|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα τελικά θα πάω να πάρω το ενυδρείο...!!
Απλά το θέμα είναι ότι δεν είναι και τόσο μικρό όσο νόμιζα...! είναι 112 λίτρα, σαν αυτό που έχω εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62735 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62834 Τώρα το θέμα είναι πόσο ωραίο θα είναι ένα τόσο μεγάλο γαριδάδικο? Και πώς πρέπει να κινηθώ? Γιατί όσο μεγαλύτερο τόσο περισσότερα θα θέλει.! Να το πάρω η δεν αξίζει τον κόπο? ![]() Ευχαριστώ! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το ξέρω οτι αυτά που ρωτάω ,μπορεί να ακούγονται λίγο κάπως, άλλα για έμενα που είμαι αρχαριος θα με βοηθούσε πολύ να ακούσω τις γνώμες - συμβουλές σας πριν ξεκινήσω κάτι που δεν θα είναι σωστό και το πληρώσω και εγώ και τα ζωντανά τζάμπα... Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Φιλικά πάντα. Αλέξανδρος. |
|
||||
|
||||
![]()
αφου θα παρεις 112 λιτρα ποιος ο λογος να το κανεις γαριδαδικο κι οχι ενα reefακι?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα... Το θέμα είναι οτι η γαριδάδικο το κάνω η Reefακι, θα αργήσει να τελειώσει γιατί θέλω να το κάνω σωστά.. Που αυτό θέλει λεφτά.. ![]() Αν πάω για Reef θα θέλει και πολύ περισσότερα έξοδα. ¶σε που ούτε εκεί έχω ιδέα... ![]() Το Ενυδρείο το έχω πάρει και το μόνο που έχει είναι: ενα μικρό φίλτρο και μία 50άρα αντίσταση. Οπότε δέν ξέρω τι να κάνω , γιατί ότι και να κάνω θα ξεκινήσω απο την αρχή,αρχή. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπική μου άποψη για ιδανικό γαριδάδικο είναι τα 100 λίτρα αφού μπορείς να έχεις σταθερές συνθήκες πιο εύκολα, ειδικά όταν πρόκειται για ευαίσθητα είδη ή για κάποιον αρχάριο.
Μπορείς κάλιστα να το γεμίσεις με εύκολα φυτά και να προσθέσεις μερικούς συγκάτοικους όπως κάποιο apple snail ή και μερικά ψάρια ασφαλή προς τις γαρίδες όπως otos, corys, iriatherina werneri κ.λ.π Go for it! ![]() Σ.Σ. για reefάκι πάμε σε άλλη κατηγορία με αρκετά μεγαλύτερο κόστος τόσο στην κτήση όσο και στην συντήρηση
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ.
Το θέμα είναι οτι λόγο μεγάλου φόρτου εργασίας και άλλων υποχρεώσεων, θα το ξεκινήσω σιγά, σιγά. Αλλά το σιγά, σιγά απο όσο διάβασα έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί για να στρωθεί ο βυθός για τις γαρίδες ( έτσι δέν είναι ? ) Τώρα για να αρχίσουμε τί μπορούμε να κάνουμε? Απο εξοπλισμό έχω μόνο το ενυδρείο που το καλώδιο απο τα φώτα είναι κομμένο , ένα μικρό φίλτρο απο ένα 60αρι και έναν μικρο 50w θερμοστάτη. 1.Να βάλω απλά καλώδιο και είμαι μια χαρά η να αλλάξω φωτιστικό? 2.Το φίλτρο θα μου κάνει δουλειά προς το παρών η να κοιτάξω να πάρω άλλο? 3. Τι υπόστρωμα να βάλω? Τί θα είναι καλύτερο? Αυτά προς το παρών και στην συνέχεια βλέπουμε. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. -Αλέξανδρος- |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μικρά ψάρια για μικρά ενυδρεία | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 18-05-11 08:17 |
Γνώμες για την αρχή... | Belafode | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 5 | 18-12-10 15:48 |
Γνώμες για χαλί | Dimitris_Batman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 04-11-10 20:39 |
Γνώμες για φωτιστικό..?? | Giannhs Pol | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 26-09-09 16:17 |
Γνώμες.... | Nik25 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 26-03-08 15:21 |