|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ασχετο βεβαια αλλα καλο το τσιλερ για την ψυξη του επεξεργαστη, αλλα αν μπορεις να βρεις η να φτιαξεις ενα καλο cpu block απο χαλκο (εχω φτιαξει ενα σε μηχανουργειο παλιοτερα ... στην τεταρτη προσπαθεια δεν εχανε) και τροφοδοτησεις κατ ευθειαν με φρεον με ενα μικρο συμπιεστη (εχει ενα μαγαζι στη θηβων κατι μικρους 60-75w) πεφτεις κατω απο -30 με τα παντα στην τσιτα για benchmark.
Απαραιτητες προυποθεσεις βεβαια ενας φιλος μηχανολογος η ψυκτικος που να γνωριζει πολυ καλα τη θεωρια για να υπολογιστουν τα μηκη των σωληνωσεων και ο χωρος εκτονωσης, και γνωση πολυ καλων κολλησεων φυσικα. Δε θυμαμαι ποιος επεξεργαστης ηταν (εποχη διπυρηνων) απο 2.2 τον εφτασα 4.7 και ολα να δουλευουν στην εντελεια χωρις (πολλα) κρασαρισματα |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που λες ειναι το phaser. Απλα χρησιμοποιουν μεχρι και rotary συμπιεστες χωρις πιστονι δηλαδη 1 ιππου (700w). Δεν πηγα σε αυτην την λυση γιατι ειναι πολυ μεγαλυτερο το κοστος για το μπλοκ και γενικα ολη η κατασκευη θελει συνεχη παρακολουθηση. Οι μονωσεις με νεοπρενιο πρεπει ναναι ΤΕΛΕΙΕΣ αλλιως κλαφτααααα. Οχι οτι δεν εχω καψει καρτα γραφικων απο υγρασια αλλα τεσπα.
![]() ![]() Φυγαμε τελειως offtopic hahaha. |
|
||||
|
||||
![]()
οντως ξεφυγαμε λιγο αλλα εκει πηγε το θεμα μονο του...
Phaser με 75 W συμπιεστη και υδροψυκτη αποσυμπιεση με κατι γαιδουροψυκρες οπως σου ειπα κατεβασα -30 και πιο κατω. Η μελλετη εγινε μεχρι ενος σημειου απο εμενα (απο διαφορους τυπους και τα σχετικα που βρηκα στο ιντερνετ) αλλα η σοβαρη ολοκληρωση της εγινε απο φιλο μηχανικο ο οποιος κανει ψυκτικες μελετες για new buildings. Το cpu block το κατασκευασε ο καλυτερος μηχανουργος που εχω συναντησει στη ζωη μου (Ρωσος ειναι, λεγεται Ανατολ κι εχει δικο του μηχανουργειο τωρα κοντα στη λευκα στον Πειραια) ο οποιος καποτε με γλυτωσε απο μια πολυ χοντρη αναποδια (με οδηγιες μου ειχε καταστραφει κατι μηχανολογικο... που απλα δε θα επρεπε να χαλασει, και ο ανθρωπος εκατσε ενα μερονυχτο και εφτιαξε τελικα ενα ιδιο) απο τοτε λεω πως ο ανθρωπος ειναι πραγματικα καλλιτεχνης του μεταλλου. Με αζωτα και κανιστρα παντως δεν εμπλεξα γιατι αυτο ειναι μονο για ρεκορ κι οχι για συνεχη λειτουργια |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος!! Ακριβη ασχολια-χομπυ παντως, απειρως πιο ανουσια απτα ενυδρειακα. Γιαυτο και την αφησα. Ειχε το χαβαλε της παντως.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω το ψιλοπαρατησα, εχω αρκετα αλλα χομπυ για να ασχολουμαι...
και οντως ισως δεν εχει πολυ μεγαλο νοημα εκτος αν πας για πρωταθλητισμο (οποτε τα σκας πολυυυυ χοντρα) αλλα την υδροψυξη μου την εχω... (σαν αυτη που δειχνεις στη φωτο αλλα με 6 ανεμιστηρακια) |
|
||||
|
||||
![]()
μεχρι εκει καλα ειναι. Οτι πρεπει θαλεγα.
![]() (πλεον οι επεξεργαστες δεν καινε και τα watt των παλιων. εμενα ηταν rated 110w μονο ο επεξεργαστης....με το overclock αστα.) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mod-προς αποφυγη παρεξηγησεων | Πάνος | Greek Aquarist's Boards | 66 | 07-05-10 17:26 |
Ανεμιστηρακια για ψυξη ενυδρειου με χρυσοψαρα | Ηλίας | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 15-04-09 15:05 |
σχεση αλατοτητος-εξατμισης.... | klaz | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 2 | 21-08-07 17:26 |
επιλογη ψυγειου | Πανικος Σωτηριου | Έλεγχος θερμοκρασίας | 8 | 18-04-06 19:52 |