|
|
|||
|
|||
![]()
Τα περιττώματα του είναι φυσιολογικά και καφετιά και τα μάτια του όπως και την πρωτη μέρα που το γνωρίσαμε. Πέρα απ τα λέπια, που είναι ελαφρά ανοιχτά (μόνο με δυνατά γυαλιά μπορείς να το δεις αυτό), δεν έχει κανένα άλλο εμφανές σημάδι ασθένειας. Βράγχια κανονικά (ζωντανό κόκκινο), κολύμπι φυσιολογικό, χρώμα το ίδιο (είναι μάλλον salt & pepper, με περισσότερο salt (σχεδόν κάτασπρο δηλαδή) παρά pepper, οπότε θα φαινόταν έυκολα αν υπήρχε τραυματισμός ή άλλο σημάδι. Τώρα που την παρατήρησα απο πολύ κοντά, ειδα στην άκρη της φουσκωμένης της κοιλίτσας να έχει ένα μικρό εξογκωματάκι, ακριβώς σα να ετοιμάζεται ν αφήσει το πρώτο ψαράκι της, αλλά να μην μπορεί. προσπαθώ για φωτό.
--------------- Λεπτομέρεια: εδω και 15 μέρες έχουμε σ όλο το ενυδρείο διάλυμα τυροκομικού αλατιού 0,1%, λόγω προηγούμενου fin-rot στα γκαπάκια που ζουν εκεί επίσης. Μήπως αυτό εξηγεί τα ανοιχτά λέπια ή λέω άσχετα? |
|
||||
|
||||
![]()
Σου μοιζει με αυτο?
http://www.flippersandfins.net/dropsy.htm Γιατι περα απο τη νωχελικοτητα, που συμβαινει σε ολες σχεδον τις ασθενειες, το πρηξιμο και τα ανοιχτα λεπια, ειναι τα κυρια (και σε προχωρημενο σταδιο) συμπτωματα του drospy (ή υδρωπικιας). Βαλε μια φωτο να δουμε το ψαρακι αν μπορεις. Και αυτο με τα κατακοκκινα βραγχια που λες μου φαινεται καπως.
|
|||
|
|||
![]()
Όχι, δεν μοιάζει καθόλου έτσι, οταν λέω ανοιχτά λέπια δεν εννοώ τόσο πολύ, εννοώ απεοροελάχστα, ίσα που διακρίνεται και βέβαια δεν ειναι πρισμένα τα μάτια της καν. Για τα βρ΄γχια εννοώ πως δεν είναι σκούρα καφέ και δεν εχουν αλλοίωση χρωματική, αλλά ειναι όπως σ όλα τα ψαράκια. Προσπαθούμε ακόμα για φωτό...
|
|
|||
|
|||
![]()
δεν ειναι καθαρές, το ξερω...αλλά ειναι οτι καλυτερο καταφέραμε
Στις φωτό με ψαρια με dropsy που βλέπω στο google μου επιβεβαιώνεται πως δεν πρόκειται γιαυτό: όλα τα άρρωστα ψαράκια ειναι πρισμένα μόνο στην κοιλιά, ενώ στην δικιά μου το πρίξημο ξεκινάει απο κεφάκι μεχρι κοιλιά ακριβώς όπως δείχνουν τα έγκυα. Το θέμα είναι γιατί δυσκολέυεται τόσο να γεννήσει... ενα άλλο ενδιαφέρον είναι πως κατά διαστήματα, όταν βολτάρει (πάντα ψηλά όμως), μαζεύονται όλα τ άλλα ψαράκια απο κάτω της ... |
|
||||
|
||||
![]()
αν αυτη η θολουρα που βλεπω στην τριτη φωτο ειναι τα λεπια της μου μοιαζει για dropsy αλλα δεν ειναι πολυ καθαρη οποτε μπορει να κανω λαθος. Καλυτερα απομονωση.
Ειναι αρρωστια που ελαχιστοι εχουν καταφερει να την αντιμετωπισουν (δεν ειμαι ενας απο αυτους) και συνηθως το ψαρι ειναι καταδικασμενο. (στο 99% των περιπτωσεων) Η γνωμη μου, καλυτερα απομονωσε το και ταισε με αρακα μπας και κανουμε λαθος βγαλε αν μπορεις καλυτερες φωτος απο πανω, απο το πλαι δε μπορει να καταλαβει κανεις απο μια θολη φωτογραφια
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ και εγώ, απομόνωσέ τη καλύτερα, για να αποφύγεις τα χειρότερα και ας ελπίσουμε ότι δεν είναι dropsy. Έτσι και αλλιώς, ακόμα και λόγω γέννας να είναι, θα επιβιώσει έτσι περισσότερος γόνος.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ηταν dropsy τελικα... Το απομονώσαμε αλλά μεσ στις επόμενες ώρες τα λέπια άνοιξαν κι άλλο, όπως στις φωτό, στο 6ωρο παρέδωσε...
![]() Μεταχρονολογημένα διάβασα πως το αλάτι το κανει χειρότερο (κι εμείς είχαμε ήδη αλάτι στο ενυδρείο, το ίδιο και στην καραντίνα, οπότε αυτό εξηγεί μάλλον γιατί χειροτερεψε το ψαράκι ετσι γρηγορα) |
|
||||
|
||||
![]()
Κριμα το ψαρακι...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για ετοιμόγεννο platy | lenia | Ζωοτόκα | 10 | 07-10-10 11:40 |
άρρωστο platy | ipertatos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 16-09-10 16:34 |
Είναι άρρωστο? | Minakki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 20-03-10 22:09 |
άρρωστο gurami? | ononos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 20-09-06 17:27 |
Ετοιμόγεννο Guppy | stav99 | Ζωοτόκα | 6 | 21-04-03 21:11 |