Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #7  
Παλιά 31-01-05, 20:44
Konstantinos Ο χρήστης Konstantinos δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 31-01-2005
Μηνύματα: 21
Προεπιλογή

Καταλαβαίνω ότι η διάγνωση και η χορήγηση θεραπειών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μία ανεπαίσθητη αλλαγή της συμπεριφοράς μπορεί να είναι ενδεικτική για την εμφάνιση προβλήματος υγείας. Ψάρια που ασφυκτιούν για αέρα στην επιφάνεια του νερού αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη πως η κίνηση της επιφάνειας είναι πλημμελής, λόγω των μπλοκαρισμένων μηχανικών μέσων. Χρειάζεται σχολαστικός έλεγχος του ψαριού ώστε κανείς να αποκλείσει κάποια ενδεχόμενα ή να αναγνωρίσει συμπτώματα ή και κοινές ασθένειες ακόμη. Πιστεύω όμως ότι μαζεμένα πτερύγια, κάθισμα στον πυθμένα, σύγχυση, νευρικές κινήσεις, ανορεξία και κάθε είδους κηλίδες ή πρηξίματα αποτελούν πεντακάθαρα δείγματα ασθένειας. Ακόμη οι περισσότερες θεραπείες απαιτούν δυνατό αερισμό του περιβάλλοντος νερού, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των αγωγών. Κάποιες φορές, ασχέτως πόσο πολύ προσπαθεί κανείς, τα ψάρια δεν φαίνονται να αντιδρούν διόλου στα κανονικά επίπεδα συγκεντρώσεων κάποιου ενεργού φαρμακευτικού συστατικού. Εάν το πρόβλημα σ’ αυτήν την περίπτωση δεν απειλεί τη ζωή τους, καλό είναι να περιμένει κανείς ή να επαναλάβει την αγωγή. Παρ’ όλα αυτά, εάν υφίσταται κάποιο σοβαρό πρόβλημα, δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

Οι μερικές αλλαγές του νερού είναι νομίζω σημαντικός παράγοντας για την ευζωία του κάθε ενυδρείου. Μία μερική αλλαγή νερού της τάξεως του είκοσι τοις εκατό (20%) εβδομαδιαίως είναι εντελώς απαραίτητη. Προσθέτω κάποιο conditioner που κάνει αποχλωρίωση του νερού μετά από κάθε μερική αλλαγή νερού, και οποιουδήποτε άλλου υλικού είναι απαραίτητο.

Ελέγχω τακτικά, ώστε να είμαι βέβαιος για την καλή και σωστή λειτουργία της φίλτρανσης των συστημάτων μου. Καθαρίζω τα μηχανικά μέσα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και ακόμη καλύτερα, κάθε φορά που διαπιστώνω μείωση της κυκλοφορίας του νερού, προσθέτοντας τα χρήσιμα αζωτοαντιδρώντα βακτηρίδια . Ο απαιτούμενος χρόνος για τα αζωτοαντιδρώντα βακτηρίδια για να εγκατασταθούν και να πολλαπλασιαστούν σε ικανούς πληθυσμούς και μπορεί να «πάρει» και έναν ολόκληρο μήνα εάν τα χρήσιμα βακτηρίδια δεν προστεθούν από εξωγενείς παράγοντες, από εμάς τους ίδιους δηλαδή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, έως ότου το φορτίο του βιολογικού υποστρώματος του συστήματος σταθεροποιηθεί. Η αμμωνία παράγεται από τα απεκκρίματα των ζώων, αλλά και της σηπόμενης τροφής που δεν καταναλώθηκε. Βακτηρίδια που αλληλεπιδρούν μετατρέπουν την, υψηλής τοξικότητας αμμωνία, στα λιγότερα τοξικά νιτρώδη ιόντα και, εν συνεχεία, στα σχετικά ακόμη λιγότερο τοξικά νιτρικά άλατα.

Ένα σημείο που χρήζει επίσης ιδιαίτερης προσοχής είναι τα ταΐσματα. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υπερβάλει κανείς. Ένα τέτοιο σφάλμα μπορεί άνετα να σκοτώσει τα ήδη ασθενή ζώα, με μεγαλύτερη ευκολία από ότι θα τα θανάτωνε το παθογόνο που τα προσέβαλε, ή η θεραπευτική αγωγή που χρησιμοποιείται.


Μάλλον όμως ταίζω υπερβολικά με αποτέλεσμα το φίλτρο να μπουκώνει και να το καθαρίζω πάρα πολύ συχνά. Η σχολαστικοτητα μου καταστρεφει το βιολογικο που προσπαθει να αναπτυχθει στο φιλτρο.
Το φιλτρο εκτος απο μηχανικο καθαρισμο πρεπει να κανει και βιολογικο. Αυτό όμως πώς γίνεται,ειλικρινά δεν ξέρω. Αν δεν ταίσω καθόλου για 2-3 μέρες είναι εντάξει ? τα χρυσόψαρα είναι εξαιρετικά λαίμααγα.Το φίλτρο δεν έχει μεσα και μπλε σφουγγαρι εκτος απο υαλοβαμβακα και ενεργό άνθρακα. Θα ζήσουν τα ψαράκια μου τελικά ή να τα κλαίω ? Τα δύο είναι περίπου 4,5 εκατοστά και τα άλλα τρία είναι περίπου 2,5 εκοτοστά. Έχω και έννέα γλυφτάκια(τα 2 είνα σαλυγκάρια).
__________________
Τις τελευταίες μέρες τα χρυσόψαρά μου παρουσιάζουν μια άκρως περίεργη συμπεριφορά. Είτε παραμένουν ακίνητα σχεδόν, αρκετή ώρα στον βυθό του ενυδρείου, είτε με μια κλίση του σώματος προς την επιφάνεια του νερού. Ξαφνικά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, δείχνουν σαν να τρελαίνονται πότε-πότε, και επιδεικνύουν σημαντική κινητικότητα, λες και τα χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, και μετά πάλι, ξανά αδράνεια όπως πριν. Συμπτώματα:μαζεμένα πτερύγια, κάθισμα στον πυθμένα, σύγχυση, νευρικές κινήσεις, ανορεξία . Ανησυχώ ιδιαίτερα.. Μπορείτε σας παρακαλώ πολύ να με συμβουλέψετε και να με βοηθήσετε ;
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νωχελικό&μαζεμένα τα πτερύγια&αδυναμία. bouldoza Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες 17 20-08-10 12:50
Μαζεμένα πτερύγια και αδυναμία bouldoza Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες 9 27-05-10 00:15
μαζεμένα πτερύγια... domenico Ζωοτόκα 9 17-12-08 09:10
Aνορεξία σε Οσκαρ nikman ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής 9 30-09-06 10:40
Ανορεξία nigeron Δίσκοι 13 27-09-05 10:05

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:33.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,14631 seconds with 13 queries