|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα κυριως βακτηρια που ζουν στο φιλτρο ειναι αεροβια και οξειδωνουν μονο αμμωνια και νιτρωδη. Για απονιτροποιηση χρειαζονται ειδικες συνθηκες. Ενας τοπος απονιτροποιησης, ειναι τεχνητα με αλλαγες νερου και ζωντανα φυτα γρηγορης αναπτυξης (ή και αλγες - φυτα ειναι κι αυτα).
|
||||
|
||||
![]()
Κατα ποσο ειναι στρωμενο ενυδρειο ειναι αλλο θεμα.
Δεν υπαρχει "αστρωτο" 100% και "στρωμενο" 100% Υπαρχουν και ενδιαμεσα επιπεδα. Στρωμενο λεμε συνηθως ενα ενυδρειο που εχει αρκετη ποσοστητα βιολογια (βαλτηριων) να αποτοξικοποιουν αμμωνια και νιτρωδη. Αυτη η ποσοτητα δεν σημαινει οτι θα ειναι παντα σταθερη ουτε κι αρκετη. Μπορει να μειωθει να αυξηθει να εξφανιστει ανα πασα στιγμη, αναλογα τι "παιζεται" στο ενυδρειο
|
||||
|
||||
![]()
Το pH γιατι σε παρεξενεψε?
Ουτε αυτο ειναι αιωνια σταθερο. Αναλογα τι κανουμε στο ενυδρειο ενδεχεται να αλλαζει (κι αυτο αν γινεται αποτομα και ειναι εκτος οριων ψαριων, ειναι κακο) Ολες οι παραμετροι ειναι μεταβαλομενες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
PH ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΜΕ ΤΥΡΦΗ ΜΙΑΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ=8,1 PH ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ=8,3 Δεν είναι παράξενο....? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βαλε του και μια αεραντλια αν εχεις. Στο βαρελι πως εχεις τοποθετησει την τυρφη, ποσο νερο και ποση τυρφη? Τι φιλτρο?
|
||||
|
||||
![]()
Εγω αντιθετα, οφειλω να πω δυστυχως και σε αυτο το θεμα, οτι τα βακτηρια δεν στρωνουν αυτοματα ενα ενυδρειο, αλλα βοηθανε και διαφωνω οτι δεν κανουν τιποτα και ειναι μονο για ξεματιασμα
Αν τα χρησιμοποιει καποιος σωστα, ειναι μεγαλο βοηθημα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υποτειθεται πως κραταει καποια ρουτινα σταθερη οποτε αν παλια δουλευε και τωρα δε δουλευει και δεν εχει αλλαξει κατι στη διαδικασια επεξεργασιας δε μπορει να φταιει η ποσοτητα ------------------------- Παράθεση:
Αποψεις, αλλα τη στιγμη που εκανα δυο φορες το πειραμα στον κουβα με τα υποτειθεμενα βακτηρια και καθαρη αμμωνια και δε λειτουργησαν για 5 μερες σημαινει πως μαλλον εχω δικιο. Το μπολι θα ειχε εξαφανισει την αμμωνια σε 24 ωρες το πολυ
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 30-08-12 στις 16:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω οτι ειχα να πω περι βακτηριων το ειπα βαση των δικων μου εμπειριων και δεν συνεχιζω την ασκοπη κουβεντα παλι.
Ο καθενας ας κανει τις επιλογες του.
|
||||
|
||||
![]()
κακες μετρησεις λοιπον...
Αμεσα σταδιακες αλλαγες ωστε να πεσουν τα NO3 (αν μπορεις μια καλουτσικη και μετα πολλες και μικρες ανα μερα η μερα παρα μερα ) Σιγα σιγα (με πολυ προσοχη) μετα φτιαξε λιγο το ph σου (προφανως και τις σκληροτητες) Το να προσθεσεις μπουκαλακια με υποτειθεμενα βακτηρια δεν θα κανεις απολυτως τιποτα, (ακομα κι αν υποθεσουμε πως εχουν βακτηρια μεσα ετεροτροφα ειναι, και δε τα χρειαζεσαι. ενα ενυδρειο που τρεχει ενα χρονο εχει απειρη ποσοτητα απο τετοια και το μονο που δε θες ειναι να βαλεις κι αλλα και να προκαλεσεις κι ενα bacterial bloom) αν νομιζεις πως η βιολογια σου δεν επαρκει για καποιο λογο (οχι βεβαια για την απονιτροποιηση, αυτη γινεται με φυτα και με αλλαγες κι οχι με το φιλτρο) βρες μπολι η αστο να παρει το δρομο του, ετσι ι αλλιως πιστευω πως πρεπει να ειναι στρωμενο αλλα αυτο το 0.1 το βλεπεις απο καποια ανωμαλια. Ειχες κανενα θανατο τελευταια? (ακομα και μεγαλο σαλιγκαρι οπως apple snail) που παρεμεινε μεσα στο νερο? (αυτο θα δικαιολογησει και τα νιτρικα) Αν εχει προβλημα η τυρφη σου αλλαξε την, ποια τυρφη εχεις? Μηπως επισεις εχουν μαζευτει πολλα αλατα στο βαρελι με αποτελεσμα να σκληραινει το νερο εκει μεσα? Το νερο βρυσης ποση ωρα περιμενεις να το μετρησεις? (αν το μετρας αμεσως ισως δεν ειναι αξιοπιστη η μετρηση) ΤΥρφη καθε ποτε αλλαζεις?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Λες να μαζεύτηκαν άλατα σε τέτοιο βαρέλι και με τέτοιες συνθήκες?... Το έχω μέσα στο σπίτι και είναι πάντα γεμάτο και τρέχει με φίλτρο και τύρφη... Την αλλάζω κάθε δυο βδομάδες.... |
|
||||
|
||||
![]()
τι να σου πω? Κι εγω αυτη την τυρφη εχω και τη βρισκω αρκετα αποδοτικη.
Να σου πω επισεις την αληθεια ουτε εγω την ξεπλενω και δε σκεφτηκα ποτε να το κανω. Τωρα για τα αλατα μονο εκει μπορει να παει το μυαλο μου, δηλαδη πως το νερο ειναι τοσο θεοσκληρο που δε μπορει να κατεβουν οι σκληροτητες και το ph... Aν δε παρεις μετρηση σκληροτητας δε μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για τιποτα, αλλα δε μπορω να σκεφτω και κατι αλλο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
GH=17 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ψαρια? | nicpapa | Malawi | 5 | 24-01-11 09:54 |
τι ψαρια βυθου ταιριαζουν μαζι με ζωοτοκα ψαρια? | gemen | Ζωοτόκα | 26 | 09-04-10 23:59 |
ψαρια | MEGADOM | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 07-10-09 07:11 |
ΨΑΡΙΑ | MEGADOM | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 21-07-08 13:39 |