 3χ3 και μου δινεις την καλητερη τροφη, το καλητερο νερο, nova, και μια γκομενα θα νομιζεις οτι ειμαι βασιλιας!!!!
ΑΛΛΑ.... τι αλλο μπορω να κανω σε ενα δωματιο σε σχεση με οτι κανει ενα μεσος ανθρωπος???
Παλιά 20-09-12, 18:46
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
ελαχιστα πραγματα ισχυουν ΠΑΝΤΑ!
εγω γραφω την εμπειρια μου απλως....λες οτι ειδες σκαλαρια να περνανε καλα σε 250 λιτρα...ειδες τα ιδια ψαρια σε 600 να παρατηρησεις τη διαφορα???
εγω ειδα τη διαφορα στα ιδια ψαρια που ειχα απο ενυδρειο σε ενυδρειο. και μαλιστα τη διαφορα απο 400 σε 800 λιτρα. και δεν ηταν αγρια αλλα περουβιανα αναπαραγωγη χομπιστα.
ναι μπορει να κρατησει καποιος σκαλαρια σε μικροτερο ενυδρειο....απλα εγω ΔΕΝ θα το ξανακανω..γιατι εχω δει τη συμπεριφορα τους σε πολλα λιτρα και δε συμβιβαζομαι με κατι λιγοτερο πλεον. υπαρχουν ενα σωρο αλλα ειδη να βαλω σε 200λιτρο.
+1

οι διαστασεις παιζουνε πολυ μεγαλο ρολο στη συμπεριφορα.για παραδειγμα στα altum που θελω εγω να κρατησω μολις μπορεσω,αποτι διαβαζω παιζει ρολο και το βαθος/υψος.και οχι μονο λογω του τελικου μεγεθους τους, αλλα και λογο της πιεσης του νερου.και ισως αποτι λενε αυτος ειναι και ενας λογος για τον οποιο δεν γινεται αναπαραγωγη τους σε ενυδρειο η αν γινεται ειναι παρα πολυ δυσκολο.ενταξει τα εχω δει σε βιντεακια και στα 300 λιτρα και στα 400.

τι να το κανω?
αμα δεν τους δωσω οτι καλυτερο μπορεσω, απο 70Cm υψος και πανω, και να τριφτω εκει μηπως και μπορεσω να πετυχω εγω αναπαραγωγη(λεμε τωρα)ποιο ειναι το ενδιαφερον μετα?ετσι να τα κοιταω απλα?αν ειναι να τα κοιταω μονο,τα βλεπω στο youtube που ειναι και φτηνοτερο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 20:30
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Question

Τι λέτε για την παρακάτω ψαροσύνθεση σε Rio 180. Αν νομίζετε πως χρειάζοντε προσθαφαιρέσεις σε αριθμό ή είδος, πείτε τη γνώμη σας. Ευχαριστώ!!!

1. Καρδινάλιοι 10
  2. Ροδόστομοι 10
  3. Γκούπι 10 (3αρ. 7Θυλ.)
  4. Ξιφοφόροι 10 (3αρ. 7Θυλ.)
Παλιά 20-09-12, 20:35
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Καμία σχέση οι απαιτήσεις σε χημεία νερού των καρδινάλιων και των ροδόστομων με αυτές των γκάπι και των ξιφοφόρων.
Παλιά 20-09-12, 20:47
Senior Member

Cool

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Καμία σχέση οι απαιτήσεις σε χημεία νερού των καρδινάλιων και των ροδόστομων με αυτές των γκάπι και των ξιφοφόρων.
Ψάχνοντας είδα μια εικόνα και μου μπήκε αυτή η ιδέα. Σαν εικόνα μου άρεσε πολύ αλλά για να το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε...

Παραθέτω και την εν λόγο εικόνα
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  1_FTS_01.09k.jpg
Εμφανίσεις:  1198
Μέγεθος:  81,9 KB  
Παλιά 20-09-12, 20:49
tsiou9 Ο χρήστης tsiou9 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ζωγράφου
Προεπιλογή

Λίγες πατατούλες και έτοιμη η ψαρόσουπα.. (για την εικόνα)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 20:53
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

σκαλαρι,γκαπυ,ροδόστομοι,hatchet fish,πλάτυ,μολυ,sherpae tetra....αλλατάκι να βάλλω ή αλλοιωνει τη γεύση?

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 20:47
Το avatar του χρήστη thab
thab Ο χρήστης thab δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Λάρισα
Προεπιλογή

Παράθεση:
+1

Επισης θα προτιμουσα 1 κοπαδι 20 ατομων απο δυο κοπαδια των 10 ατομων το καθενα.
Παλιά 20-09-12, 20:48
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

αν θες ευκολες κιχλίδες,βάλλε 4 λιφαλίλι και 20harlequin rasboras και θα εισαι ενταξει...(θα δεις και χρώματα και συμπεριφορές απο τα λιφαλίλι,ειναι ευκολα ψάρια θα πάρεις και γεννες ενδεχομένως..)και τα ρασμπορα εχουν ωραια χρωματακια και κοπαδιάζουν.....δοκιμασμένη σύνθεση!!!!

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 21:01
Senior Member

Question

Παράθεση:
Απλά την αυτή την ψαροσύνθεση την έβαλα στο http://www.aqadvisor.com και δεν μου έβγαλε κάποια ασυμβατότητα...

Recommended temperature range: 24 - 26 C.
Recommended pH range: 5.5 - 7.5.
Recommended hardness range: 1 - 15 dH.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy Εμφάνιση μηνυμάτων
αν θες ευκολες κιχλίδες,βάλλε 4 λιφαλίλι και 20harlequin rasboras και θα εισαι ενταξει...(θα δεις και χρώματα και συμπεριφορές απο τα λιφαλίλι,ειναι ευκολα ψάρια θα πάρεις και γεννες ενδεχομένως..)και τα ρασμπορα εχουν ωραια χρωματακια και κοπαδιάζουν.....δοκιμασμένη σύνθεση!!!!
Platy αυτή την σύνθεση την εννοείς ή πλάκα κάνεις; Επειδή εγώ δεν γνωρίζω, και παρατηρώ ότι παίζουν αστεία (ελπίζω να είναι αστεία και όχι ειρωνεία... ) και σοβαρά, δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό που μου προτείνεις το εννοείς.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Skydiver : 20-09-12 στις 21:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 21:04
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Εγώ το είπα όταν κάποιος φίλος το ζητούσε αυτό το site, ότι δεν είναι να το παίρνεις και πολύ τοις μετρητοίς!

Η επιλογή των ψαριών είναι τόσο σύνθετη υπόθεση που για να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα που να τα λέει όλα σωστά θα έπρεπε κάποιος να αφιερώσει τη ζωή του για την ανάπτυξή του και τη συντήρησή του.

Τουλάχιστον για τις παραμέτρους νερού άμα ξέρεις που ζουν στη φύση αυτόματα ξέρεις πάνω κάτω και ποιες είναι!
Παλιά 20-09-12, 21:08
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Εγώ το είπα όταν κάποιος φίλος το ζητούσε αυτό το site, ότι δεν είναι να το παίρνεις και πολύ τοις μετρητοίς!

Η επιλογή των ψαριών είναι τόσο σύνθετη υπόθεση που για να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα που να τα λέει όλα σωστά θα έπρεπε κάποιος να αφιερώσει τη ζωή του για την ανάπτυξή του και τη συντήρησή του.

Τουλάχιστον για τις παραμέτρους νερού άμα ξέρεις που ζουν στη φύση αυτόματα ξέρεις πάνω κάτω και ποιες είναι!

οκ φίλε!
Παλιά 20-09-12, 21:52
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Skydiver Εμφάνιση μηνυμάτων
Απλά την αυτή την ψαροσύνθεση την έβαλα στο http://www.aqadvisor.com και δεν μου έβγαλε κάποια ασυμβατότητα...
μην το εμπιστευεσαι.ειναι καλυτερα να κοιτας πιο εγκυρες σελιδες για πληροφορηση.υπαρχουνε σελιδες οπου μπορεις να μαθεις τα προφιλ των ψαριων που σε ενδιαφερουνε,τις συνηθειες τους,πιθανους "συγκατοικους" στο ενυδρειο,παραμετρους νερου,το περιβαλον στο οποιο ζουνε στη φυση,κλπ.ειναι πολυ πιο εγκυρες απο οποιοδηποτε "calculator" συμβατοτητων.

μερικες απο οπου μπορεις να ξεκινησεις αν δεν τις εχεις δει, ειναι εδω:
badmans tropical fish
planet catfish
seriously fish
fishbase
και φυσικα και εδω μεσα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές