|
|
||||
|
||||
![]()
Φτιάξε όλα τα υπόλοιπα και συνέχισε με τις αλλαγές νερού και όταν θα έχεις το φίλτρο βάλε αγγελία για μπόλι και ελπίζω να βρεθεί κάποιος από Λαμία να σου δώσει, ώστε να ξεμπερδέψεις αμέσως. Για φίλτρο κοίτα για εξωτερικό. Τα εσωτερικά δεν πρόκειται να σε καλύψουν για καιρό. Θα μπουκώνουν πολύ γρήγορα και δε θα έχουν αρκετό χώρο για βιολογία από ένα σημείο και μετά. Ό,τι σου λέω είναι για να είσαι μακροπρόθεσμα έτοιμος και να μην αγοράζεις κάθε τόσο καινούργιο εξοπλισμό. Και το ενυδρείο σου προτείνω να το κάνεις μεγαλύτερο και να υπολογίσεις ότι δε θα μπορείς να το έχεις γεμισμένο μέχρι πάνω, αφού θα μπορεί να βγει έξω αν φτάνει στην άκρη. Αν υπολογίσεις και το χώρο που θα πιάνει η στεριά μικραίνει πολύ. Εκτός αν πρόκειται στο μέλλον να τη μετατρέψεις σε overtank basking spot. Για το μέγεθος θα το δεις και μόνος σου, αν σου ακούγομαι υπερβολικός, με τα μάτια σου. Η ανάπτυξη που έχουν όταν οι συνθήκες είναι σωστές είναι απίστευτη.
|
|||
|
|||
![]()
Εφυγε η παραγγελία για το ενυδρείο. Προς το παρών 60x30x30 και στο μέλλον που θα μεγαλώσει βλέπουμε.Επίσης πήρα και βιταμινες beaphar που είναι για το κέλυφος και τα μάτια. Δυστυχώς στη Λαμία σε 2 pet shop που πήγα ήταν εντελώς άσχετοι (παρεξενέυτηκε όταν του έιπα οτι τρώνε και λαχανικά,νόμιζε ότι τρώνε ΜΟΝΟ Γαρίδες).
Τελοσπάντων το κακό είναι ότι δεν έχει κανένα αξεσουάρ για ενυδρείο χελώνας όπως μια ακτή ας πούμε και θα ψάξω στο ίντερνετ γι'αυτη με τις βεντουζες,αλλιώς θα φτιάξω κάτι δικό μου. |
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα το δικό μου μήπως και πάρεις καμιά ιδέα για overtank basking spot. Κάτω από την ράμπα έχω στερεώσει ένα μεταλλικό φύλλο που είναι βιδωμένο και στην ξύλινη κατασκευή για να την κρατάει και δεν έρχεται σε επαφή με την χελώνα. Η ράμπα είναι από egg crate ,τυλιγμένη από ένα ουδέτερο υλικό για να καλύπτει τις τρύπες. Επίσης το ξύλο έρχεται πιο μέσα από το γυαλί για να μην μπορεί η χελώνα να ξεφύγει.
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Ελπίζω να βοηθήσει. |
|
|||
|
|||
![]()
Βγαίνει συχνά έξω?
Θα φτιάξω για τον αδερφό μου σε λίγες ημέρες ένα χελωνοενυδρείο περίπου 60 λίτρα και τώρα που είδα την κατασκευή αυτή "ψήνομαι" να κάνω κάτι αντίστοιχο. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή φάση φαίνεται,μόλις πάρω το ενυδρείο θα το σκεφτω,thanks
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@Butterfly
Είναι με τις ώρες του...αλλές φορές βγαίνει και κάθεται συνολικά κανά εξάωρο και άλλες που μπαινοβγαίνει κλείνοντας το πολύ 3 ώρες την ημέρα. Απλά πρέπει να προσέξεις αν φτιάξεις ράμπα, να μην είναι πολύ απότομη. |
|
|||
|
|||
![]()
Έγινε η αρχή,τώρα πρέπει να βρώ μια ακτή απο το ίντερνετ για να μπορει να βγαίνει έυκολα. Οι διαστάσεις απ'αυτό είναι 60x30x30. Πήρα προς το παρών ένα κινέζικο εσωτερικό φίλτρο Dolphin F-1200 (μόνο αυτό έχουν στη Λαμία)
Μου είπε θερμοστάτη να βάλω αργότερα αλλά δε βλέπω τη θερμοκρασία να πηγαίνει στο 25 με τίποτα,άρα θα πάρω τώρα. Επίσης πήρα βιταμίνες beaphar Turtle vit που μου είπε είναι καλές για τα μάτια και το καβούκι. Για αρχή έβαλα αυτή τη γλάστρα αντι για ακτή αφού την καθάριζα όλο το μεσημέρι. Θα ήθελα τη γνώμη σας για κατι που πρέπει να κάνω ή κάποιο λάθος. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μωρό χελωνάκι...λίγη βοήθεια... | mitsaki | Άλλα ζώα | 14 | 10-06-11 00:03 |
Το χελωνάκι μου..κλείνει το μάτι! | water_turtle_lover | Άλλα ζώα | 10 | 23-02-11 08:46 |
Help!Χανω το χελωνάκι μου | ntoris | Άλλα ζώα | 14 | 05-02-11 20:31 |
Ελληνικό χελωνάκι στο Κέιμπριτζ!! Βοήθεια! | polyvios2004 | Άλλα ζώα | 9 | 06-12-10 18:10 |
Άλατα σε χελωνάκι... | John T | Άλλα ζώα | 8 | 25-01-07 00:07 |