|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βαση ποιας ερευνας βγηκε αυτο το συμπερασμα?Οσο κι αν εχω ψαξει στο internet δεν βρηκα πουθενα να το αναφερουν.
http://www.aldercones.com/
|
||||
|
||||
![]()
Μια ερωτηση που εχω. Χρησιμοποιουσα τυρφη και catappa στο ενυδρειο με τους καρδιναλιους που ειχα (τυρφη και catappa στο βαρελι προετοιμασιας και οχι στο ενυδρειο). Το νερο ηταν αρκετα κιτρινο και μαρεσε το αποτελεσμα, αλλα εχουμε διαβασει εδω σε πολλα θεματα οτι η ταννινες και ολα αυτα που βγαζουν η τυρφη, τα φυλλα κλπ πρεπει να ειναι σε λογικα πλαισια. Αυτο πως μπορουμε να το μετρησουμε ή να το υπολογισουμε στο περιπου? Δηλαδη σε ενα ποταμι του αμαζoνιου ή οπου αλλου με blackwater, τι περιεκτικοτητα αυτων υπαρχει? Μηπως εμεις εχουμε πολυ περισσοτερο μεσα στο ενυδρειο μιας και δεν μπορει να συγκριθει η ποσοτητα νερου με της φυσης και εχουμε τα ψαρια σε μεγαλυτερα ορια απο οτι πρεπει? Βεβαια θα μου πειτε εμεις βαζουμε ενα φυλλο catappa xl για παραδειγμα ανα 100 λιτρα και ταδε γραμμαρια τυρφης ενω στη φυση υπαρχουν απειρα φυλλα και οτι αλλο κανει αυτη τη δουλεια και ισως η αναλογια με την ποσοτητα νερου εκει να ειναι η ιδια. Φανταζομαι καποια ερευνα θα εχει γινει σε αυτο για να σου λεει πχ η jbl στα catappa xl οτι αντιστοιχει ενα ανα 100 λιτρα νερου. Ναι, αλλα δεν ειναι μονο αυτο που βγαζει τετοια στοιχεια (αν το λεω σωστα) μεσα στο νερο, διοτι μπορει να εχουμε και ξυλα και τυρφη και να βγαινουν πολλα παραπανω απο οσα θελουμε. Τι λετε?
Ελπιζω να μην τα εγραψα οπως να ναι και μπερδευτειτε. Απλα εγραψα μονομιας τη σκεψη μου.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το διαβεβαιωνουν σε αλλο Ελληνικο φορουμ δυο ατομα που τα εμπιστευομαι αρκετα, τωρα αν ειναι ραδιο αρβυλα δεν το γνωριζω, αλλα καπου ελει μια λογικη αφου τα κονωφορα εχουν καποιες τοξινες γιατι να μην εχει κι ο καρπος τους? Οταν λεμε βεβαια τοξικα μιλαμε για ελαφρως τοξικα οχι για θανατηφορα, αλλα αν υπαρχει πιθανοτητα να συμβαινει γιατι να το ρισκαρουμε?
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε πρεπει να το διερευνησουμε,πάντως στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν αρκετά,μεχρι και στα πετ σοπς.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τι να σου πω? κι εγω το εχω δει οτι τα χρησιμοποιουν, απο την αλλη για τα τροπικα που μας ενδιαφερει δεν ειναι και τοσο βιοτοπικα (Καμια καρυδα θα μου φαινοταν πιο λογικο, οχι κουκουναρια, κι εχω δει να χρησιμοποιουν μαλι καρυδας σε μονομαχοενυδρεια) Ειναι και λιγο αυτο που γραψαν καποιοι χομπυστες που τους θεωρω αρκετα σοβαρους οτι ειναι τοξικα, οποτε γιατι να το ψαχνουμε και γιατι να το ρισκαρουμε? Η τυρφη δεν αντικαθισταται ετσι κι αλλιως. Τα catappa ειναι παμφθηνα και κρατανε πολυ καιρο. Και να ξεμηνουμε εχουμε τις ασφαλεις λυσεις των δοκιμασμενων Ελληνικων δεντρων (πλατανια, βελανιδιες κτλ) που οσο να ναι εχουν καποια συγγενεια με την ινδικη αμυγδαλια, γιατι λοιπον να βαλουμε κουκουναρια σε ενα ψαρι που κανενας προγονος του δεν εχει ξαναδει κουκουναρι ?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
black water diy | orbion | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 25-08-15 13:07 |
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ BLACK WATER | faceck | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 26-06-11 08:51 |
black water | Tetra | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 07-08-09 14:34 |
Black water | giorgosp | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 06-12-07 14:30 |
Black Water | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 02-02-05 20:41 |