|
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: διαστασεις δεν γνωριζω ογκος 20L 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:1 βδομαδα(ειναι ενος φιλου μ το εχει ενα χρονο) 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ:- 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): μονομαχος 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):- 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26-27 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: μου ειπαν 1 φορα το διμηνο 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: σημερα 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορες την μερα ενα bloodworm 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:τωρα τον εχω σε ενα μικρο ενυδρειο 3L ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:- KH:- GH:- ΝΗ3 (αμμωνια):- ΝΟ2(νιτρώδη):- ΝΟ3(νιτρικά):- 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: - ΣΤΙΚΣ: - Ηλεκτρονική: - ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: ενας μονομαχος 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:κανονικη 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):δεν εχω δει 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :ναι 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σαββατο βραδυ το παρατηρησα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: tetra medica fungi stop 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 0,75ml 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:5 ωρες 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: - 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: καμια ακομα 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:τωρα τον εχω σε ενα μικρο ενυδρειο 3L ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :τωρα τον εχω σε ενα μικρο ενυδρειο 3L 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:το μικρο ενυδρειακι δεν εχει τιποτα ουτε φιλτρο ουτε θερμοστατη σε ευχαριστω καλος σας βρηκα |
|
||||
|
||||
![]()
πως ηταν και πως εγινε
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν μπορέσεις βάλε φωτογραφία να δούμε αν είναι fin rot ή κάτι άλλο.
Αλλαγές νερού κάνουμε μια φορά τη βδομάδα το 30% με σωστά προετοιμασμένο νερό (αντιχλώριο, θερμοκρασία, κλπ). Το ενυδρείο όπως το πήρες από το φίλο σου λειτουργούσε κανονικά όλο αυτό τον καιρό; Το φίλτρο δεν το ξεπλύνατε ας πούμε στη βρύση; Το εικοσάλιτρο έχει θερμοστάτη; Γιατί τον έβαλες στο τρίλιτρο; Εκτός του ότι είναι πάρα πολύ μικρό, από τη στιγμή που δεν έχει κανενός είδους εξοπλισμό είναι χειρότερο.
|
||||
|
||||
![]()
εβαλα φωτο πως ηταν και πως εγινε!!! αλλαξα το 20Λ και σε λιγο θα ειναι ετοιμο με αντιχλωριο εχει θερμοστατη το αλλαξα ολο το νερο και μια ερςτηση σε καθε αλλαγη που θα κανω 30% θα πρεπει να ξανα βαζω αντιχλωριο?το εβαλα εκει γιατι μου ειπαν οτι το φαρμακο δεν θελει φιλτρο ενεργου ανθρακα και το δικο μ εχει,δεν τ χρησιμοποιουσε οταν το πηρα και ναι το φιλτρο το επλυνα πρωτη φορα με νερο βρυσης δυστιχως δεν ηξερα ακομα οτι θελει νερο ενυδρειο τωρα που το αλλαξα ολο και επλυνα το φιλτρο το επλυνα με νερο του ενθδρειου πρωτου το αλλαξω φυσικα.λετε να το βαλω παλι στο μεγαλο?με το φαρμακο αυτο στο νερο ειναι σαν εχω ριξει ιωδειο και εχει κιτρινοπο χρωμα
|
|
||||
|
||||
![]()
να το ψαρακι μου
|
|
||||
|
||||
![]()
οι αλλες φωτογραφιες φαινονται παραπανω
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντιχλώριο βάζεις πάντα σε νερό βρύσης που πρόκειται να προσθέσεις στο ενυδρείο. Τον ενεργό άνθρακα δε χρειάζεται να τον έχεις συνέχεια στο φίλτρο και ανάλογα για τι δουλειά τον έχεις μετά τη χρήση τον πετάς και βάζεις καινούργιο όταν χρειαστεί. Εάν βάζεις φάρμακο τον βγάζεις και μετά το τέλος της θεραπείας βάζεις καινούργιο για λίγες μέρες ώστε να τραβήξει τα υπολείμματα του φαρμάκου.
Ένα σοβαρό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχεις στρωμένο φίλτρο και θα πρέπει να βάλεις μια αγγελία για μπόλι ή να δεις εδώ. Τι υλικά έχει το φίλτρο σου; Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά από τις φωτογραφίες αν είναι fin rot, αλλά μοιάζει. Το φάρμακο που σου έδωσαν είναι για άλλες παθήσεις. Για fin rot μία δοκιμασμένη θεραπεία είναι με Melafix (το οποίο δεν είναι ακριβώς φάρμακο) και άλλη είναι με Esha 2000 (το οποίο είναι κανονικό φάρμακο). Επιλέγεις μία από τις δύο και ακολουθείς τις οδηγίες, έχοντας αφαιρέσει τον άνθρακα από το φίλτρο σου.
|
||||
|
||||
![]()
Το ψαρι το εκαψε η αμμωνια
Αλλαγη καθε δυο μηνες χειροτερευει την κατασταση Θα επρεπε να γινεται 50% καθε μερα ή και δυο φορες την ημερα μεχρι να στρωσει το φιλτρο ή μεχρι να μπολιαστει (και στο μικρο που ειναι τωρα το το ιδιο αλλαγες). Ταισμα κομμενο, Το νερο της αλλαγης οπως ειπε ο Στελιος να ειναι προετοιμασμενο (θερμοκρασια ιδια). Θερμομετρο εχεις? Το θερμαντηρα βγαλτον, δεν χρειαζεται με τοση ζεστη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δες κι εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E9%E1%F3%EC%E1 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....724#post632724
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παιδια τα φωτα σας,θελω συμβουλες... | lizaki | Χρυσόψαρα | 8 | 12-01-11 12:03 |
ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΕΛΩ | nikos78 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 05-03-08 13:38 |
θελω βοηθεια | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-12-07 15:00 |
ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! | ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 16-01-07 07:11 |