|
||||
|
||||
![]()
Φυτα ευκολα υπαρχουν, ψαρια ευκολα ΔΕΝ υπαρχουν. Το καθε ψαρι θελει τις συγκεκριμενες συνθηκες του βιοτοπου του, και αν εννωεις να ειναι ευκολο να φτιαχτει το νερο, τοτε η επιλογη σου μονο "ευκολη" δε μπορει να θεωρηθει αφου απαιτει ετσι κι αλλιως ειδικη προετοιμασια (ευκολα με αυτη την εννοια θα θεωρουσα κατι σε κιχλιδες απο τα τροπικα η τα χρυσοψαρα απο κρυο νερο, αλλα και παλι ειμαι υπερ της "παλαιωσης" του νερου σε καθε περιπτωση).
Φυσικα δε χρειαζεται απο σημερα κι ολας να φτασεις μηδενικες σκληροτητες και ph 4, απλως πρεπει να βαλεις στο προγραμμα οτι σιγα σιγα πρεπει να μαθεις σχετικα με το μαλακο νερο, και αφου εισαι σιγουρος πως εχεις κατανοησει τις διαδικασιες και εισαι ετοιμος να προχωρησεις σταδιακα θα φτιαξεις τις συνθηκες οσο πιο κοντα στις βιοτοπικες τους (ειδικα στην περιπτωση αυτων των ψαριων δεν πιστευω να υπαρξει αντιπαραθεση σχετικα με το οτι μπορει να εχουν συνηθισει το νερο της βρυσης μια και κανενα νεον δεν εχει αναπαραχθει σε τετοιες συνθηκες, πραγμα που δειχνει πως ναι μεν μπορουν να ζησουν και σε σκληρο νερο, αλλα απο τη στιγμη που δεν αναπαραγονται σημαινει πως βιολογικα εχουν αναγκη τις σωστες συνθηκες του βιοτοοπου τους). Για φυτα μετα απο αρκετους πειραματισμους εχω καταληξει πως η καλυτερη λυση ειναι η αγορα απο συγχομπυστες, ισως γιατι εχουν μεγαλωσει και αναπτυχθει μεσα σε ενυδρεια κι οχι με διαφορετικους τροπους. Εδω και χρονια σε ολες τις περιπτωσεις που αγοραζα κατι ελαφρως πιο δυσκολο απο pet shop κατα 60% χαλαγε και κατα 29% δεν αναπτυσοταν με τιποτα. Απο τοτε που ξεκινησα αγορες και ανταλλαγες απο συνχομπυστες σχεδον ολα τα φυτα που εχω παρει εχουν ποιασει (αντε ισως με κανα δυο εξαιρεσεις αναξιες λογου) και αναπτυσονται και σχετικα καλα δεδομενου των συνθηκων μου (μαλακο οξινο χρωματισμενο νερο και μετριος φωτισμος, ελαχιστη λιπανση. αποφυγη χρησης co2 λογο μηδαμινου KH κτλ). Οκ δε λεω οτι εφτιαξα κανενα amano ή κανενα Ολλανδικο, αλλα εχω πια μεγαλη ποικιλια φυτων απο κει που περιοριζομουν σε 3-4 ειδη. Σχετικα με τα ψαρακια, δεν εχω παραγκειλει ποτε ταχυδρομικως οποτε δε γνωριζω. Σιγουρα γινονται τετοιες αποστολες αφου και τα ψαρια που εχουμε κατα 90% εχουν ερθει απο εξωτερικο, αλλα ας μην ξεχναμε ποσες απωλειες εχουν αυτες οι αποστολες (ολα τα pet shop που εισαγουν ψαρια, μολις ανοιγουν τα κουτια που παραλαμβανουν βρισκουν παρα πολλα ψαρια νεκρα) Η αμμος ειναι μαλλον καλυτερη επιλογη στην περιπτωση σου. Φυσικα μην ξεχασεις να βαλεις και κανα ξυλο μεσα που αρεσει στον πλεκο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φωτα σας παρακαλω | giannisfot | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 12-03-08 13:40 |
Τα Φωτα σας Παρακαλω.... | Jimmy996s | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 30-05-07 06:44 |
τα φωτα σας παρακαλω.. | fitilakias | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 08-02-07 18:35 |
Παρακαλω τα φωτα σας | panousojet | Δίσκοι | 5 | 23-11-06 14:58 |
Παρακαλω τα φωτα σας | hejo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 20-09-04 18:04 |