Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασπόνδυλα γλυκού νερού > Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα

Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-06-12, 23:32
kosar Ο χρήστης kosar δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Ασχέτως από τις γαρίδες εσύ σε δωμάτιο με 32 C πώς ζεις????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-12, 01:22
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kosar Εμφάνιση μηνυμάτων
Ασχέτως από τις γαρίδες εσύ σε δωμάτιο με 32 C πώς ζεις????
Εχω και εγω τα ανεμιστηρακια μου
δεν ειναι ολη μερα ετσι
Παλιά 26-06-12, 15:17
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λαμία
Προεπιλογή

Παράθεση:
Εχω και εγω τα ανεμιστηρακια μου

Μου έχουν μείνει μόνο κάποιες cherry. Που ελπίζω να αντέξουν το καλοκαίρι (το δεύτερο). Γιατί? Γιατί ΕΓΩ δεν τους παρέχω όλα όσα πρέπει. Δεν ήμουν έτοιμος, δεν είχα κάνει σωστή προετοιμασία όσον αφορά τον έλεγχο θερμοκρασίας, ούτε μπορώ να κάνω συχνές αλλαγές. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να φταίει. Μόνο εγώ.
Νιώθω πάλι τις ενοχές των πρώτων χρόνων, που μετά κατάλαβα πόσο κακό έκανα στα ψαράκια. Δεν νιώθω καθόλου όμορφα που χαιρόμουν τις γαρίδες για κάποιους μήνες και τώρα υποφέρουν. Έστω κι αν επιβιώσουν κάποιες. Στο εξής αν εγώ δεν είμαι έτοιμος να δεσμευθώ (οικονομικά κυρίως) δεν πρόκειται να ξαναβασανίσω γαρίδες.
Παράκληση: Αν κάποιο νέο μέλος σας ρωτήσει τι να κάνει το 30λιτρο μην του προτείνετε γαριδάδικο. Ή τουλάχιστον ας επισημάνουμε τους κινδύνους, ώστε να έχει γνώση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-12, 15:38
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Ελα τωρα Αποστολε, το εκανες τραγικο.
Ποιους κινδυνους?

Οι red cherry τουλαχιστον που προτεινονται ανετα για 30λιτρο (δεν ειδα να προτεινονται crystal red κλπ ετσι ευκολα) δεν θελουν τιποτα περισσοτερο απο οτι ενας μονομαχος, και απο νερο και απο θερμοκρασιες (οι red cherry πανε απο 15-30C, ιδανικα 20-27C)
Η τοποθετηση (οπως ναναι στο κατω κατω) ενος ανεμιστηρα ειναι παιδικο θεμα και εχουν γραφτει (και ακομα γραφονται) χιλιαδες θεματα με ιδεες και οδηγιες για ολες τις περιπτωσεις και πορτοφολια.
Η αναπληρωση της εξατμισης ωστοσο επισημαινεται πολλακις (τουλαχιστον απο μενα) ως θεμα που αξιζει προσοχης, σε μικρα ιδιως ενυδρεια (οχι μονο για γαριδες), για μεγαλης χρονικης διαρκειας απουσιας μας το καλοκαιρι, και χωρις να υπαρχει καποιος πισω να το αναπληρωνει.
Παλιά 26-06-12, 18:12
maikl Ο χρήστης maikl δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βεροια
Προεπιλογή

Βαλε κανενα βιντεακι να δουμε.Στους 28οC και παμε μια χαρα εδω με ρεντ τσερι http://s210.photobucket.com/albums/bb4/LMAIKL/FISH/?action=view¤t=P6262257.mp4
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-12, 09:47
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λαμία
Προεπιλογή

Δυστυχώς εκεί που είναι το ενυδρείο, από πάνω είναι μόνο ταράτσα και το σπίτι το βλέπει όλη μέρα ο ήλιος. Επίσης τον τελευταίο 1και χρόνο δεν είχα εισόδημα, οπότε και τα ανεμιστηράκια ακόμη τα μετράς σαν έξοδο. Ευτυχώς είναι το μόνο ενυδρείο που δεν πρόλαβα να φροντίσω από ψύξη. Τώρα έχω προς το παρών μια απασχόληση οπότε κάτι θα γίνει με αυτό το θέμα. Το κακό είναι ότι λείπω πολλές ώρες, καμιά φορά και πάνω από μέρα, οπότε είναι δύσκολες οι συχνές αλλαγές.
Γράφονται επίσης χιλιάδες θέματα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, του στυλ "Ψοφάνε οι γαρίδες μου, τι φταίει?". Όταν λέω να επισημανθούν οι κίνδυνοι εννοώ όλα αυτά που συζητάμε αυτή τη στιγμή. Ότι πρέπει να γνωρίζει ότι πρέπει προβλέψει και για την ψύξη, κι όχι απλώς να λέμε "κάν'το γαριδάδικο, μια χαρά είναι"...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-12, 10:18
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rtolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Γράφονται επίσης χιλιάδες θέματα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, του στυλ "Ψοφάνε οι γαρίδες μου, τι φταίει?". Όταν λέω να επισημανθούν οι κίνδυνοι εννοώ όλα αυτά που συζητάμε αυτή τη στιγμή. Ότι πρέπει να γνωρίζει ότι πρέπει προβλέψει και για την ψύξη, κι όχι απλώς να λέμε "κάν'το γαριδάδικο, μια χαρά είναι"...
Συμφωνώ απόλυτα, αν και εχω ελάχιστη εμπειρία κι αυτη μόνο στη διατήρηση red cherries.
Ωστόσο το διάβασμα δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28279

Το άσχημο είναι πως όλοι σχεδόν την έχουμε πατήσει με πραγματα που αν και έχουν γραφτεί, απλά είτε δεν θα διαβάσαμε είτε τα αγνοήσαμε (οπως πχ η διατήρηση της θερμοκρασίας σε επιτρεπτά επίπεδα)

Βλέπω και το συγκεκριμένο sait...και τρελαίνομαι με την ποικιλιά που υπάρχει
http://www.rendo-shrimp.de/epages/62...010/Categories

Αυτά...και σόρρυ αν βγήκα εκτός θέματος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές