|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς Nick, αν και φαίνονται καλύτερα κι απο άποψη υλικών δε σε περιορίζουν, δε μας παίρνει ακόμα, ίσως στο μέλλον προσθέσουμε και εξωτερικό.
Για συγκάτοικους ακόμα είμαι στο στάδιο έρευνας κι ενημέρωσης, θ αργήσουν να μπουν αλλά θα θελα να ψαχτούμε με προτάσεις αρκετά πριν αποφασίσουμε, γιαυτό ρωτάω. Σκεφτόμουν για corry panda ή/και cherry barbs. Kai ta hasemania-nana δείχνουν όμορφα επίσης, καθώς και τα γοητευτικότατα mikrogeophagus ramirezi...τελικά είναι πολλά με ίδιες παραμέτρους και πανέμορφα, γιαυτό μαζεύω γνωμες ![]() Για ξύλα, εκτός απ τα κατάλληλα, τι άλλα ντόπια ξυλα μπορεί να κάνουν, ξερουμε? (πχ διαβάζω για αμπέλι, υπάρχουν κι άλλα? πχ πλάτανος, καρυδιά, μυγδαλιά,κ.α. γνωρίζεις αν θα μπορούσαν να μπουν? Παιδιά σορυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά όσο κι αν διαβάζω καθημερινά για όλα αυτά δεν καταφέρνω να καταλήξω και συχνά μπερδέυομαι περισσότερο, ειναι απίστευτα μεγάλος όγκος πληροφορίας. Πχ σήμερα βρήκα για τον λατερίτη ως υπόστρωμα, τοχ χρειάζονται τα "ευκολα" φυτά χαμηλού φωτισμού? υπόστρωμα γενικά? ------------------ Α! κι η απορία μου επίσης είναι που θα βρω τα ψάρια αυτά, αν και όταν. Γιατί να τα παραγγέιλω εδώ στη Σύρο δεν το κρίνω σοφό, οπότε θα πρεπει να ρθω Αθήνα και να τα ταξιδέψω ![]() |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
ψαρακια βυθου νομιζω ειναι ιδανικοτεροι συγκατοικοι, απλα θα δεις να ταιριαζουν στα λιτρα σου. Σαλιγκαρια (ολων των ειδων, και λαθρεπιβατες φυσικα) τα θεωρω απαραιτητα για ενα υγειες ενυδρειο (ειδικα για υγειη βυθο). Οι γαριδουλες ΙΣΩΣ ειναι δικοπο μαχαιρι κι εξαρταται αποκλειστικα απο το χαρακτηρα του μονομαχου. Παράθεση:
Για αμπελι εχω ακουσει κι εγω αλλα γενικα ξυλα προτιμαω να αγοραζω απο ενυδριακα, με προσωπικη προτιμηση στο mopani. Παράθεση:
![]() Με υποστρωματα μη μπλεξεις, ουτε οι extreme μποσταναδες δε βαζουν αφου πιο πολυ κακο κανουν παρα καλο. Εξαιρεση ειναι καποια υλικα που χρησιμοποιουνται ως κανονικος βυθος (fluritte νομιζω λεγεται ενα που θεωρειται πολυ καλο) αλλα ολα αυτα ειναι για ανθρωπους που συντηρουν πολυ δυσκολα φυτεμενα, και παλι δεν ειναι παννακεια. Οσο μενεις στα ευκολα φυτα δε χρειαζεσαι απολυτως τιποτα. Αν πας στην επομενη κατηγορια των μετριων παλι ενα λιπασματακι γενικης χρησης ειναι αρκετο. Τα υπολοιπα ειναι για φυτεμενα high end υψηλων απαιτησεων. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τα cherry barbs σε προηγούμενο post ο Σπύρος (delta) μου είχε πει ότι είναι fin nippers και εμπιστεύομαι τη γνώμη του, οπότε καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις, είναι και ήδη ταλαιπωρημένος ο μονομάχος..
Σαλιγκάρια σίγουρα, και τα apple μια χαρά είναι, και τα zebra, ακόμα και λαθρεπιβάτες. Από βυθόψαρα καλύτερα να αποφύγεις ancistrous λόγω περιορισμένου χώρου και μεγάλου τελικού τους μεγέθους (ανάλογα με το είδος, ελάχιστο 10 cm). Για γαρίδες μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις (με σβηστά φώτα και ταϊσμένο μονομάχο), με την πιθανότητα όμως πάντα να τις δει για φαγητό. Τα cory είναι κοπαδόψαρα και αισθάνονται καλύτερα από 6 και πάνω. Τα φυτάκια που αναφέρεις δε χρειάζονται υπόστρωμα (έτσι κ αλλιώς μετά από 1 χρόνο χάνει τις ιδιότητές του) οπότε ένα λιπασματάκι γενικής χρήσεως, ίσως και καμιά ταμπλέτα βυθού αν προσθέσεις φυτά με περισσότερες απαιτήσεις. Ψαράκια μπορείς να παραγγείλεις από pet shop που κάνουν αποστολές (αρκετά αναφέρονται στο φόρουμ) με εγγύηση όμως ότι θα φτάσουν ζωντανά. Μη φοβάσαι το ταξίδι τους, αν γίνει σωστά το πακετάρισμα θα φτάσουν λίγο ταλαιπωρημένα αλλά μια χαρά. |
|
||||
|
||||
![]()
Ψαχνοντας το λιγο βλεπω πως πολλοι λενε οτι τα cherry barbs μπορει να γινουν fin nippers οταν δεν ειναι σε κοπαδι τουλαχιστο 5 ατομων...
Βεβαια οταν υπαρχουν εστω και υποψιες δεν ειναι και τοσο εξυπνο να τα βαλουμε με ψαρακι με τετοια ουρα |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω για το εξωτερικο που σου προτεινουν. Δες αυτο και αν εχεις χωρο παρτο. Μου φαινεται καλο!
![]() http://www.petcumulus.com/index.asp?...duct&pid=2657# |
|
|||
|
|||
![]()
Νick & Shadow ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις, με καλύψατε μια χαρά
![]() Faster80, είναι μικρό μάλλον για τα λίτρα μου, σ ευχαριστώ όμως. ----------------- Το νέο ενυδρείο εχει αμπαλαριστεί κι αύριο ξεκινάει και μας έρχεται, αν δε χάνει απ την πολυκαιρία, λογικά Παρασκευή το στήνουμε. Στο μεταξύ, έμαθα πως υπάρχει μέσα και φίλτρο εσωτερικό, αλλά εχει να δουλέψει πολλά χρόνια, οπότε θα το τσεκάρουμε και ανάλογα θα πράξουμε. ------------------ Οπότε για τα cherry το ξεχνάμε τελείως, φυσικά και δεν είμαι διατεθειμένη να το ρισκάρω ![]() ------------------- Οκ, τα φυτά ειναι εύκολα , άρα απ ευθείας στην άμμο ή το πολύ με λίγο fluritte απο κάτω. Θα ψάξω και για μοπάνι και θ αφήσω τα πειράματα με άλλα ξύλα. ---------------------- Για ψαράκια, όταν καταλήξουμε, θα βάλω αγγελία μήπως βρω απο αναπαραγωγή συμφορουμήτη, πράγμα που φυσικά και προτιμώ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς να το δεχτείς λοιπόν! Βλέποντας και κάνοντας με το φίλτρο! Βάλε mopani καλύτερα για σιγουριά. Flourite δε χρειάζεται καθόλου, κατ' ευθίαν στην άμμο (το flourite δεν είναι υπόστρωμα-δε μπαίνει δηλαδή από κάτω- αντικαθιστά την άμμο ή το χαλίκι). Αν βρεις ψαράκια από αγγελία ρίξε εδώ μια ματιά για το πώς θα φτάσουν ζωντανά σε εσένα http://www.youtube.com/watch?v=NqmR9qyECMA.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο νέου ενυδρείου | Τσιόνογλου Σταύρος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 137 | 24-08-11 19:57 |
Συμβουλές για στήσιμο ενυδρείου 100x40x40 160 λίτρα | John-g | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 24 | 19-07-10 21:38 |
Προτάσεις/Συμβουλές για τον καθαρισμό των τζαμιών του ενυδρείου | gfdimopo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 31-10-07 23:14 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου.... | georgetax | Αρχάριοι γλυκού νερού | 70 | 09-12-06 21:40 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου για δίσκους | waylander | Δίσκοι | 62 | 14-05-06 08:45 |