Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-09-12, 12:46
Giannakis Ο χρήστης Giannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: δραμα
Προεπιλογή

εγω θα εβαζα ενα κοπαδι(5-6 ατομα) zebra danio που ζουν στις ιδιες συνθηκες και μπορεις να ελεγχεις τον πληθυσμο των γκαππυ,αφου θα ζουν μονο τα δυνατοτερα γκαππυ και εχεις κρυψωνες...εγω ειχα ενα χαρεμι πλατυ με 6 danio και απο γεννες δεν ειχα πολλες αφου τα ετρωγαν τα περισσοτερα(2-3 μικρα σε καθε γεννα επιβιωνανν και μεγαλωσαν)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-12, 13:41
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Να σου πω την προσωπική μου γνώμη, σε σχέση με όσα αναφέρεις (με τα οποία συμφωνώ...ως προς τη λογική)

Τα γκαπις πολλαπλασιάζονται χειρότερα κι από κουνέλια
Που σημαίνει, πως ακόμη κι αν αρχίσεις να χαρίζεις ή να πουλάς, κάποια στιγμή η "αγορά" θα κορεστεί και θα βρεθείς με ένα "γεμάτο" ενυδρείο!

Για να μην έχεις αναπαραγωγές, μπορείς να κρατήσεις (αφού πρώτα μεγαλώσουν) όλα τα αρσενικά και να χαρίσεις όλα τα θηλυκά.
Απλά να λάβεις υπόψιν πως τα γκάπις έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να ανανεώσεις, έτσι κι αλλιώς, τον πληθυσμό τους.

Ο συνδυασμός ψαριών στο ενυδρείο, γενικά αρέσει σε αρκετούς. Αρκεί τα ψάρια να θέλουν ίδιες ή σχεδόν ίδιες συνθήκες
Για μένα προσωπικά, συνδυασμό αποτελεί το να έχω γκαπις με red cherry
Εννοώ πως δεν είναι ανάγκη να έχεις "ψάρι & ψάρι".
Τα apples snails αποτελούν επίσης μια καλή επιλογή

Απ όσο έχω διαβάσει, γενικά οι περισσότεροι που ασχολούνται με ζωοτόκα, κάποια στιγμή "κουράζονται"...με τις τόσες γεννήσεις!

Εγώ πάντως (μια που είμαι στη ίδια κατάσταση με σένα), μόλις κατανοήσω το θέμα με την ΑΟ, σκέφτομαι να αλλάξω ψαροσύνθεση
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-12, 15:49
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων

Εγώ πάντως (μια που είμαι στη ίδια κατάσταση με σένα), μόλις κατανοήσω το θέμα με την ΑΟ, σκέφτομαι να αλλάξω ψαροσύνθεση
σωστο.αλλα υπαρχουνε και αλλα ψαρια που μπαινουνε σε σκληρο νερο η σε μετρια σκληρο.δεν ειναι απαραιτητα αναγκη δηλαδη να διαλεξεις αναμεσα σε ζωοτοκα και "δυσκολα ψαρια".διαβασμα θελει(γενικα το λεω). μια καλη αρχη ειναι εδω
απλα τα ζωοτοκα προτεινονται πολυ γιατι ειναι "ευκολα" και εχουν και πολλες γεννες.προσωπικα πιστευω οτι κακος επικρατησε αυτη η λογικη και ισως να ειχε και αυτο επιπτωσεις στο ποσος κοσμος ασχολειται με το χομπυ,αλλα τεσπα.δεν ειμαι και τοσο πολυ καιρο στο χομπυ για να κανω τετοια κριτικη.-ειναι και Offtopic-παντως ειμαι της αποψης οτι οι πετσοπαδες,βγαλανε μονοι τους τα ματια τους στο συγκεκριμενο θεμα και οχι μονο.(οπως και αλλοι επαγγελματιες σε αλλους τομεις,ειδικα στην ελλαδα.)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 09:40
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
σωστο.αλλα υπαρχουνε και αλλα ψαρια που μπαινουνε σε σκληρο νερο η σε μετρια σκληρο.δεν ειναι απαραιτητα αναγκη δηλαδη να διαλεξεις αναμεσα σε ζωοτοκα και "δυσκολα ψαρια".διαβασμα θελει(γενικα το λεω). μια καλη αρχη ειναι εδω
απλα τα ζωοτοκα προτεινονται πολυ γιατι ειναι "ευκολα" και εχουν και πολλες γεννες.προσωπικα πιστευω οτι κακος επικρατησε αυτη η λογικη και ισως να ειχε και αυτο επιπτωσεις στο ποσος κοσμος ασχολειται με το χομπυ,αλλα τεσπα.δεν ειμαι και τοσο πολυ καιρο στο χομπυ για να κανω τετοια κριτικη.-ειναι και Offtopic-παντως ειμαι της αποψης οτι οι πετσοπαδες,βγαλανε μονοι τους τα ματια τους στο συγκεκριμενο θεμα και οχι μονο.(οπως και αλλοι επαγγελματιες σε αλλους τομεις,ειδικα στην ελλαδα.)
Καλημέρα
Σχετικά με το http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573, να αναφέρω μερικά πράγματα, όπως τα έχω καταλάβει
1. Αρκετά από τα ψάρια που αναφέρονται είναι ζωοτόκα. Πχ Guppy, Endler,
2. Ορισμένα από τα ψάρια που αναφέρονται, στη φύση θέλουν μαλακό νερό, παρόλο που αντέχουν και σε σκληρό ή μετρίως σκληρό πχ Scarlet Badis, Cherry barb, White Cloud
3. Ορισμένα δεν προτείνονται σε κοινωνικό ενυδρείο πχ Dwarf Puffer

Και απομένουν τα Multi & Gourami (προσωπικά δεν μ αρέσουν...αλλά αυτό είναι τελείως υποκειμενικό)

Μήπως τελικά οι επιλογές ψαριών για σχετικά μικρά ενυδρείο (έως 60 λίτρα) και για σκληρό νερό...είναι σχετικά λίγες??? (εύχομαι να κάνω λάθος!)
(Για τα zebra danio η μικρή εμπειρία που έχω, είναι πως είναι αρκετά "ενοχλητικά" ψάρια σε κοινωνικό ενυδρείο)

Αν υπάρχει αντίθετη άποψη, θα ήθελα να την διαβάσω
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 10:55
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

και ομως υπαρχουνε ψαρια.μελανοταινιες,κιχλιδες(αφρικανικες),καποια ειδη goby,Gurammi Που ειπες κιεσυ,Puffer,και μαλον υπαρχουν κιαλλα που δε μου ερχονται τωρα η και που δεν τα ξερω.

δε νομιζω οτι ειναι λιγες οι επιλογες,απλα ο περισσοτερος κοσμος προτιμα τα πολυ φανταχτερα ειδη (καποιοι βαριουνται και να ψαξουνε)και δυστυχως τα περισσοτερα απο αυτα ειναι μαλακου νερου.αποδειξη αυτου ειναι τα guppy,που κατα τη γνωμη μου δεν ειναι κατι "ιδιαιτερο" (χωρις να θελω να μειωσω το ειδος),αλλα οι αρχαριοι τα παιρνουν πολυ γιατι βλεπουν τις ουρες τους και γιατι οι πετσοπαδες τα προωθουνε ως "ευκολα",ενω κατα τη γνωμη μου δεν θα επρεπε.το μονο ευκολο που εχουνε ειναι οτι ειναι ευκολη λυση να προτεινει καποιος για ενυδρειο αρχαριου.

για τον ιδιο λογο βλεπεις τοσα νεον και καρδιναλιους και οχι μονο,ολα μαζι σε ενυδρεια αρχαριων με ακαταλληλο νερο.

guppy και neon ειναι "τα ψαρια του αρχαριου" μονο και μονο εξαιτιας των χρωματων.ψαξε εδω μεσα να δεις ποσα θεματα με καινουρια ενυδρεια υπαρχουν που εχουν μεσα Guppy και neon!

και το επαθα κιεγω οταν πηρα ενυδρειο και εψαχνα τα πρωτα ψαρια που θα εβαζα.ηθελα "πολυχρωμα" και κοιταζα και τα guppy.και εβαλα και neon! βεβαια τοτε ηθελα να βαλω και ναυαγιο και δυτη μεσα αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 11:10
Το avatar του χρήστη ShadowVValker
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

H αλήθεια είναι ότι σε 60 lt οι επιλογές είναι λίγο περιορισμένες..
Μάθε καλά τα guppy πρώτα και μετά υπάρχουν κάποιες επιλογές και ανάλογα με το νερό σου. Τι ph gh kh έχεις?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 11:21
Giannakis Ο χρήστης Giannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: δραμα
Προεπιλογή

Οταν λετε περιορισμενες επιλογες για ενα 60λιτρο εννοειται συμφωνα με ψαρια που υπαρχουν στα πετ σοπ στην ελλαδα ή παγκοσμιως???διοτι εγω εχω μελετησει πολλα ψαρια οπου σπανια ερχονται στην ελλαδα που μπορουν ανετα να ζησουν και σε 50 λιτρο....Γιατι δεν ψαχνετε να δειτε ποσες επιλογες υπαρχουν παγκοσμιως??
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 11:21
Senior Member

Προεπιλογή

Μην την πάμε σε μένα την κουβέντα...pls

Απλά διαβάζοντας τις προτάσεις για τους πιθανούς συνδυασμούς με τα γκάπις, διαπίστωσα πως σε σχετικά μικρό ενυδρείο...και έχοντας ήδη ζωοτόκα και σκληρό νερό, οι επιλογές είναι περιορισμένες
Αναφέρομαι στο βασικό ερώτημα της Tin Tin...

Συμφωνώ με τον kgf12345, πως τα guppies, tetra (& betas) είναι τα "ψάρια του αρχάριου"...για πολλούς λόγους.

Προσωπικά προτιμώ τα guppies με guppies (και μερικές red cherry)...για να απαντήσω (2η φορά) στην Tin Tin

Edit : Αναφέρομαι στις επιλογές που υπάρχουν εντός Ελλάδας
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές