Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασία > Bettas

Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-08-12, 12:49
Iren66 Ο χρήστης Iren66 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Σύρος
Send a message via Skype™ to Iren66
Προεπιλογή

Δυστυχώς Nick, αν και φαίνονται καλύτερα κι απο άποψη υλικών δε σε περιορίζουν, δε μας παίρνει ακόμα, ίσως στο μέλλον προσθέσουμε και εξωτερικό.

Για συγκάτοικους ακόμα είμαι στο στάδιο έρευνας κι ενημέρωσης, θ αργήσουν να μπουν αλλά θα θελα να ψαχτούμε με προτάσεις αρκετά πριν αποφασίσουμε, γιαυτό ρωτάω. Σκεφτόμουν για corry panda ή/και cherry barbs. Kai ta hasemania-nana δείχνουν όμορφα επίσης, καθώς και τα γοητευτικότατα mikrogeophagus ramirezi...τελικά είναι πολλά με ίδιες παραμέτρους και πανέμορφα, γιαυτό μαζεύω γνωμες Επίσης απο ψάρια βυθού (σε στυλ Αncistrus, αλλά σε πιο μικρόσωμο, τι να κοιτάξω?) Σαλιγκάρια apple snail, ε? Τις γαρίδες τις φοβάμαι κι εγώ πως θα τις δει εύκολα για φαγητό :Ρ

Για ξύλα, εκτός απ τα κατάλληλα, τι άλλα ντόπια ξυλα μπορεί να κάνουν, ξερουμε? (πχ διαβάζω για αμπέλι, υπάρχουν κι άλλα? πχ πλάτανος, καρυδιά, μυγδαλιά,κ.α. γνωρίζεις αν θα μπορούσαν να μπουν?

Παιδιά σορυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά όσο κι αν διαβάζω καθημερινά για όλα αυτά δεν καταφέρνω να καταλήξω και συχνά μπερδέυομαι περισσότερο, ειναι απίστευτα μεγάλος όγκος πληροφορίας. Πχ σήμερα βρήκα για τον λατερίτη ως υπόστρωμα, τοχ χρειάζονται τα "ευκολα" φυτά χαμηλού φωτισμού? υπόστρωμα γενικά?
------------------
Α! κι η απορία μου επίσης είναι που θα βρω τα ψάρια αυτά, αν και όταν. Γιατί να τα παραγγέιλω εδώ στη Σύρο δεν το κρίνω σοφό, οπότε θα πρεπει να ρθω Αθήνα και να τα ταξιδέψω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-08-12, 13:55
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Iren66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δυστυχώς Nick, αν και φαίνονται καλύτερα κι απο άποψη υλικών δε σε περιορίζουν, δε μας παίρνει ακόμα, ίσως στο μέλλον προσθέσουμε και εξωτερικό.
Απο αποψη χωρητικοτητας υλικου για ενα μονοαχακι και το εσωτερικο μια χαρα ειναι, αλλα οπως και να χει ενα εξωτερικο εστω και το μικροτερο ειναι πολυ μεγαλυτερη ευκολια, κι ενα sump (παλι εστω και μικρο) ακομα μεγαλυτερη ευκολια, απο κει και περα οτι μπορει ο καθε ενας κανει, αρκει να το κανει σωστα.
Παράθεση:
Για συγκάτοικους ακόμα είμαι στο στάδιο έρευνας κι ενημέρωσης, θ αργήσουν να μπουν αλλά θα θελα να ψαχτούμε με προτάσεις αρκετά πριν αποφασίσουμε, γιαυτό ρωτάω. Σκεφτόμουν για corry panda ή/και cherry barbs. Kai ta hasemania-nana δείχνουν όμορφα επίσης, καθώς και τα γοητευτικότατα mikrogeophagus ramirezi...τελικά είναι πολλά με ίδιες παραμέτρους και πανέμορφα, γιαυτό μαζεύω γνωμες Επίσης απο ψάρια βυθού (σε στυλ Αncistrus, αλλά σε πιο μικρόσωμο, τι να κοιτάξω?) Σαλιγκάρια apple snail, ε? Τις γαρίδες τις φοβάμαι κι εγώ πως θα τις δει εύκολα για φαγητό :Ρ
Για τα cherry barbs κι εγω εχω την εντυπωση πως κανουν κι ετσι κι αλιως συναντωνται στους βιοτοπους τους, αλλα τελευταια εδω που γραφτηκε εχει αναφερθει πως ειναι fin nippers οποτε καλυτερα να μην το ρισκαρεις.
ψαρακια βυθου νομιζω ειναι ιδανικοτεροι συγκατοικοι, απλα θα δεις να ταιριαζουν στα λιτρα σου.
Σαλιγκαρια (ολων των ειδων, και λαθρεπιβατες φυσικα) τα θεωρω απαραιτητα για ενα υγειες ενυδρειο (ειδικα για υγειη βυθο).
Οι γαριδουλες ΙΣΩΣ ειναι δικοπο μαχαιρι κι εξαρταται αποκλειστικα απο το χαρακτηρα του μονομαχου.

Παράθεση:
Για ξύλα, εκτός απ τα κατάλληλα, τι άλλα ντόπια ξυλα μπορεί να κάνουν, ξερουμε? (πχ διαβάζω για αμπέλι, υπάρχουν κι άλλα? πχ πλάτανος, καρυδιά, μυγδαλιά,κ.α. γνωρίζεις αν θα μπορούσαν να μπουν?
Αυτα που λες ειναι φυλλα οχι ξυλα.
Για αμπελι εχω ακουσει κι εγω αλλα γενικα ξυλα προτιμαω να αγοραζω απο ενυδριακα, με προσωπικη προτιμηση στο mopani.

Παράθεση:
σήμερα βρήκα για τον λατερίτη ως υπόστρωμα, τοχ χρειάζονται τα "ευκολα" φυτά χαμηλού φωτισμού? υπόστρωμα γενικά?
τα ευκολα φυτα δε χρειαζονται απολυτως τιποτα, αν θελαν κατι δε θα ηταν ευκολα
Με υποστρωματα μη μπλεξεις, ουτε οι extreme μποσταναδες δε βαζουν αφου πιο πολυ κακο κανουν παρα καλο.
Εξαιρεση ειναι καποια υλικα που χρησιμοποιουνται ως κανονικος βυθος (fluritte νομιζω λεγεται ενα που θεωρειται πολυ καλο) αλλα ολα αυτα ειναι για ανθρωπους που συντηρουν πολυ δυσκολα φυτεμενα, και παλι δεν ειναι παννακεια.
Οσο μενεις στα ευκολα φυτα δε χρειαζεσαι απολυτως τιποτα. Αν πας στην επομενη κατηγορια των μετριων παλι ενα λιπασματακι γενικης χρησης ειναι αρκετο.
Τα υπολοιπα ειναι για φυτεμενα high end υψηλων απαιτησεων.

Παράθεση:
Α! κι η απορία μου επίσης είναι που θα βρω τα ψάρια αυτά, αν και όταν. Γιατί να τα παραγγέιλω εδώ στη Σύρο δεν το κρίνω σοφό, οπότε θα πρεπει να ρθω Αθήνα και να τα ταξιδέψω
Η γνωμη μου ειναι καλυτερα να βλεπεις πρωτα μηπως εχουν διαφορες γεννες συγχομπυστες, ετσι θα εξασφαλισεις μεγαλυτερες πιθανοτητες οτι τα ψαρακια δε θα εχουν ταλαιπωρηθει (φυσικα μπορεις να κρινεις απο τη γνωμη που σχηματιζεις για τον καθε ενα. Δεν ειναι βεβαια απολυτο, -σε οποιονδηποτε κανει αναπαραγωγες μπορει να τυχει πχ ενα peak αμμωνιας- αλλα ειναι πιο σιγουρο)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-08-12, 18:05
Το avatar του χρήστη ShadowVValker
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Για τα cherry barbs σε προηγούμενο post ο Σπύρος (delta) μου είχε πει ότι είναι fin nippers και εμπιστεύομαι τη γνώμη του, οπότε καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις, είναι και ήδη ταλαιπωρημένος ο μονομάχος..
Σαλιγκάρια σίγουρα, και τα apple μια χαρά είναι, και τα zebra, ακόμα και λαθρεπιβάτες. Από βυθόψαρα καλύτερα να αποφύγεις ancistrous λόγω περιορισμένου χώρου και μεγάλου τελικού τους μεγέθους (ανάλογα με το είδος, ελάχιστο 10 cm). Για γαρίδες μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις (με σβηστά φώτα και ταϊσμένο μονομάχο), με την πιθανότητα όμως πάντα να τις δει για φαγητό. Τα cory είναι κοπαδόψαρα και αισθάνονται καλύτερα από 6 και πάνω.

Τα φυτάκια που αναφέρεις δε χρειάζονται υπόστρωμα (έτσι κ αλλιώς μετά από 1 χρόνο χάνει τις ιδιότητές του) οπότε ένα λιπασματάκι γενικής χρήσεως, ίσως και καμιά ταμπλέτα βυθού αν προσθέσεις φυτά με περισσότερες απαιτήσεις.

Ψαράκια μπορείς να παραγγείλεις από pet shop που κάνουν αποστολές (αρκετά αναφέρονται στο φόρουμ) με εγγύηση όμως ότι θα φτάσουν ζωντανά. Μη φοβάσαι το ταξίδι τους, αν γίνει σωστά το πακετάρισμα θα φτάσουν λίγο ταλαιπωρημένα αλλά μια χαρά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-08-12, 18:32
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Ψαχνοντας το λιγο βλεπω πως πολλοι λενε οτι τα cherry barbs μπορει να γινουν fin nippers οταν δεν ειναι σε κοπαδι τουλαχιστο 5 ατομων...

Βεβαια οταν υπαρχουν εστω και υποψιες δεν ειναι και τοσο εξυπνο να τα βαλουμε με ψαρακι με τετοια ουρα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-08-12, 22:56
Το avatar του χρήστη faster80
faster80 Ο χρήστης faster80 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Θα συμφωνησω για το εξωτερικο που σου προτεινουν. Δες αυτο και αν εχεις χωρο παρτο. Μου φαινεται καλο!
http://www.petcumulus.com/index.asp?...duct&pid=2657#
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-12, 12:15
Iren66 Ο χρήστης Iren66 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Σύρος
Send a message via Skype™ to Iren66
Προεπιλογή

Νick & Shadow ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις, με καλύψατε μια χαρά
Faster80, είναι μικρό μάλλον για τα λίτρα μου, σ ευχαριστώ όμως.
-----------------
Το νέο ενυδρείο εχει αμπαλαριστεί κι αύριο ξεκινάει και μας έρχεται, αν δε χάνει απ την πολυκαιρία, λογικά Παρασκευή το στήνουμε. Στο μεταξύ, έμαθα πως υπάρχει μέσα και φίλτρο εσωτερικό, αλλά εχει να δουλέψει πολλά χρόνια, οπότε θα το τσεκάρουμε και ανάλογα θα πράξουμε.
------------------
Οπότε για τα cherry το ξεχνάμε τελείως, φυσικά και δεν είμαι διατεθειμένη να το ρισκάρω Καλύτερα panda corry σε κοπαδάκι 5-6. Για τα mikrogeophagus ramirezi που είναι και κουκλιά τι γνώμη έχετε? Δεν θέλω να βάλω τα ίδια τα Αncistrus εννοείται, λόγω του μεγέθους τους, αλλά ψάχνω και δεν μπορω να εντοπίσω ποιό είδος από ψαρια βυθού που τους μοιάζει γίνεται μικρόσωμο...
-------------------
Οκ, τα φυτά ειναι εύκολα , άρα απ ευθείας στην άμμο ή το πολύ με λίγο fluritte απο κάτω. Θα ψάξω και για μοπάνι και θ αφήσω τα πειράματα με άλλα ξύλα.
----------------------
Για ψαράκια, όταν καταλήξουμε, θα βάλω αγγελία μήπως βρω απο αναπαραγωγή συμφορουμήτη, πράγμα που φυσικά και προτιμώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-08-12, 13:31
Το avatar του χρήστη ShadowVValker
ShadowVValker Ο χρήστης ShadowVValker δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλώς να το δεχτείς λοιπόν! Βλέποντας και κάνοντας με το φίλτρο! Βάλε mopani καλύτερα για σιγουριά. Flourite δε χρειάζεται καθόλου, κατ' ευθίαν στην άμμο (το flourite δεν είναι υπόστρωμα-δε μπαίνει δηλαδή από κάτω- αντικαθιστά την άμμο ή το χαλίκι). Αν βρεις ψαράκια από αγγελία ρίξε εδώ μια ματιά για το πώς θα φτάσουν ζωντανά σε εσένα http://www.youtube.com/watch?v=NqmR9qyECMA.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές