Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-06-12, 20:07
tsiou9 Ο χρήστης tsiou9 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ζωγράφου
Προεπιλογή

Ξέρω ότι πολλοί θα έχετε ενστάσεις στην ιδέα ενός τόσο μικρού ενυδρείου αλλα πιστεύω ότι το πολύ πολύ να το κάνω 30, με τίποτα παραπάνω γιατί αν είναι έτσι ας άλλαζα setup στο 60αρι. :P

Σίγουρα θέλω να έχει νότα minimal πάνω του.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-06-12, 20:32
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Δεν μπορεις να εχεις τις ιδιες επιλογες στο 60αρι με τις συμβατικες διαστασεις αλλαζωντας απλα το seteup.
Ο ογκος του νερου παντως σε αττην την ποσοτητα θα εχει την ιδια δυσκολια διατηρησης σταθερων συνθηκων οσο και με ενα συμβατικο 20λιτρο
Μινιμαλ γινεται ευκολα στην ιχθοφορτωση ή την διακοσμηση.
Παλιά 28-06-12, 23:54
Member

Προεπιλογή

Σίγουρα θα έχει πολλές δυσκολίες στη διατήρηση σταθερών συνθηκών αλλά θα το παλέψω, στη χειρότερη να καταλήξει με μόνο 2-3 αρσενικά endlers για ευκολία, θα το δούμε αυτό..
Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες πριν καν ξεκινήσω το θέμα..
-------------------------
Όλοι αποτυχημένη προσπάθεια το βλέπουν και δε μπαίνουν στο κόπο να πετάξουν καμμιά ιδέα? :P

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsiou9 : 28-06-12 στις 23:54 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-12, 00:26
cogarg Ο χρήστης cogarg δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αγία Βαρβάρα
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην cogarg
Προεπιλογή

Μάλλον λόγω του μικρού χώρου δε θέλουν να προτείνουν κάτι...λογικό δεν είναι;

Με red cherry και λαθρεπιβάτες νομίζω θα είσαι κομπλέ/οριακά.

Όπως είπε και ο delta, καλύτερα να μην το κάνεις μικρότερο από 40 λίτρα - είναι δύσκολη η συντήρηση και η διατήρηση σταθερών συνθηκών ειδικά σε αυτές τις διαστάσεις.

Αν δεις λίγο και στο link με τα 12g long, θα δεις ότι απαιτούνται αρκετά δυνατά φίλτρα(κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα και κυκλοφορητές) και οι περισσότεροι βάζουν μόνο γαρίδες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-12, 08:33
Το avatar του χρήστη genecr
genecr Ο χρήστης genecr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλάνδρι
Προεπιλογή

Αν δε σε ενδιαφέρει για φυτεμένο και είναι καμία 40 lt μπορείς να δημιουργήσεις ένα σεληνιακό τοπίο, με πολύ άμμο, λίγη πέτρα και σαλιγκάρια (το κέλυφος εννοώ) και να βάλεις νανοκιχλίδες της λίμνης Tanganyika…
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-12, 21:03
Member

Προεπιλογή

@cogarg Απ'οτι μου είπε ο Kotsos μέχρι και γέννα είχε στα cherry barbs στο δικό του μακρόστενο 20αρι, οπότε μπορεί να ευδοκιμίσει και κάτι που δεν είναι λογικό. Που ξέρεις? :P
Τα διάβασα τα πιο πολλά στο άρθρο με τα 12γάλονα, όντως εκεί τα παιδιά έχουν ρίξει τρελά λεφτά για εξοπλισμό και όλα. Μακάρι να υπήρχε η άνεση για κάτι τέτοιο αλλά...

@genecr Το μεγαλύτερο που θα βγει σαν καθαρά λίτρα θα είναι 25 λίτρα, οπότε δε νομίζω να κινηθώ σε νανοκιχλίδες, άσε που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί τους και δε ξέρω γενικώς τι θέλουν.
-------------------------
Παρεπιπτόντως delta έχω ψιλοκαταλήξει στο να γίνει με αμβούργου όπως είπες στο πλάι και να το μεταφέρει η αντλία στην άλλη άκρη. Θα πρότεινες να υπάρξει κάποιο "spraybar" στο μήκος η μπα? (Υπάρχει το ενδεχόμενο κυκλοφορητή με μικρή κυκλοφρία νερού, αν δε γίνει το "spraybar"?)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsiou9 : 01-07-12 στις 21:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-07-12, 21:36
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Και με spraybar μπορει να δουλεψει αν δεν θελεις (τα ζωντανα μαλλον) ροη "ποταμιου" (μονης κατεθυνσης και λιγο πιο δυνατη) και προτιμουν "ησυχες" μεριες στο ποταμι (απο ροη).
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές