|
|
||||
|
||||
![]()
η αληθεια ειναι οτι δεν τα εχω κρατησει ακομα.το "συμπερασμα" το εχω βγαλει με βαση αυτα που εχω διαβασει για την συντηρηση τους και το προφιλ τους,γιατι θελω να κρατησω ενα ζευγαρι καποια στιγμη.αποτι εχω διαβασει λοιπον,με βαση τις συνθηκες που θελουνε μου φαινονται "ευκολα" ψαρια.σιγουρα εχουνε καποιες ιδιαιτεροτεροτητες (σαλιγκαρια κλπ) αλλα δεν εχω δει κατι αλλο που να τα κανει "δυσκολα" για καποιον που ξεκιναει.ισως να κανω λαθος βεβαια αφου δεν ταχω κρατησει ακομα.αλλα δεν ειδα κατι αλλο ιδιαιτερο που δεν θα κανει ενας αρχαριος(και μη) ετσι κιαλλιως απτη στιγμη που αποφασισει να κρατησει οποιοδηποτε ψαρι.
προσωπικα για μενα,"δυσκολο ψαρι" σημαινει δυσκολο οικονομικα αν χρειαζεται χρηματα για εξτρα εξοπλισμο για να συντηρηθει.(αγορα ΑΟ κλπ) που ενας που ξεκιναει ειναι λογικο πολλες φορες να μην μπορει να διαθεσει.αλλα ολα τα υπολοιπα,(χρονος,διαβασμα κλπ),τα θεωρω δεδομενα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πλάκα πλάκα τώρα που είπες ζευγάρι...
Αν έχεις ενα ζευγάρι και αποτήσεις "εγγόνια" ![]() Δηλαδη αν δε χωράνε στο ενυδρείο? :\ |
|
|||
|
|||
![]()
δεν γεννανε ευκολα στο ενυδρειο απο οσο ξερω.....
|
|
||||
|
||||
![]()
και αν γεννησουνε,η τα δινεις/πουλας σε χομπιστες,ειτε παιρνεις ενα μεγαλυτερο ενυδρειο για να κρατησεις περισσοτερα.θελουνε ομως αρκετα φυτα και κρυψωνες γιατι γινονται επιθετικα το ενα με το αλλο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιλατε φυσικα για puffer γλυκου νερου γενικα οπως το dwarf puffer, γιατι τα περισσοτερα puffers ειναι υφαλμυρου και αλμυρου νερου.
Εκει δυσκολευουν ακομα περισσοτερο τα πραγματα. Σιγουρα τα dwarf ειναι πολυ μικρα ψαρια, αλλα δεν ειναι και για αρχαριο κατα την αποψη μου. Αλλιως πρεπει να ειναι μελετηρος και να του κοβει. Παράθεση:
Αν δεν εχεις προβλημα τι θα απογινουν τα μικρα και σε τι χερια θα καταληξουν, κανενα προβλημα. Τα βαζεις σε αγγελια και τα πουλας (αν εχουν αγοραστικο ενδιαφερον) ή τα χαριζεις, ή τα δινεις σε πετσοπ και οπου πανε. Αλλιως κοιτας να μη διευκολυνεις τις αναπαραγωγες στο ενυδρειο σου, και αποφευγεις ψαρια που γεννοβολανε σαν κουνελια (πχ τα ζωοτοκα) Σκεψου το σαν να εχεις σκυλια και γεννησουν κουταβια. Θα βρεις αναδοχους γονεις, σωστους? ή θα καταληξουν στους δρομους, να τα φωλιαζουν, ή σε τιποτα περιεργους να τα βασανιζουν? Τι θα κανεις? θα τα κρατησεις ολα?
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω με αυτα που λες...δυσκολο με αυτη την εννοια δεν ειναι. Τωρα το πως θα σου "κατσουν" απο επιθετικοτητα ειναι ενα θεμα, το οποιο εμενα προσωπικα μου εχει κατσει καλα, μιας και μου ετυχε αρσενικο (ΝΑ μια ριγα κατω απο την κοιλια
![]() Σιγουρα θελουν πολυ καλες συνθηκες, πολυ καλη φιλτρανση (πραγμα που δεν ειμαι ικανοποιημενος και εχω επικεντρωθει στην αλλαγη φιλτρου γιατι δεν θελω να μου παθουν κατι) και εβδομαδιαιες αλλαγες στο 50%. Αυτα που κανονικα θα πρεπει να εχουν ολα τα ψαρακια δηλαδη....
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπα δεν ειναι για μενα αυτα,θελω μαυριλα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
συγνωμη για την επεμβαση στην chat-οσυζητηση, (οκ παντα στα fora σε ενα θεμα δημιουργουνται παρακλαδια) αλλα με τον τροπο που το περιγραφετε ΙΣΩΣ δημιουργειτε την εντυπωση στον θεματοθετη οτι μπορει να βαλει νανο-παφερακια σε μια γυαλα 3 λιτρα (το αρχικο θεμα για μια τετοια στρογγυλη γυαλα μιλαει κι οχι για κανονικο ενυδριακι).
Τουλαχιστο ας αναφερθει οτι η συζητηση αφορα ενα κανονικο ενυδριακι με τα λιτρα του, με τα φιλτρα του και ολα τα σχετικα |
![]() |
Tags |
Λίτρα, μικρά ψάρια, μονομάχος |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απαιτήσεις ψαριών | fh84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 03-11-09 00:32 |
Διατροφικές απαιτήσεις | gaitan_chris | Μεσογειακό | 1 | 30-03-09 21:51 |
Αλλαγή χώρου του συλλόγου. | aristomenis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 1 | 14-03-09 21:43 |
Απαιτήσεις για ζωοτόκα | sifo | Ζωοτόκα | 2 | 01-05-06 11:52 |