Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-07-12, 14:20
Το avatar του χρήστη Akakios Miskos
Akakios Miskos Ο χρήστης Akakios Miskos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

....εγώ θα δοκιμάσω έναν συνδιασμό Manuael & Delta μαζί για τον καθαρισμό του 409:

Κάθε 40 με 60 μέρες άνοιγμα του φίλτρου! (με την προυπόθεση πως δεν έχω βαμβάκι ή άνθρακα....εκεί θα ανοίξω σε 10 και σε 30 μέρες αντίστοιχα). Την ροή δεν μπορώ να την καταλάβω, οπότε το μόνο μέτρο ένδειξης είναι τα ΝΟ3. Οι 40 μέρες πιστεύω είναι ένα ασφαλές χρονικό διάστημα...

Καθαρισμός του κάδου και των πλαστικών σε καυτό νερό με πίεση και τρίψιμο με βούρτσα.
Καθαρισμός του μηχανικού υλικού με καυτό νερό (σφουγγάρια,μακαρόνι).
Καθαρισμός του βιολογικού υλικού με ένα απλό στριφογύρισμα μέσα σε έναν κουβά με νερό αλλαγής.
Καθαρισμός του βιολογικού κάθε 6 μήνες (το 1/3) με καυτό νερό για να καθαρίσει καλά.

Το μακαρόνι και το βιολογικό υλικό κάθε πότε τα αλλάζουμε? Κάθε 2 χρόνια είναι καλά?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-12, 14:49
Το avatar του χρήστη Kotsos
Kotsos Ο χρήστης Kotsos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Εγώ έχω ένα σφουγκάρι-προφίλτρο στην είσοδο του εξωτερικού, και καθαρίζω μόνο αυτό όταν πέφτει η ροή..
Το φίλτρο άντε να το ανοίξω 3 φορές το χρόνο..
Παλιά 21-07-12, 16:02
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Akakios Miskos Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Κάθε 40 με 60 μέρες άνοιγμα του φίλτρου! (με την προυπόθεση πως δεν έχω βαμβάκι ή άνθρακα....εκεί θα ανοίξω σε 10 και σε 30 μέρες αντίστοιχα). Την ροή δεν μπορώ να την καταλάβω, οπότε το μόνο μέτρο ένδειξης είναι τα ΝΟ3. Οι 40 μέρες πιστεύω είναι ένα ασφαλές χρονικό διάστημα...
2. Καθαρισμός του βιολογικού κάθε 6 μήνες (το 1/3) με καυτό νερό για να καθαρίσει καλά.
3. Το μακαρόνι και το βιολογικό υλικό κάθε πότε τα αλλάζουμε? Κάθε 2 χρόνια είναι καλά?
1. Αν δεν πεφτει η ροη και δεν υπαρχουν υπερβολικοι οργανικοι ρυποι, νομιζω καθε 3-5 μηνες ειναι ΟΚ για να ανοιγεις το φιλτρο.
Σε εξωτερικο φιλτρο μου φαινεται λίγο υπερβολικο το "καθε 40 μερες". Εκτος αν ειναι ολα καινουρια και μαζευει πολυ σκουπιδι ή ειναι μικρο εσωτερικο το φιλτρο.

Αν κανεις το 2 δεν χρειαζεται το 3
Παλιά 21-07-12, 17:52
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Αν δεν πεφτει η ροη και δεν υπαρχουν υπερβολικοι οργανικοι ρυποι, νομιζω καθε 3-5 μηνες ειναι ΟΚ για να ανοιγεις το φιλτρο.
Σε εξωτερικο φιλτρο μου φαινεται λίγο υπερβολικο το "καθε 40 μερες". Εκτος αν ειναι ολα καινουρια και μαζευει πολυ σκουπιδι ή ειναι μικρο εσωτερικο το φιλτρο.
Οκ, συμφωνώ στο να το ανοίγω κάθε 3-5 μήνες....εδώ όμως ρε συ το άνοιξα μετά από 2 μήνες και είχε πιάσει κάτι σαν άλατα με σκληρά μπιμπίκια που δεν φεύγαν ούτε με βούρτσα.....
Δεν σκέφτηκα να ρίξω καυτό νερό...ίσως να έφευγαν.

Παράθεση:
Αν κανεις το 2 δεν χρειαζεται το 3
Λες?!?
Δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να αρχίσει το μακαρόνι να γίνεται σιμιγδάλι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-12, 18:06
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Αν παρατηρεις υπερβολικη συσσωρευμένη βρωμα που θελει καθαρισμα πιο συχνα απο 3-4 μηνες, κανε πιο συχνα συντηρηση αλλα αναρωτησου και μηπως κατι αλλο δεν παει καλα στο ενυδρειο, (στην ισορροπια του ενυδρειου).

Τα κεραμικα υλικα πολυ δυσκολα χαλανε, το πολυ πολυ να σπασουν ή να τριφτουν λιγο (αναλογα τη σκληραδα τους).
Το siporax ειναι γυαλι. Δεν χαλαει. (ενας φιλος εχει το ιδιο 25 χρονα σε ενα φιλτρο του)

Τα σφουγγαρια μπορει να χαλασουν και να τριβονται (πχ στα 3-4 χρονια) και Το filterwool θελει συχνα που γινεται τζιβα μετα απο 1-2 πλυσιματα
Παλιά 18-11-12, 18:43
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αν παρατηρεις υπερβολικη συσσωρευμένη βρωμα που θελει καθαρισμα πιο συχνα απο 3-4 μηνες, κανε πιο συχνα συντηρηση αλλα αναρωτησου και μηπως κατι αλλο δεν παει καλα στο ενυδρειο, (στην ισορροπια του ενυδρειου).
Σκέφτομαι πως κι η αναλογία μηχανικού-βιολογικού παίζει το ρόλο της.... Δηλαδή υπάρχει η περίπτωση να έχω πιο πολύ βιολογικό και λιγότερο μηχανικό υλικό και να μπουκώνει πολύ πιο γρήγορα απ'το αναμενόμενο. Στο δικό μου φίλτρο για παράδειγμα έχω 1/3 μακαρόνι και 2/3 βιολογικό στον κάδο (+ τα σφουγγάρια)... Είναι εντάξει??
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές