|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να βαλεις ευαισθητους οργανισμους οπως γαριδες καλο ειναι να μπολιασεις κανονικα.
Κι εγω αλλου τα διαβασα αυτα, και ειδα πως ποιανει αλλα δεν εχω δοκιμασει αλλο τροπο
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι θελεις να κανεις 100% αλλαγη νερου?
|
|||
|
|||
![]()
Γιατι αυτο το ενυδρειο το ειχα πολλα χρονια πριν γραφτο σε αυτο το φορουμ και δεν ειχα ιδεα τι σημαινει στρωσιμο φιλτρου!οποτε αυτο το ενυδρειο δεν εχει δεχτει ποτε ελεγχο!αλλα πιστευω οτι μετα απο τοσο καιρο θα εχει στρωσει εστω και με λαθος τροπο!για αυτο θελω να το αλλαξω ολο το νερο!(βασικα θα κρατησω ενα μεγαλο κουβα γιατι αλλιως θα ψωφισουν και τα balloon molly!)
|
|
||||
|
||||
![]()
Η ολικη αλλαγη σε ενα ενυδρειο με ελλειπη συντηρηση μπορει να φερει τραγικα αποτελεσματα.
Η αποτομη αλλαγη παραμετρων, (εκτος θερμοκρασιας, ειναι και το pH Gh redox), ειναι επικινδυνη. Ξεκινα με πολυ μικρες και συχνες αλλαγες, πχ 5%, και καθημερινα ανεβαζε σταδιακα το ποσοστο αλλαγης.
|
|||
|
|||
![]()
παιδια εχω και αλλο προβλημα!τα βοτσαλα που εχω μεσα τα ειχα παρει απο παραλια και μαλλον ειναι ασβεστολιθικα και για αυτο εχω πολυ σκληρο νερο gh >21!(αυτα που θα βαλω ειναι ειδικα)αλλα δεν μπορω να ριξω μερικα απο τα παλια στα καινουργια για να μπολιασω τον βυθο!τι να κανω?
|
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον εγω εχω μπερδευτει ταμαλα!
λοιπον, να κανεις ολικη αλλαγη νερου ενω δε θα αλλαξεις το φιλτρο δεν κερδιζεις τιποτα. Αν φοβασαι για καμια αρρωστια κτλ θα ειναι και μεσα στο φιλτρο σου οποτε και το νεο νερο απο εκει θα περασει. Αν θες να αλλαξεις και διακοσμηση και χαλικια κτλ οτι ψαρια εχεις μεσα βαλτα καπου αλλου μεχρι να ολοκληρωσεις τις αλλαγες. αλλαξε οτι θελεις, κανε τις μετρησεις σου κι αν εισαι οκ τα ξαναβαζεις. οσο για τα βοτσαλα, εαν εχεις στρωμενο φιλτρο δεν κερδιζεις και τιποτα με το να κρατησεις τα παλια για μπολι. Γενικα εχω μπερδευτει με το θεμα σου! Εαν το εξηγησεις καλυτερα ισως δω το φως! |
|
||||
|
||||
![]()
Τι σε μπερδεψε;;;Το διαβασες ολο το θεμα και μπερδευτηκες;
|
|||
|
|||
![]()
κοιταξε εγω το μονο που θελω να αλλαξω ειναι ολα τα βοτσαλα και τα διακοσμιτικα!απλα θεωρησα σωστο να αλλαξω και ενα 80% του νερου!θα κρατησω μονο το φιλτρο και τα δυο ψαρακια μου!απλα μου ειπαν οτι πρεπει να κρατησω μερικα βοτσαλα απο τα παλια για να μπολιααστει ο βυθος(συν το φιλτρο)!αμα αφησω μονο το φιλτρο ειναι καλυτερα?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σπυρο 50 λιτρα ειναι το ενυδρειο.Αν κρατησε δυο κουβαδες απο το νερο του και συμπληρωσει το υπολοιπο με φρεσκο,θα ειναι,σαν να κανει αλλαγη νερου. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιαννης Μ5 : 03-09-12 στις 13:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
γιατι αμα δεν το βαλω εοειδη ειναι ασβεστολιθικο ποτε θα μπορω να βαλω γαριδες?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε κανα 2-3 μηνες.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυπος ευρεσης ποσοστου μιξης νερου ΑΟ και βρυσης για αλλαγη νερου. | delta66 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 04-07-11 12:13 |
ΕΠΕΙΓΟΝ! Διακοπη νερου ενω εχω αφησει το ενυδρειο πανω σε αλλαγη με το 60% του νερου | Superpzarr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 18-02-11 22:44 |
ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 11-12-02 03:52 |