|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η γνωμη μου ειναι να επιλεξεις αναμεσα σε μαλακο και σκληρο νερο και να φτιαξεις αναλογες συνθηκες με τα αναλογα ψαρια, ωστε και εσυ να μην εχεις προβληματα και αυτα, και φυσικα να διαβαζεις πολυ καλα πριν κανεις οποιαδηποτε επιλογη τις απαιτησεις του καθε ψαριου σε μεγαλες βασεις δεδομενων οπως η fishbase.org ή το seriouslyfish.com που ειναι οτι πιο σοβαρο εχουμε σε πληροφορηση Παράθεση:
σωστος
|
|||
|
|||
![]()
Αναφορικά με το θέμα του θηλυκού zebra fish και για μελλοντική αναφορά από συνχομπίστες αν χρειαστεί, έδειξα τις φωτογραφίες σε μια καθηγήτρια βιολόγο, εξπέρ στα συγκεκριμένα ψάρια (θα μου πεις γιατί δεν το έκανα νωρίτερα; γιατί δεν έχω το θάρρος να την ενοχλώ).
Μου απάντησε ότι δυστυχώς αυτά είναι συμφύσεις που προκαλούνται από την αδυναμία (ή την βιολογικά προκαλούμενη "άρνηση") απόθεσης αυγών, η οποία προκαλείται είτε από σημαντική έλλειψη πρωτεϊνών στην τροφή (τουλάχιστον 45%), είτε από σημαντική έλλειψη αρσενικών (προτεινόμενη αναλογία 2f:1m), είτε από έλλειψη triggering με άστατες ή μεγάλες φωτοπεριόδους ή συνεχώς σταθερή θερμοκρασία. Διορθώνεται (εφόσον τα άλλα είδη του ενυδρείου μπορούν να το αντέξουν) με απότομη μείωση της θερμοκρασίας (2-3 βαθμοί σε 1 ημέρα) και με επάνοδό της μετά από 2-3 ημέρες, η οποία προκαλεί τα θηλυκά να αποθέσουν τα αυγά καθώς σηματοδοτεί την φυσική περίοδο έντονης αναπαραγωγής μετά από βροχές. Τέλος μια "σκληρή" μέθοδος αλλά αναγκαία για να σωθεί το ψάρι αν όλα τα άλλα αποτύχουν είναι το stripping, δηλαδή πολύ πολύ ελαφριά πίεση κατά μήκος της κοιλιάς, αλλά φυσικά πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα και αν οι θηλυκές φαίνονται "σκασμένες" από αυγά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στρεσάρεται το ψάρι αλλά τουλάχιστον επιζεί. Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή ήταν ήδη αργά, το ψάρι είτε αν το άφηνα ελεύθερο θα το τρώγανε τα άλλα μόλις το νιώθανε αδύναμο είτε προστατευμένο θα πέθαινε αργά με πολλούς πόνους, οπότε καταλήξαμε σε ευθανασία με κατάψυξη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάνατοι... | macgyver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 37 | 16-02-12 00:59 |
τελευταία ερώτηση, το υπόσχομαι! | maria1983 | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 03-01-10 21:37 |
Θάνατοι.... | guppies_2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 03-03-07 18:16 |
Να' μαι κι εγώ!! Τα τελευταία νέα από το μέτωπο... | Efi | Γλυκό νερό - Γενικά | 39 | 13-04-04 03:50 |
HELP! Περίεργοι θάνατοι P. Ramirezi | Emmanuela | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 20-02-03 16:16 |