|
|
||||
|
||||
![]()
Πολλα ενδιαφεροντα πραγματα εχουν ειπωθει!!! Κωστα ευχαριστω πολυ, θα το κοιταξω. Ενδιαφεροντες οι ορισμοι. Αυτο με τον projectora....δεν θα διαθλασει περαιτερω την δεσμη?
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορει, αλλα θελεις πολλες πηηγεσ φωτος να συμπεριφερθουν σαν μια..
αυτο προς το παρον γινεται με μεγαλη πυκνοτητα λεντ(40/sqfeet λενε οι αμερικανοι) + δυτερευοντα οπτικα.. οταν εχεις ομως μικροτερη πυκνοτητα εμφανιζονται τα προβληματα καθως χρειαζεσαι πιο ανοιχτες δεσμες για να μην εχεις προβληματα spotting κτλ.. μικρη πυκνοτητα λεντ=> οχι οπτικα μεση πυκνοτητα λεντ=> φακοι 90-80-60 μοιρων το πολυ μεγαλη πυκνοτητα λεντ=> φακοι 40-30
|
||||
|
||||
![]()
2 περιπου χρονια μετα ρε παιδιά ας δουμε τι αποψεις επικρατουν σημερα, σορυ για το ξεθαμα
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
εγω πιστευω αν και ειρθα στο διλιμα πριν 1 μηνα περιπου και μετα απο δοκιμη με λεντ φωτιστηκου.
θα ελεγα οτι τα power λεντ χορις φακο δεν μου αρεσαν. αλλα σιγουρα με λεντ θα ειναι πιο δυνατα. στο χωριατικο και χορις να εχω καποια τεκμηρια θα αλλεγα οτι το βατ στα pawer led χορις φακο σε σχεση με το bat της τ5 με σωστο ανακλαστηρα δεν εχουν πολη διαφορα. θα σου ελεγα να βαλεις τ5 γιατι και σε diy ειναι αρκετα φθηνο και πολουνται αρκετα φωτιστηκα σε καλη τιμη. το φωτιστηκο με led θελει ψαξημο και αμα δεν παρεις απο e-bay θα το πληρωσεις παρα πολυ ακριβά. παλι αμα θελεις κατι πολη δυνατο και πας για τρελα αποτελεσματα εκει ειναι μονοδρομος δεν κοιτας οικονομια αλλα το καλητερο. οποτε προβολεα halide!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Για μένα προσωπικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το παίρνεις με τις τ5.
Μπορούν να πιάσουν ένα ευρύ φάσμα που να καλύπτει όλα τα κοράλια του ενυδρείου. Επίσης έχεις σίγουρη και διαρκή ανάπτυξη στα κοράλια σου. Τα λεντ προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει και προσωπικά πάντα δεν με έχουν πείσει ακόμα. Για μένα πλεονεκτούν έναντι των τ5 μόνο στην κατανάλωση αλλά και στη διάρκεια ζωής, αλλά ακόμα δεν θα έκανα το άλμα αυτό. Επίσης, απο προσωπικές παρατηρησεις σε συνδιασμό με άλλων, καταρύπτεται ο μύθος που λέει ότι οι τ5 έχουν μικρή διάρκεια ζωής(9-12 μήνες). Αν έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους, και αν αερίζονται σωστά μπορούν να κρατήσουν πάνω απο 15 μήνες(έχω κρατήσει και 18 μήνες λάμπα και την έβγαλα όχι επειδή εμφάνισε κάτι, και όλα πήγαιναν ρολόι.) |
|
||||
|
||||
![]()
θελω να ρωτησω και γω κατι , μια και πριν λιγες μερες ενα φιλος μου εδωσε ενα κοματακι καπου στο μετρο ταινια Led RGB και ενα controller και ενθουσιαστικα με τον φωτισμο, πολυ δυνατος !!!
και ρωτω : σε ελαφρυ reef μπορω να βαλω αυτες τις ταινιες : http://www.ebay.com/itm/5M-300LED-RG...item43bf1db257 τα δυο μου ενυδρια ειναι 210 λιτρα εκαστο ( 100μ χ 40π χ 55υ ) σκεφτομαι να βαλω 4 κοματια του ενος μετρου ( 2 λευκα + 2 μπλε ) να γλυτωσω απο τις Τ5 που ειναι και πανακριβες !!! εχει αποτελεσμα ? θα εχω καπιο προβλημα ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στην ερώτηση σου, δεν θα σε καλύψουν δυστυχώς όχι. Μετά απο λίγο καιρό πέφτει η απόδοση τους πάρα πολύ, άσε που καίγονται κιόλας σιγά σιγά ένα ένα τα λεντάκια. Αν θές να πάρεις να κάνεις δουλειά με τα λεντ, πάρε 3βατα power led, ένα μετασχηματιστή, φακούς, φτιάξε και ένα κουτί(φωτιστικό) να τα βάλλεις και είσαι έτοιμος. Στα λίτρα σου θες περίπου 70 βατ led για να είσαι πλήρης. πάρε 12 άσπρα και 12 άσπρα και είσαι γάτος. Αν θές ψάξε απο ebay αν θες να τα βρεις, αλλά αν σε ενδιαφέρει απο ελλάδα υπάρχει ένα κατάστημα που τα έχει όλα αυτά σε καλές τιμές. Όσον αφορά το φως, μπορεί οι τ5 να καίνε παραπάνω απο τα λεντ, αλλά το χρώμα που βγάζουν στα κοράλια, σε συνδιασμό με την ανάπτυξη και το polyp extension, δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τα λεντ στο 100%(τουλάχιστον προς το παρών). Προσωπική πάντα άποψη. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η Τεχνη Του Aquascaping-Συζητηση | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 52 | 03-08-12 03:14 |
συζητηση για κιχλιδες mbuna | thanasis76 | Malawi | 45 | 28-09-10 22:01 |
Διατυπωστε αποψεις! | kokos125 | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 05-12-09 00:43 |
ιδεα προς συζητηση | chris129 | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 167 | 15-04-08 13:43 |
αποψεις για αγορα R.O.... | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 14-10-05 16:20 |