|
|
||||
|
||||
![]()
Το σιγουρο ειναι οτι το χλωριο δεν πρεπει να μπαινει στο ενυδρειο, και για τα ψαρια και για τη βιολογια (ειναι παρεμποδιστικος παραγοντας στη νιτροποιηση).
Αν ειναι μεγαλη η ποσοτητα του χλωριου που θα μπει, αργα ή γρηγορα θα υπαρξουν προβληματα που ισως δεν γινουν κατανοητα οτι προηρθαν απο αυτο. Ωστοσο αν κανεις παλαιωση του νερου, το χλωριο εξατμιζεται σε λιγες ωρες, δλδ αν το αφησεις σε ενα ανοιχτο δοχειο (με μεγαλο στομιο) για 6-12 ωρες και περισσοτερο, εξατμιζεται. Αν υπαρχει και αεροπετρα γινεται ακομα πιο γρηγορα. Για 30% βρυση, εγω δεν θα το εβαζα χωρις αντιχλωριο, αν δεν ειχε εξατμιστει το χλωριο. Καλο ειναι, χωρις λογο να μη βαζεις παραπανω αντιχλωριο. (πχ το prime μπορει και αποτοξικοποιει αμμωνια και μπορει σε ωρα αναγκης να χρησιμοποιηθει μεχρι 5πλη δοση, αλλα δημιουργουνται και αλλες χημικες αντιδρασεις, κυριως με το rerox, που δεν ειναι επιθυμητές χωρις σοβαρο λογο). Μπορεις για ευκολια στη δοσομετρηση, να χρησιμοποιεις σύριγγα (απο φαρμακειο).
|
||||
|
||||
![]()
Αν κάνω λοιπόν παλαίωση του νερού όπως λες δε χρειάζεται καθόλου αντιχλώριο; Πάει δηλαδή το Prime που έχω αγοράσει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν παει.
Ολο και καπου θα χρειαστεις αμεση αποχλωριωση ή μετα απο καμια απολυμανση.
|
||||
|
||||
![]()
Α δηλαδή αν βάζω το αντιχλώριο Prime στο νερό, μπορώ κατευθείαν να το βάζω και στο ενυδρείο;
Νόμιζα ότι θα πρέπει να μείνει μερικές ώρες μέχρι να κάνει "δράση". |
|
||||
|
||||
![]()
Το αντιχλωριο δρα αμεσα.
Δεν αφηνουμε το νερο να προετοιμαστει λογω αντιχλωριου, αλλα γιατι το νερο της αλλαγης ειναι καλο να μενει σε ενα ανοιχτο δοχειο για μερικες ωρες για να εξισορροπουνται τα αερια, ph και να ερχεται η θερμοκρασια του, κοντα σε αυτη του ενυδρειου
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 04-09-12 στις 21:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ωράια, ωστόσο όσον αφορά για το νερό της αντίστροφης όσμωσης δε χρησιμοποιούμε αντιχλώριο σωστά; Γιατί προφανώς δεν υπάρχει χλώριο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα,
Παιδιά αρχίζω λίγο να ανησυχώ καθώς είναι η πρώτη μου φορά που στρώνω ενυδρείο με αμμωνία και γενικότερα που στήνω ενυδρείο. Χθεσινές μετρήσεις που έκανα είναι: Αμμωνία: 7-8ppm, NO2: 0, NO3: 5ppm Στην αρχή έβαζα αρκετή αμμωνία, μέχρι που εμφανίστηκαν τα NO2. Μετά υποτίθεται ότι κάθε 24 ώρες (όπως γράφει στο υπόμνημα) η αμμωνία μηδενίζεται. Ε εμένα ποτέ δεν έχει καν μειωθεί ούτε μια φορά. Μείωσα εγώ την ποσότητα της αμμωνίας αλλά οι μετρήσεις δείχνουν τα ίδια. Και επίσης γιατί μου δείχνει NO3 ενώ δεν υπάρχουν καθόλου NO2; Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος; Ανησυχώ λίγο... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 23-01-12 16:40 |
Βοήθεια στο στήσιμο ενυδρείου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-09-10 17:25 |
Βοήθεια για στήσιμο καινούριου ενυδρείου | Always_Learning | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 30-04-10 16:02 |
Στήσιμο ενυδρείου - Βοήθεια! | Andrews | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 23-01-10 14:10 |
Στήσιμο ενυδρείου γύρω στα 450 lt.βοήθεια | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 57 | 08-05-08 16:03 |