|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχει να κάνει η συντήρηση και η ρουτίνα του ενυδρείου με την υγιεινή.
Ένα bare bottom ενυδρείο προσφέρει καλύτερη και πιο σίγουρη καθαριότητα καθώς με ένα απλό συφωνάρισμα του βυθού έχουν εξαφανιστεί τα πάντα! ------------------------- Παράθεση:
''O πολιτισμός κάθε λαού και η ηθική του φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα.'' M.Gandhi Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Chris82 : 06-09-12 στις 23:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
@predator ουτε εγω παρεξηγιεμαι,συζητηση κανουμε και λεω τις αποψεις μου ![]() @Chris82 απο ποτε δεν εχει να κανει η συντηρηση και η ρουτινα με την υγιεινη? αυτος ειναι ο μονος λογος υπαρξης τους.αλλιως το αφηναμε να γινει βαλτος το ενυδρειο. και στο κατω κατω της γραφης,αυτοι εδω (και οχι μονο αυτοι) μα...ες ειναι και τα κρατανε ετσι τα ψαρια τους?κιας ειναι τερατα μερικα απο αυτα. |
|
||||
|
||||
![]()
¶λλος ο λόγος του στησίματος ενός display ενυδρείου και αλλος ο λόγος ενός bare bottom.
Αν θεωρείς ότι ένα ενυδρείο με βυθό(άμμο,χαλίκι) προσφέρει καλύτερη υγιεινή από έναν άδειο, δεν έχεις από το να το δοκιμάσεις. Όση σκούπα και να κάνεις σε ένα display ενυδρείο δεν θα έχεις ποτε την καθαριότητα του γυμνού! Η αφαίρεση οργανικών από το νερό του ενυδρείου δεν έχει να κάνει με την υγιεινή του ενυδρείου. Για να το θέσω πιο απλά.. σε ένα γυμνό ενυδρείο μπορείς άνετα και εύκολα μόλις χέσουν τα ψάρια σου να τραβήξεις απλά καζανάκι και να τα εξαφανίσεις από εκεί.. σε ένα display μπορείς;; Τι εννοείς 'νεκρό περιβάλλον';;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν πιστεύω οτι ο μόνος ωφελημένος είναι ο ιδιοκτήτης αλλά είναι και τα ψάρια καθώς ζουν σε καθαρότερο περιβαλλον.Το αν έχει ανάγκη κάποιο ψάρι για σκάψιμο το σέβομαι απόλυτα και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτά.
Μέχρι τώρα δεν έχω δει ποτέ βυθό με άμμο ή χαλίκι που να είναι πεντακάθαρος όπως σε ένα γυμνό καθώς έστω και λίγη τροφή ή ακαθαρσίες κάπου θα βρουν να τρυπώσουν μολύνοντας έτσι τη στήλη του νερού. Όταν αναφέρομαι στη υγιεινή δεν μιλάω μόνο για τα οργανικά αλλά και στους μύκητες ή βακτήρια ή παράσιτα που μπορούν να αναπτυχθούν από το σάπισμα τροφής ή ακαθαρσιών μέσα στο νερό που δεν έχουν αφαιρεθεί. Προσωπική μου άποψη είναι οτι τα ψάρια αυτο που χρειάζονται είναι καθαρό νερό,υγιεινή διατροφή και καθαρό ενυδρείο. Αν σε ένα ενυδρείο με ψάρια που δεν έχουν καμία επαφή με το βυθό και δεν έχουμε σκοπό να φυτέψουμε τότε ο βυθός είναι για τη δική μας προσωπική οπτική ευχαρίστηση.
|
|||
|
|||
![]()
ΤΕΛΕΙΩΣ αντιαιθητικο και καθολου "βιολογικο" για το ενυδρειο!...Οτι να 'ναι!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω,ισως να εχεις δικιο και να κανω εγω λαθος.ισως παλι ο καθενας ζηταει διαφορετικα πραγματα απτην ασχολια του με το χομπυ.δεν λεω οτι δεν ισχυει αυτο που λες για την καθαριοτητα σε ενα Barebottom,λεω απλα οτι καλο ειναι να ζυγιζουμε τα υπερ και τα κατα του ενος και του αλλου,και μεχρι στιγμης εμενα μου φαινεται οτι οι περισσοτεροι οταν τα ζυγιζουνε μετρανε περισσοτερο αποσο θα επρεπε την ευκολια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σιγουρα σε ενα barebottom δεν περιμενεις τα ετεροτροφα βακτηρια (που ειναι ελαχιστα) να σου κρατησουν κθαρο το ενυδρειο, ειναι κατι που αναλαμβανεις να το κανεις εσυ ο ιδιος. Σε μια καραντινα μαλλον συμφερει να εχεις αυτο τον ελεγχο, αλλα σε ενα ενυδρειο δε μυ αρεσει να ξεφευγουμε τοσο απο τα φυσικα προτυπα που ετσι κι αλλιως αποδεδειγμενα δουλευου, ομως δε νομιζω πως ειναι ετελως λαθος σε καμια περιπτωση
|
||||
|
||||
![]()
Τα bare bottom ενυδρεία είναι μία άλλη προσέγγιση που μας βοηθάει στην καθαριότητα. Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές τα ενυδρεία αναπαραγωγών είναι τελείως γυμνά. Προφανώς και έχει και αυτό τα αρνητικά του. Ας πούμε μπορεί να υπάρχει καθρέπτισμα ή ψάρια που θέλουν να σκάβουν δεν είναι ωραίο να τους στερούμε αυτή τη δυνατότητα. Από τη στιγμή που προσπαθούμε να δημιουργούμε ενυδρεία με μια βιοτοπική προσέγγιση ε καλό είναι να μην το έχουμε έτσι χύμα. Να σου πω την αλήθεια για μένα χάνει πολύ οπτικά το ενυδρείο όταν είναι γυμνό... και τα ψάρια, δεν υπάρχουν ωραίες αντιθέσεις.
Από εκεί και πέρα τα πλακάκια δε μου αρέσουν καθόλου οπτικά (τουλάχιστον αυτά που έχει βάλει αυτός). Επίσης αν δεν τα έχει κολλημένα σωστά και είναι ψιλοχύμα κάνει μεγαλύτερο κακό από αυτό που θέλει να αποφύγει, καθώς όλα τα υπολείμματα των τροφών (που σε αυτά τα ψάρια βρωμίζουν και αρκετά) χώνονται όλα από κάτω. Αν σου αρέσουν πάντως έχεις ένα σωρό πράγματα να σκεφτείς. Πώς θα τα κολλήσεις; Ίσως μόνο με ενυδρειακή σιλικόνη γιατί αλλιώς πρέπει να βρεις ειδικό υλικό με πιστοποίηση πόσιμου νερού. Το ίδιο και για τους αρμούς. Επίσης πολλά πλακάκια μπορούν να είναι επικίνδυνα και κυρίως το γυαλιστερό κομμάτι. Μόλυβδο έχουν, άλλα μέταλλα για το χρώμα, άντε να βρεις πιστοποίηση. Ίσως μόνο τερακότα. Η άποψή μου είναι... μπααααα!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τις συμβουλες σας περι διακοσμησης!! | Geovai | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 15-06-11 09:38 |
αλλαγη διακοσμησης | takis07 | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 6 | 17-04-11 22:44 |
Ερωτηση για υλικά διακοσμησης... | PANORAMIX | Ζωοτόκα | 11 | 10-09-10 00:36 |
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ | Ρέα | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 3 | 11-05-07 15:16 |
ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ | georgetax | Malawi | 10 | 11-01-07 20:18 |