|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λουσάκι, σου έχω κι εσένα ένα έτοιμο. Σε λίγες μέρες θα έρθει ο Γιάννης στην Κύπρο, όπου και θα του το δώσω να σου το στείλει. Δεν μπορεί, θα φτάσει και κοντά σου μια μέρα...
Θεόδωρε, το συγκεκριμένο είδος, δεν έχει τον ίδιο τρόπο διαχωρισμού με τα υπόλοιπα νούφαρα. Στον κυρίως κόνδυλο που είναι σαν πατάτα, θα δεις ότι δημιουργούνται νέα εξογγόματα, τα οποία εύκολα αφαιρούνται. Όταν τα βάλεις στο χώμα εντός νερού, αυτά παράγουν πρώτα φύλλα και μετά ρίζες. Η ανθοφορία ακολουθεί την ίδια χρονιά. Το συγκεκριμέο φυτό δεν αναπτύσσει πολύ μεγάλο κόνδυλο, οπότε πρέπει να στεραιώνεται καλά στο χώμα. Με κοι δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει, άσε που μπορούν να φάνε ακόμα και τον κόνδυλο του φυτού.
|
||||
|
||||
![]()
π
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, την άνοιξη, μόλις δεις τα πρώτα μικρά φυλλαράκια να πετάγονται από το νέο κόνδυλο του κυρίως φυτού. Αποκόπτεται εξαιρετικά εύκολα. Για να καταλάβεις, αυτό που σου έχω δώσει, όπως και τα υπόλοιπα βέβαια, τα ψάρια το έκοψαν και αυτό ανέβηκε στην επιφάνεια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ξερεις πιο ειναι το "προβλημα" ομως?Για να εχω και δευτερο νουφαρο μεχρι τοτε θα πρεπει οπωσδηποτε να εχω και μεγαλυτερη λιμνη!! ![]()
cyperus haspan, empress waterlily νούφαρο, υάκινθος του νερού |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μια καινούργια ασθένεια τον κοι στην Κύπρο | ronis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 15-07-10 13:12 |
Καινούργια παραλαβή...... | ΓΙΑΝΝΗΣ | Malawi | 14 | 10-01-08 11:46 |