|
|
||||
|
||||
![]()
Ριξε και εδω καμια ματια:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F5%EA%EB%EF%E9 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26089 |
|
|||
|
|||
![]()
Ενδιαφέροντα θέματα και απ' ότι κατάλαβα είναι ένα μικρό ρίσκο κάθε φορά αν θα προσαρμοστούν ή όχι! Αν προλάβω θα πάρω το Σάββατο 4 άτομα και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ συμπαθούσα και συμπαθώ πολύ αυτά τα μικρά ψαράκια! Για αρκετά χρόνια δεν έλειπαν από το ενυδρείο μου. Πλέον όμως έχω αποφασίσει να μην αγοράζω ψαράκια που δεν αναπαράγονται σε φάρμες (εκτροφής) ή δεν αναπαράγονται στο ενυδρείο. Δλδ θα έπερνα και άγρια ψαράκια αρκεί να μπορούσα να τα αναπαράγω και να τα μοιράσω.
Πάντως από την πείρα μου το πιο ανθεκτικό είδος από τα λίγα που έρχονται στην Ελλάδα είναι ο macrospilus που είναι και ελάχιστα μεγαλύτερος από τους άλλους που είχα στην κατοχή μου. Πάντως είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα διαφορετικά είδη otcinclus ![]()
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]()
Αν τους πάρεις από σωστό pet shop και δεν είναι νέες παραλαβές οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ μεγάλες.
Μην προσπαθήσεις να κοιτάξεις τους οτόκυνκλους του pet shop έναν προς ένα και να επιλέξεις ποιους θέλεις...απλά κοίτα να είναι σε σωστό ενυδρείο με γεμάτες κοιλιές και υγιή ψάρια. Είχα πάρει συνολικά 6 oto και έχασα μόνο έναν και αυτό κατά πάσα πιθανότητα επειδή τον στρέσαρα όταν του άλλαξα ενυδρείο(δεν πιάνονται με τίποτα...δυσκολεύτηκα ακόμα και σε άδειο 20λιτρο ενυδρείο με 5cm νερό!). Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τι τους ταΐζουν στο petshop...θα είναι χρήσιμο ειδικά τον πρώτο καιρό αν δεν έχεις καφέ/πράσινη άλγη στο ενυδρείο σου. |
|
||||
|
||||
![]()
δε νομιζω να εχεις προβλημα.κιεγω αυτα διαβαζα οταν ηθελα να παρω και ειχα ψιλοφοβηθει.περιμενα οτι θα μου πεθαινανε ολα.απλα κοιτα να ειναι ταισμενα,να μην ειναι μαζεμενες οι κοιλιες τους,να ειναι σε καθαρα ενυδρια και να ειναι καθαρα τα ψαρια.κανε και μια καλη προσαρμογη και θασαι ενταξει.κατα τ'αλλα ισχυει οτι ισχυει και για ολα τα υπολοιπα ψαρια αποσο ξερω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτή ή ζωηράδα που έχουν τα otto είναι που τα κάνει αξιολάτρευτα. Είχα για αρκετά χρόνια και μπορώ να πω ότι ισχύει ότι διάβασες παραπάνω. 2-3 παρατηρήσεις: Πάρε όχι λιγότερα απο 6. Μην διαλέξεις τα τελευταία 6 που θα έχει το pet shop και φρόντισε να έχεις αρκετή καφέ άλγη στο ενυδρείο σου για τις πρώτες μέρες που θα έρθουν πεινασμένα. Με τα στερμπάι θα κάνουν καλή παρέα και θα είναι αμφότερα λιγότερο ντροπαλά και περισσότερο κινητικά στον πυθμένα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Σκεφτόμουν για 4 γιατί είναι σε 55αρι καθαρά με 6 στερμπάι,5 καρδινάλιους, 1 apple snail που έχει ξεμείνει και κάποιες γαρίδες οι οποίες επίσης συνεχώς πολλαπλασιάζονται και δε γίνεται ποτέ να ξεμείνω!! Φίλτρανση έχω eheim 2213 και αλλαγές κάνω κάθε κυριακή 20-25%.. Λες να βάλω 6? (Σκέφτομαι και καρδινάλιους να έβαζα άλλους 3)
|
|
||||
|
||||
![]()
Η λογική του λίγο απ΄όλα μόνο μπελάδες θα φέρει. Αν υπάρχουν και ασπόνδυλα τα πράγματα περιπλέκουν σε τόσα λίτρα. Χωρίς να έχω μελετήσει τα θέματα με τις γαρίδες μάλλον θα ανταγωνίζονται σε τροφή τις άγλες με τα όττο. Αυτό δεν θα είναι καλό για το όττο με τις γνωστές συνέπειες.
Επιπλέον υπερπληθυσμός = συχνές αλαγές = πιθανή αστάθεια στις παραμέτρους νερού οπότε πάλι τα οττο θα είναι τα θύματα. Για τους παραπάνω λόγους δεν θα τα έβαζα καθόλου ... Τώρα στον αντίποδα αν έφευγαν όλες οι γαρίδες και τα σαλιγκάρια θα έβαζα 6 όττο και θα άφηνα τους καρδινάλιους 5άδα. Οι καρδινάλιοι θέλουν χώρο για απλωτές και τα λίτρα αυτά είναι λίγα για τις τσάρκες τους. ** Τα κοπαδόψαρα στα μικρά ενυδρεία προσπαθούμε να τα αγοράζουμε όλα μαζί στον τελικό αριθμό τους για να μην "σπάει" το κοπάδι. πάντα καλά, caverman |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιλογή φωτιστικού | pagos4 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 19-03-10 19:45 |
Ερωτήσεις περι οτόκυκλων. | kalaxan | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 21 | 01-03-10 12:53 |
Επιλογή φυτών | stelios_ant | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 07-02-10 20:16 |
Επιλογή φίλτρου | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 04-06-07 09:02 |
Επιλογή Α.Ο | vouros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 31-03-07 10:02 |