|
|
||||
|
||||
![]()
1. σε οποια θεση περναει λιγοτερος κοσμος συνεχως απο κοντα με θορυβο αποτομες κινησεις κλπ. Μια αλλη περαμετρος ειναι να μην χτυπαει απευθειας ηλιακο φως και να μην ειναι σε σημειο που μπορει να αλλαξει αποτομο η θερμοκρασια (για μικρα ενυδρεια που μπορουν να επηρεαστουν πιο ευκολα πχ απο ενα καλοριφερ που ειναι κολλητα ή ενα airco - στα μεγαλα πανω απο 250-300 λιτρα δεν θα υπαρχει προβλημα, οικονομια θερμανσης θα γινεται).
2. Αναλογα το μεγεθος. μεχρι 200 λιτρα ενυδρειο εχω μετακινησει μαζι με τη βαση τσουλητά. Μετα θελει αδειασμα μεχρι ενα σημειο για να ελαφρυνει. 3. Αν ειναι μακρυα οπως στη Χ2 θεση δεν θα υπαρχει σοβαρο προβλημα, Τα μπασα ενα προσεχεις πιο πολυ. Αν παιζουν πολυ τα φωτα, μπορεις να το σκεπαζεις αν θελεις. Ειναι και θεμα ψαριων και στησιματος ενυδρειου κλπ. Αλλα μπορει να μην εχουν προβλημα και να βρισκουν ησυχια κι αλλα οχι. 4, Το καλοκαιρι θα εχεις δυνατα ανεμιστηρια (με controller stc-1000) Και το χειμωνα θερμανση στους 18 (αναλογα θα παρατηρησεις ποσο ανεβαινει με το καλοριφερ). Αν δεν ειχες σκαμπανεβασματα δεν θα σε ενοιαζε οσο και να κατεβει. Συνηθως δεν ανεβαινει ουτε κατεβαινει, οσο του χωρου η θερμοκρασια. Θα κοιταζεις να ανεβαινει μεχρι 1-2C μεσα στη διαρκεια της ημερας οταν αναβει καλοριφερ. Μπορεις να ασφαλεια να εχεις και τα ανεμιστηρια για ασφαλεια. Αναπληρωση εξατμισης το καλοκαιρι θα χρειαζεσαι αρκετη (ανωτατη θερμικρασια μεχρι 25C ιδανικα)
|
|||
|
|||
![]()
Και στις 2 θεσεις που προτεινω, ειναι περασμα. Δεν το χτυπαει μεν απευθειας ο ηλιος, αλλα θελοντας και μη, απο κει θα περνω συνεχεια.
Η μετακινηση παλι, μαλλον φανταζει δυσκολη, γιατι εμενα το πατωμα ειναι με πλακακια και εχουν αναμεσα τους αυλακωσεις, δεν ξερω κατα ποσο γινεται να τσουλησει. Με το φως μπορω ας πουμε να βαζω ενα καλλυμα, αλλα με τον ηχο; Μπασα δεν εχω ιδιαιτερα, δεν εχω subwoofer, αλλα οκ τα ηχεια ειναι σχετικα μεγαλα και δεν θα θελα να μην μπορω εστω και μια φορα την εβδομαδα, να βλεπω ταινια με λιγο δυνατο ηχο, μουσικη αν βαλω σπανια ακουω δυνατα. Θερμανση με καλοριφερ, την εχω κοψει, εδω και χρονια και ειδικα φετος δεν προβλεπεται με τπτ. Την βγαζω ή με το air ή με αεροθερμα στα αλλα δωματια. Γι αυτο και λεω οτι αν λειπω απο το σπιτι, και η θερμοκρασια πεσει π.χ. στους 16 βαθμους, και θελησω να αναψω το air, αναγκαστικα θα πρεπει να εχω ανεμιστηρακια, για να κρατησουν την μεταβολη στα πλαισια του 1-2 βαθμων. Χμμμ... απο οτι καταλαβαινω ενυδρειο σε δωματιο που μενουμε, δεν μπαινει. Θελει...ειδικες συνθηκες και ειλικρινα απορω γιατι τα χρυσοψαρα τα λεμε pet... Κριμα και ειχα κανει σκεψεις για το τι να παρω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα.
Και εγω με πλακακι ειμαι και μεταφερεται μεχρι 200. Μπορεις και το σηκωνεις ελαφρα αν θελεις να αποφυγεις το αυλακι. Σκεφτεσαι αν δεν κατσει στη μια μερια να το μεταφερεις στην αλλη? Γινεται. Εδω κανουμε μετακομιση και δεν μπορει να μεταφερθει λιγα μετρα? Και τα υπολοιπα φως ηχος κλπ δεν ειναι τραγικα. Σε νορμαλ συνθηκες ολα ειναι ΟΚ Δεν τρομαζουν ολα τα ψαρια. Συνηθιζουν κιολας. Και ηχο και κινηση Μη τρελαίνεσαι. Βαλτο στη Χ2. Για ολα υπαρχουν λυσεις. Μονο στην κρεββατοκαμαρα δεν θα εβαζα ενυδρειο
|
|||
|
|||
![]()
Τσουλητα παντως δεν παιζει νομιζω να γινεται. Ενταξει δεν θα κανω και συνεχεια μετακινησεις, αλλα λεμε μια φορα αν θελησω, αυτο καταρχην δεν θα σηκωνεται, αν μιλαμε για 100-200 κιλα βαρος.
Οι θεσεις χ1-χ2 μην φανταστεις οτι εχουν καμια τρελη αποσταση, απλα το σχεδιο μου βγηκε λιγο....μεγαλο. Θα προτιμουσα την χ1 για καλυτερη θεαση. Το φως ομως και ο ηχος, αυτα λιγο με...τρομαζουν. Γιατι αν ειναι να στρεσσαρονται καθε φορα, που ανοιγω το φως (αναμεσα στις θεσεις χ1 και χ2, υπαρχει στο ταβανι λαμπα, που αυτη αναβω πιο συχνα) ή που βαζω καμια ταινια, τοτε...χαιρετισματα. Θελω σε αυτο πανω, να ειμαστε σιγουροι για να μην...κλαιω μετα ![]() Θερμοκρασια το χειμωνα, περιπου ποσο ειναι ανεκτη; Συμφωνεις στην γνωμη μου οτι δεν ειναι pet, οπως συχνα χαρακτηριζονται; |
|
||||
|
||||
![]()
Εχουμε ακριβως την ιδια διαταξη στο σαλονι εγω το εχω βαλει στην χ2 θεση γιατι αν το ειχα στην χ1 δε νομιζω οτι θα εβλεπα την ταινια το πιο πιθανο ειναι οτι θα χαζευα το ενυδρειο σκεψου οτι βγαινω στο μπαλκονι και παλι το ενυδρειο χαζευω
![]() Οσο για την θερμοκρασια παιρνεις ενα θερμοστατη και ηρεμησες χωρις κανενα αγχος για την θερμοκρασια καλη αρχη ξανα! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Το ηχειο ομως εχει μια κλιση και κοιταζει κκαπως λοξα... Ισως να μου την αποσπα στην αρχη μεχρι να το συνηθισω... ------------------------- Παράθεση:
Προσωπικα κατοικιδιο, θεωρω ενα ζωο, που μπορει να ζησει κοντα στον ανθρωπο, σε συνθηκες παρομοιες με αυτες που ζει ο ανθρωπος. Π.χ. σκυλος,γατα κλπ. Τα ψαρια τωρα, θελουν ειδικες συνθηκες που δεν εχουν καμια σχεση με κατ (οικια) Ερχομαι και στο ...προκειμενο τωρα: Μου χει μεινεi ενα comet, αν δεν κανω λαθος. Θελω να το κρατησω και ισως να του παρω και μια παρεα. Πιθανων στο μελλον να κοιταξω και σε fancy, παντα αναφερομαι σε πληθος 2 ατομων. Σκεφτομαι να παρω ενα ενυδρειο και μια βαση. Ξερω οτι θα μου πειτε απο 180 λιτρα και πανω, αλλα επειδη το κοστος ανεβαινει πολυ, τοσο στην αγορα οσο και γενικα στην λειτουργια του, σκεφτομαι 2 εναλλακτικες προτασεις: 1) http://www.petsupermarket.gr/4070/%C...%86%CE%AD.html μαζι με την βαση του 2)http://www.petsupermarket.gr/4009/%C...5cm-126lt.html μαζι με την βαση του και αυτο: http://www.petsupermarket.gr/5797/%C...%82-200lt.html Ακουω γνωμες και ισως αλλες προτασεις ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lionor : 28-08-12 στις 12:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το θεμα ειναι οτι καποια χρυσοψαρα εχουν αναπαραχθει σε ενυδρεια για ενυδρεια καιι δεν τους απει τοσο η πολυ χαμηλη θερμοκρασια των λιμνων (μεχρι και κατω απο 5C), αν και οταν εχει βαθος μια λιμνη δεν παγωνει χαμηλα στο βυθο και βρισκουν σημεια να σταθουν. Συν οτι πεφτουν σε ναρκη, και κατω απο 10C σταματανε και το φαγητο. Τα fancy ειδη ειναι για πιο ψηλες θερμοκρασιες, πχ 15-20C ειναι OK το χειμωνα (αν και πολλα τα εχουν βαλει και ζουνε και σε λιμνες) Ααα ΟΚ αν το θετεις ετσι, ναι δεν ειναι κατοικιδια απο τη στιγμη πυ ζουν μεσα σε νερο. Εγω αναφερθηκα στο ποσο πολυ εξημερωνονται και ζουν φιλικα με τον ανθρωπο. Πρεπει να σκεφτεις δυο πραγματα με το comet. Γινεται μεγαλο και κολυμπαει γρηγορα σε σχεση με τα κοντροχοντρα fancy και θα υπαρξει θεμα στο ταισμα. Επισης το μηκος τους προυποθετει και μεγαλυτερες απαιτησεις σε μηκος στο ενυδρειο. 80 εκ ειναι ΟΚ για fancy (πχ veiltail, funtail, ryukin , oranda κλπ) αλλα για τα comet, commnon και shubunkin, ενα ενυδρειο πανω απο 120 εκ ειναι καλο. ------------------------- Στα ενυδρεια που εχεις βαλει, οι τιμες ειναι χωρις τη βαση νομιζω (εχει ξεχωριστες τιμες για τις βασεις)
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 28-08-12 στις 17:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=lionor;686874]Δεν καταλαβα... Το φως στο σαλονι το χεις ανοιχτο γιατι καθεσαι εκει ή για αυτα;
------------------------- Θα σου εξηγησω τα φωτα στο ενυδρειο μου κλεινουν γυρω στις 11 αλλα μεχρι να πεσω για υπνο μπορει καλη ωρα οπως τωρα να ειμαι στο αλλο δωματιο που εχω το pc παρολο που δεν ειναι κανεις στο σαλονι το φως του σαλονιου δεν το κλεινω γιατι μπορει σε καμμια ωρα να ξαναπαω εκει. Οποτε αν το εκλεινα θα επικρατουσε σκοταδι θα χαλαρωναν πληρως τα ψαρια θα το ανοιγα ξαφνικα μετα απο καμμια ωρα και θα φρικαραν τα ψαρακια, σκεψου απλα σαν παραδειγμα να κοιμασαι βραδυ να εχεις χαλαρωσει και ξαφνικα να ανοιξει ενας ενα φακο μπροστα στα ματια σου, θα την ακουσεις δε θα την ακουσεις? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eγώ θα έλεγα την χ2 γιατι πρωτον η χ1 ειναι διπλα στο ηχειο και δευτερον μπορει να εχει καλυτερη θεαση αλλά οταν θα βλέπεις τηλεοραση ή ταινια και εχεις αναμενα τα φωτα του ενυδρειου θα σου αποσπάει την προσοχή.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Διαφωνω. Εγω απο τα ψαρια που εχω διατηρησει, τα χρυσοψαρα και ο μονομαχος ηταν τα πιο ανετα με τον ανθρωπο, και κατ'εξαιρεση ενα θηλυκο ραμιρεζι, μεχρι που ερχοταν και εμπαινε στη χουφτα μου και το μετεφερα στη γεννηστρα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Kαινουργιο ενυδρειο 100 λιτρων-στησιμο-αποριες | goldfish | Χρυσόψαρα | 4 | 13-01-12 19:41 |
Αποριες αρχαριου για 80lt κοινωνικο ενυδρειο.. | aivas80 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 24-12-11 00:59 |
νεο ενυδρειο 60 λιτρων , πολλες αποριες !!!! | PANOSLUCKY3 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 25-09-11 10:54 |
Αποριες για DIY ενυδρειο.. | Raven | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 20-07-07 23:12 |
Το ενυδρειο μου πλεον ειναι φυτεμενο και αρχισαν οι αποριες! | mikenuke | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 21-09-03 23:24 |