|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω στο γαριδοενυδρειο μαυρη βασαλτικη αμμο περιπου 0,5 - 1,0 χλ κοκκομετριας.
Την εχω επισης αναμειξει και με λιγο λευκο χαλαζια. Παχος βυθου περιπου 5 εκ. Η ερωτηση μου ειναι περα απο θεματα καλαισθησιας και πρακτηκοτητας-λειτουργικοτητας,αν οι γαριδες χρειαζωντε μικρους κοκκους αμμου ως συμπληρωμα της διατροφης τους? ![]() Εχω διαβασει κατι τετοιο μονο στο εντυπο της σερα. Ψαχνωντας σε πολα σαιτ δεν βρηκα κατι αντιστοιχο και μου εκανε εντυπωση! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ουσιαστικά δεν χρειάζονται υπόστρωμα αλλά ούτε και φυτά, αυτά τα προσθέτουμε εμείς για λόγους καλαισθησίας. Η αλήθεια είναι ότι αν έχουμε ένα φουλ φυτεμένο ενυδρείο με γαρίδες ο κίνδυνος για τις γαρίδες είναι μεγαλύτερος αφού μπορεί να έχουμε έξαρση αμμωνίας από αποσύνθεση φύλλων και ριζών αν δεν προσέξουμε. Αν θέλουμε να στήσουμε ένα βιοτοπικό ενυδρείο για RCS αλλά και για πολλά είδη wild form γαρίδων ένα barebottom με αποξηραμένα φύλλα, ξύλα, πέτρες και χαμηλό φωτισμό θα ήταν το ιδανικό. Από φυτά μόνο βραδείας ανάπτυξης λεπτόφυλλα όπως java moss ή και java fern. Σε ένα τέτοιο ενυδρείο δεν θα χρειάζεται καν να ταΐζουμε τις γαρίδες αφού θα παίρνουν την τροφή τους από τους μικροοργανισμούς που θα αναπτύσσονται και από την άλγη. Δεν έχω στήσει(ακόμα) τέτοιο ενυδρείο, όλα τα παραπάνω είναι απλά θεωρητικά από όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μηχανάκια τίποτα, φυσικό φως και που και που συμπλήρωμα νερού ή αλλαγή μικροποσότητας. Τάισμα μια φορά κάθε 4 με 5 μέρες. Τρέχουν τώρα κάπου ενα χρόνο και, και οι γαρίδες πάνε μια χαρά... δεν έχουν αυξηθεί υπερβολικά, μια μικρή ομαδούλα είναι κάπου 20 με 30 από 5 που έβαλα σε κάθε 20 λιτρο, αλλά έχουμε γέννες και έντονο κόκκινο χρώμα. Τα φυτά μεγαλώνουν στους ρυθμούς τους. Υπάρχουν και κάποια Ramshorn μέσα που κάθε λίγους μήνες αφαιρώ μερικά... Σαν πείραμα μια χαρά είναι ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τι εννοείς μηχανάκια καθόλου. Δεν έχεις φίλτρο;;; Φως δεν έχεις. Θερμοστάτη έχεις οπωσδήποτε. Αλλά φίλτρο;;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επιρεάστικά από τα EcoSphere σαν αρχή λειτουργίας. ------------------------- Παράθεση:
Από Γερμανία ήρθαν οι γαρίδες με ΕΛΤΑ ![]() Ευχομαι να φέρεις ωραία πράγματα ![]() ![]()
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 09-09-12 στις 16:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη τώρα γιατί κόλλησα.
![]() Εδώ άλλοι χάνουν πληθυσμούς γαρίδων λόγω θερμοκρασίας και εσύ δεν έχεις θερμοστάτη ή ανεμιστήρια. Τι γίνεται με τη θερμοκρασία; Δεν ανεβαίνει το καλοκαίρι; Δεν πέφτει το χειμώνα; Εκτός αν έχεις την τέλεια θερμοκρασία στο σπίτι σου. Αλλαγές νερού; Συγνώμη για το off topic. Έχεις σε κάποιο άλλο θέμα περιγραφή του ενυδρείου αυτού για να πάω να το διαβάσω;; Αν όχι, κάνε σε παρακαλώ μια παρουσίαση. Είναι άκρως ενδιαφέρον το "πείραμα" αυτό. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε αυτα τα ενυδρεια τι νιτρικα μετρας?
Αν δεν μπορεσω να τις φερω ο ιδιος θα ζητησω να μου τις στειλουν μεσω ταχυδρομειου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη για το off topic κι εγώ.Σε ένα site Γερμανικό είδα να πουλάνε γαρίδες tibee νομίζω τις λένε και είναι διαστύρωση tiger και bee.Πολύ ωραία γαριδούλα με πιο έντονα χρώματα και γραμμές από τις απλές tiger.Φοβερές, με 7-8 ευρώ η μία.Θα ήταν ωραία να τις είχαμε στην Ελλάδα......
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
θεωρω αυτη την προσεγγιση (βιοτοπικου χαρακτηρα) σαν την ιδανικοτερη.
Τον επομενο μηνα θα ανεβω Γερμανια και σκοπευω να φερω καποια ειδη (αν με αφησουν στο αεροδρομιο ![]() Φιλε Lingistis το σιποραξ το εχεις χυμα στο βυθο σαν βιολογικο υλικο η σαν διακοσμητικο στοιχειο? Επισης αν δεν κανω λαθος εχεις φερει γαριδες απο Γερμανια.Πως τις εφερες,ειχες κανενα προβλημα στο αεροδρομιο? Αυτο με την αμμο Alex θα το ψαξω περισσοτερο και αν μαθω κατι θα ενημερωσω.Παντως σε διαφορα βιντεο που εχω δει στο ιντερνετ σχετικα με τους φυσικους βιοτοπους των γαριδων,υπαρχει αμμος στο βυθο. Μηπως ξερει κατι σχετικο ο Raven που εχει πολλες γνωσεις σχετικα με τις γαριδες? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
bamboo shrimp | marios psilopoulos | Όλες οι άλλες γαρίδες | 4 | 31-01-14 07:09 |
Bamboo shrimp | Raven | Όλες οι άλλες γαρίδες | 11 | 13-10-09 20:41 |
red claw shrimp | andreas213 | Όλες οι άλλες γαρίδες | 2 | 28-09-09 10:33 |
Sakura shrimps | Raven | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 16 | 08-03-09 16:54 |