|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, την εχθρα που ειδες? και παρεξηγηθηκες κι απο πανω
Φαντασου να τα εγραφα κιολας με παρομοιο τροπο ------------------------- Το χειροτερο ειναι που βλεπω σε καποια θεματα που καποιοι εχουν προβλημα βιολογιας και εχουν ψαρια μεσα και αφου δεν εχουν προσβαση σε μπολι, τους "απαγορευεται" εμμέσως πλην σαφώς να χρησιμοποιησουν βακτηρια εμποριου, παραληλλα με τους αλλους τροπους αντιμετωπισης που προτεινονται.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 06-07-12 στις 17:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κανεις δε μπορει να απαγορεψει σε κανεναν τιποτα, αλλα εαν ρωτισουν τη γνωμη μου φυσικα και θα πω οχι, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει καμια απολυτως διαφορα αναμεσα σε στρωσιμο με ψαρια και στο στρωσιμο με ψαρια + placebo, στη συγκεκριμενη μαλιστα φαση το placebo θα λειτουργησει αρνητικα και ο αλλος θα νομιζει οτι εχει βακτηρια που του στρωνουν το ενυδρειο, ενω αν κατανοησει πως το μονο που εχει ειναι το νερο, το αστρωτο φιλτρο του και τα ψαρια του σιγουρα θα φερθει με πολυ μεγαλυτερη προσοχη. Και παλι λεω πως ειμαι ανοιχτος σε καθε τι καινουργιο, φτανει να με πεισει καποιος δειχνοντας μου εμπρακτα αποτελεσματα τα οποια θα ειναι η καταναλωση αμμωνιας απο οποιαδηποτε μπουκαλοβακτηρια. Αν το δω γιατι να μη μιλησω θετικα για ενα τετοιο προιον, και γιατι να μην το συστησω στους παντες? Ολοι οσοι αγαπαμε τα ψαρια -νομιζω- θελουμε το καλο ολων των ψαριων, οχι μονο των δικων μας. Οσον αφορα τα μπουκαλακια που δοκιμασα, δε χρειαζεται να ειναι καποιος ο μεγαλυτερος σκεπτικιστης της ιστοριας για να καταληξει στο ασφαλεστατο συμπερασμα οτι συμβαλουν στο ξεματιασμα και στο καλο φενγκ σουι του ενυδρειου, αλλα αν καποιος βγαλει ενα υγρο (οκ το πιθανοτερο θα ειναι να ειναι κατεψυγμενο κι οχι υγρο) το οποιο θα λειτουργει κανονικα διασπωντας την αμμωνια γιατι να ειμαι αρνητικος? Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως γινετε να σας πειθουν οι εταιριες χωρις να παρουσιαζουν εμπρακτα αποτελεσματα αυτα τα προιοντα τους, και γιατι πρεπει να δω με καλο ματι κατι το οποιο δε λειτουργει. |
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο πιο εμπρακτα απο το να σου πει καποιος αξιοπιστος και εμπειρος χομπιστας οτι εριξε βακτηρια και εβαλε αμεσως ψαρια χωρις προβλημα στις μετρησεις του?
Ασε λοιπον να το προτεινουν οσοι το δοκιμασαν επιτυχως και εσυ προτεινε αυτα που δοκιμασες επιτυχως.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χωρις προβλημα = 0 αμμωνια, 0 νιτρωδη και σιγα σιγα εμφανιση ΜΟΝΟ νιτρικων? |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το περίμενα ότι η χαρά μου για την εμφάνιση των νιτρωδών θα ξεκινούσε τέτοιο debate!
![]() Η ιδέα του maverick (νομίζω) για ένα σωστά δομημένο πείραμα με ομάδα ελέγχου, θα λύσει πολλές απορίες. Ισως στις διακοπές μου, να ξεκινήσω ένα πείραμα χρησιμοποιώντας ένα ζουμί της Sera που μου είχε φορτώσει ένας πετσοπάς πριν κανα χρόνο. Προσεχώς θα αναφέρω το πρωτόκολλο για διαβούλευση. Με ιδέες από όλους ίσως μπορέσουμε να δώσουμε κάποιες σαφείς απαντήσεις, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο σκεύασμα... |
|
||||
|
||||
![]()
Η ταπεινη μου γνωμη παντως ειναι οτι διαβασα δεκαδες αρθρα για το κυκλο του αζωτου , τον κατανοησα πληρως , διαβασα δεκαδες αρθρα για το μπολι, το κατανοησα πληρως και ....εστρωσα με jbl denitrol και prime . Εβαλα τα ψαρακια μου κανονικα μετα απο 1 εβδομαδα , δεν μετρησα ΠΟΤΕ τοξικη αμμωνια και δεν εχασα ουτε 1 ψαρι μεχρι τωρα.(3 Μηνες)
Δεν αφοριζω καμμια μεθοδο , απλως διαλεγω και παιρνω. Μεγαλα παιδια ειμαστε και ειμαστε υπευθυνοι των πραξεων μας . ![]() Υ.Γ Πριν 1 ωρα εβαλα τα πρωτα μου δισκακια μεσα . Τετοιο αγχος ουτε στις πανελληνιες δεν ειχα (πριν καμμια 25αρια χρονια ,χαχαχα).Wish me luck ! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρόβλημα με νιτρώδη και νιτρικά!!! | thoikos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 14-03-11 14:32 |
Τεστ tropic marin νιτρικά νιτρώδη | tasinio | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 20-03-08 14:34 |
Επιτέλους!!! | Alusa | Χρυσόψαρα | 4 | 09-01-08 14:56 |
Επιτέλους | bakogiannisd | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 12 | 15-10-07 23:00 |